PAHREBA. Po dobe ľadovej je tu doba konšpiračná. Politici, „experti“ a mainstream stupňujú hon na bosorky

PAHREBA. Po dobe ľadovej je tu doba konšpiračná. Politici, „experti“ a mainstream stupňujú hon na bosorky

Bratislava 26. marca 2017 (HSP/Foto: Facebook)

 

Dámy a páni, blahoželám! Z doby ľadovej (studenej vojny) sme sa vyspevujúc prehupli do doby konšpiračnej. Politici a mainstream každého, kto zmýšľa aspoň trochu inak, ako oni, vyhlasujú za konšpirátorov. Ale kto sú v skutočnosti konšpirátori?

Ilustračné foto

Nazdar, Jožo, počul si? Šíri sa u nás ruská propaganda. Hovoria o tom politici, experti a médiá. Dokonca to priznali na ministerstve vnútra a mnohí naši experti a médiá.

Reklama

Jaj, keď to priznali naši „experti“ a médiá, tak ozaj sa blíži katastrofa. Máme tu viac takých „odborníkov“ – politikov, analytikov a novinárov. Žiadne pochybnosti: keď títo pani tvrdia, že nebezpečenstvo je veľké, tak ozaj onedlho nás napadnú Rusi. A keďže o ruskej hrozbe každý deň – presne ako pripomínania holokaustu – čítame v novinách, počúvame v rozhlase a v televíznych správach, je to jasné – Rusi nás napadnú už zajtra… či pozajtra?..

Ironizuješ? Ale situácia je vážna! Neviem, čo máš proti našim odborníkom, ale tí hovoria, že  Ruskom platené médiá, rôzne portály a webstránky, politické zoskupenia či občianske združenia šíria nepravdu, alebo dezinformácie. Všade sú samé konšpirácie.

Reklama

Jasné-é-é-é… Všetci kričia o ruských špiónoch a akýchsi peniazoch, ktorými Rusi platia svojich agentov a médiá. Lamentujú už dlhé roky, ale ešte ani raz nepredložili ani jeden dôkaz, že Rusi niekomu zaplatili aspoň cent. Opakujem – ani raz! Rusi majú svoju stanicu  Russia Today a Sputnik a im to stačí. A čo sa týka konšpirátorov, tak si myslím, že pes je zakopaný úplne inde… Všetci vieme a stokrát bolo dokumentárne dokázané, že mnohé západné a zaoceánske tajné služby „sponzorujú“ médiá a mimovládky po celom svete, vynakladajú na to ťažké milióny. Sú desiatky „sponzorov“ a mecenášov, ktorí štedro platia mnohé mainstreamové médiá. Jasné, že neplatia len tak, ale za určitú prácu. Postačí samotný Soros s jeho nadáciami a spolkami. Ten si už kúpil takmer všetkých. Takže všetko je na hlavu postavené: Ako obyčajné – zlodej kričí: „Chyťte zlodeja!“ Ale koho platia „sponzori“?

Nepreháňaj. Čo máš proti mainstreamu? Iba poukazuje na to, že niektorí konšpirátori tu obhajujú Rusko, vytvárajú jeho pozitívny obraz a naopak, negatívne ovplyvňujú náš názor na Európsku úniu, NATO, spojencov Slovenska, aj ten hodnotový systém, na  ktorom je postavená Európska únia a západná civilizácia vôbec. Útočia na naše hodnoty.

Prosím ťa, naše hodnoty! Alebo hodnoty, podľa mainstreamu? Máme naše, slovanské hodnoty, ale to, čo nám nanucujú, to je „cudzorodý element“. Celý mainstream kašle na našu históriu, tradície, kultúru a nanucuje „nový poriadok“. Kedy si videl, aby mainstream sa aspoň trochu zmienil o slovanstve? Každý deň čítame o počúvame o LGBT, holokauste a ruskej hrozbe. Ale čo naše korene, naše zvyky, naša spoločná slovanská história a viera? Veľa si o tom čítal alebo počul v mainstreamových médiách? Tak kto je potom konšpirátor?

Nie, práve to, čo hovoríš, je všetko konšpirácia a práve preto aj ministerstvo vnútra sa rozhodlo bojovať proti konšpirátorom. Už bolo na čase. Máš niečo proti tomu?

Vôbec nie. Máš pravdu: už bolo na čase a treba bojovať proti konšpirátorom, ale na ministerstve, ako obyčajne, si zasa pomýlili smer. Ako vždy, v tmavej izbe hľadajú čiernu mačku, ktorá tam nie je. Nech si prevetrajú mainstreamových konšpirátorov – to by bola tá správna práca. Nemusia nás brániť pred ruskými konšpirátormi, ale pred západnými a zaoceánskymi – potom by práca celého kolektívu ministerstva vnútra mala zmysel.

Reklama

Nesúhlasím. Všade sa šíri ruská propaganda a preto ministerstvo sa rozhodlo zakročiť. Je to nehoráznosť, že sa tu šíria klamstvá a treba to zastaviť, umlčať klamárov.

Aha, takže sa vraciame do stredoveku alebo do čias „svetlej budúcnosti“, keď iba „vedenie podniku“ malo pravdu a všetci ostatní nemohli otvoriť ústa? Treba ich umlčať? Všetci „liberáli“ tu kričia o slobode, demokracii a pod. A chcete porušovať ústavu, kde sú sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené, kde je zákonom stanovené, že každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, každý má právo slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie. Chcete nastoliť stredovekú cenzúru? Ale tá je Ústavou zakázaná. Začína sa hon na bosorky, aby umlčali tých, čo sa snažia povedať ľuďom pravdu. Ale kto tu mieni umlčať mainstream, ktorý stále klame, straší, šíri dezinformácie a stále nás tlačí do slepej uličky? Zakročí ministerstvo aj proti nemu?

Ale čo stále máš proti mainstreamu? Informuje o ruskej hrozbe? A nie je to pravda, že Rusi posilňujú svoje vojenské jednotky na západných hraniciach? Načo to robia?

Tak podľa mainstreamu je to jasné: sústreďujú na západných hraniciach vojsko, aby nás napadli! Ale tí lotri Rusi furt trčia na svojom území a nevláčia svoje vojská po cudzích krajinách a nepribližujú sa ku „konkurentom“. Rozpustili Varšavskú zmluvu, nie sú konkurentom NATO, ale NATO naopak prijalo viac štátov a teraz vojská a techniku sťahuje k ruským hraniciam. Tak kto koho ohrozuje? Čo robia americkí a kanadskí vojaci v Poľsku a v pobaltských štátoch vzdialení tisíce kilometrov od svojej vlasti? Ale Rusi sú furt doma.

Doma? A čo Sýria? Nemajú tam vojakov, nebojujú tam? Tak nie sú iba doma.

Reklama

Tak to je ozaj ohromujúce! Tí lotri Rusi sa odvážili zakročiť v Sýrii! Hádam tam už roky nebojuje takmer celá garnitúra NATO, hlavne Američania? A kde sa ešte bojuje? Irak, Líbya, Afganistan a pod. Bojujú tam Rusi? Nie. A to podstatné: pripravili, rozpútali vojny a  zničili tieto krajiny Rusi alebo niekto iný? Rusi majú zopár základní mimo svojho územia. Koľko ich má NATO? Tisíce. Iba Američania majú pomaly 200 základní po celom svete – nepreháňajú to trochu? Kto šarapatí so zbraňami po svete – Rusi? A možno niekto iný? Keď si tieto fakty spomenie nejaké nezávislé médium – hneď je to konšpirátor a ruský špión. Mainstream podporuje americkú a natovskú agresiu – je to v poriadku. Tak kto je konšpirátor?

Aha, a Rusko je taká ovečka. A čo Krym, a čo Ukrajina? Nebojuje sa na Donbase?

A samozrejme, na Donbase bojuje regulárna ruská armáda! Celý mainstream je pokakaný z toho, že domáce ozbrojené sily a dobrovoľníci z celého sveta držia v šachu celú ukrajinskú armádu a nacistické batalióny – a kvôli tomu vylievajú denne tony jedu a falošných správ. Ale pravdu nepovedia: keby nebol Majdan, nebol by ani Donbas a ani ten Krym. To je fakt! Veď 23 rokov Rusi ani „ň“ nepovedali na margo Krymu, aj keď sa do zostavy Ukrajiny dostal nezákonne. Tým treba začínať, ale nie referendom v r. 2014 a „anexiou“. Krym nikdy nebol v zostave Ukrajiny, okrem toho, že Chruščov ho zasa nezákonne „daroval“ Ukrajinskej ZSSR, ktorá s rozpadom ZSSR prestala existovať. Na Kryme sa ešte v r. 1991 konalo referendum o nezávislosti, ktoré Kyjev neuznal – porušil zákon a všetky medzinárodné normy.

Ako porušil? Všetko má byť podľa medzinárodných noriem. Napríklad, ako vo Veľkej Británii: ak Londýn povolí Škótsku referendum – tak sa bude konať. Kým centrála nepovolí referendum „vidieku“, referendum sa nemôže uskutočniť. Takže referendum na Kryme v r. 2014 bolo nezákonné. Preto bola to agresia a anexia – nezákonná.

Ak povieš „a“, tak povedz aj „b“. Fajn, chceš zákonnosť a poriadok. Mali na Ukrajine uskutočniť referendá, ako vo Veľkej Británii? Lenže situácia bola úplne iná. Vláda v Londýne je legitímna a „vidiek“ musí požiadať o právo usporiadania referenda. Vláda v Kyjeve je tiež  legitímna? Ani náhodou! Chopila sa moci v následku protizákonného krvavého štátneho prevratu. Koho mal Krym žiadať o referendum – zločincov v Kyjeve, ktorí porušili všetky zákony a postavili sa na čelo štátu? Preto je kyjevská vláda nezákonná a krymské referendum bolo legitímne. A presne tak to bolo aj v r. 1991 počas prvého krymského referenda. Rozpustenie ZSSR bolo nezákonné: traja opilci podpísali v lese Belovežskú dohodu a zrušili ZSSR. Podľa zákona malo sa konať celoštátne referendum. Nebolo. Takže vtedajšie vlády v Moskve, Kyjeve a Minsku boli nezákonné. Koho v r. 1991 mal žiadať Krym o povolenie?

To sú všetko konšpiračné rečičky! Vládu v Kyjeve uznáva celý civilizovaný svet, takže je legitímna a zákonná. A tie tvoje právnicko-konšpiračné teórie strč si… vieš kde.

Nepáči sa? Keď úplne zákonite, mierovou cestou, na základe referenda sa uskutočnia zmeny – je to zle, kriminál, konšpirácia. Ale keď do stredu Európy priletia cudzie lietadlá zo vzdialenosti desiatok tisíc kilometrov, zbombardujú suverénnu krajinu, nezákonne odtrhnú od nej kúsok a tiež nezákonne vytvoria nový „štát“ – je to úplne v pohode, všetci tomu tlieskajú a nie je to žiadna konšpirácia. Takže krvavé Kosovo je v pohode, ale mierový Krym je kriminál. Nemala by byť aspoň nejaká rovnováha? Chcel by som vidieť, ako by škriekal mainstream, keby niečo podobné urobili Rusi. Ale keď to robia USA, NATO je to v pohode.

Vieš čo, ty si celý presiaknutý týmito konšpiráciami! Ešte začneš obhajovať Kotlebu!  

Prečo by som mal niekoho obhajovať? Aby som robil to, čo robí mainstream a politici, keď bránia, podporujú a obhajujú nezákonnú vládu v Kyjeve? Hovoríš o konšpiráciách? Nikoho nemusím obhajovať, stačí iba niečo porovnať. Mainstream a politici dennodenne strašia Kotlebovcami: obhajujú slovenský štát, Tisa, používajú pozdrav „na stráž“ a pod. Po prvé, mali by sme sa už konečne vysporiadať s vlastnou históriou a odborníci by mali presne definovať, aký bol ten slovenský štát, čo zle a čo dobre urobil Tiso a rozložiť všetko na svoje miesta. Zatiaľ je v tom úplný chaos a každý si hovorí, čo chce. Takže kotlebovci majú svoju mienku, iní majú opačnú mienku – ale, kde je úplná pravda, nie je vyriešené. Po druhé, kotlebovci sa legitímne zúčastnili na voľbách a tiež legitímne pracujú v parlamente. Nepálili pneumatiky pred Prezidentským palácom, nestrieľali na policajtov, nezorganizovali nezákonný štátny prevrat, neprelievali krv, nezabíjali, neurobili kopu iných vecí, ktoré urobil krvavý „majdanutý“ režim v Kyjeve. Lenže kotlebovcov mainstream a politici kritizujú, ale zločineckú protizákonnú krvavú vládu v Kyjeve obhajujú a podporujú a tvária sa, že prišla k moci „čisto“ a na základe zákonných volieb. Ale uskutočnila krvavý nezákonný štátny prevrat! Keď hovoríš o kotlebovcoch, tak tí neurobili ani jedno percento toho zla, čo súčasná kyjevská moc. A tie ich pozdravy „na stráž“… A na Ukrajine ako sa zdravia? Nepoužívajú  pozdrav nacistických fašistických banderovcov? U nás „na stráž“ používajú iba Kotlebovci, ale na Ukrajine banderovským fašistickým pozdravom všetkých zdraví prezident, predseda vlády, parlamentu, poslanci, politici a iní. Nacisti a banderovci sú tam národnými hrdinami, po nich pomenúvajú ulice. A celá EÚ, USA, „experti“, mainstream a spol. na to zatvárajú oči. Podľa nich je to v poriadku – ale Rusko je agresor. Tak, kurník, kto je tu konšpirátor?

Vidím, že sa s tebou nedohodnem. Ty máš svoju pravdu, ja mám svoju. Bohužiaľ.

Reklama

Brate, pravda je len jedna. Hovoríš, bohužiaľ. Tak, bohužiaľ, nie všetci tú pravdu chcú priznať. Ale horšie je to, že mnohí tú pravdu chcú ututlať, umlčať, nasadiť klamstvá a lož. A dnes je to úplne na hlavu postavené: konšpirátori a klamári obviňujú iných z konšpirácie. Ako hovorím: zlodej kričí „Chyťte zlodeja“. Taká je realita. Našťastie ľuďom sa otvárajú oči, mnohí vedia rozoznať pravdu a lož, vedia vyhľadávať pravdivé a objektívne informácie. A to znervózňuje „dobrých“ politikov a mainstream, preto vyvolávajú hystériu a začínajú hon na bosoriek. Škoda, že aj u nás sa nájde „zopár jedincov“, ktorí na to naletia. Pravda však vyjde najavo a ukáže sa, že súčasný hon na bosorky je presne taký istý zločin, ako aj stredoveký hon na bosorky: má tú istú podstatu a tie isté ciele – oklamať, zastrašiť a zlikvidovať pravdu. Všetci však vieme, že pravda vždy po rokoch vyjde najavo. A naši potomkovia odsúdia dnešnú „inkvizíciu“. Takže, brate, dnes nepanuje v EÚ konšpirácia, ale inkvizícia. Amen…

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali