Cookies

Spracovanie osobných údajov na účely spracovania cookies

Pre spracovanie osobných údajov na účely spracovania cookies, platia všeobecné informácie k spracovaniu osobných údajov uvedené vyššie, a taktiež:

1. Účely spracúvania osobných údajov: personalizácia reklám, analýza návštevnosti, adwords, google analytics, adsense

Cookies su malé množstvo dát, ktoré servery pošlú prehliadaču. Ten ich uloží na počítači užívateľa. Pri každej ďalšej návšteve stránok potom prehliadač tieto dáta posiela späť serveru.

2. Právny základ spracúvania osobných údajov: článok 6 ods. 1 písm. a) GDPR – dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov na jeden alebo viaceré konkrétne účely

3. Doba uchovávania osobných údajov – Súbory cookie používané na našich stránkach je možné z hľadiska ich trvanlivosti rozdeliť na dva základné typy. Krátkodobé tzv. „session cookie,“ ktoré sú iba dočasné a zostávajú uložené vo vašom prehliadači iba do tej doby, pokiaľ prehliadač zavriete, a dlhodobé tzv. „persistent cookie“, ktoré zostávajú uložené vo vašom zariadení dlhšiu dobu alebo do doby, kým ich manuálne neodstránite, pričom doba ponechania súborov cookie vo vašom zariadení závisí od nastavenia samotnej cookie a nastavenia Vášho prehliadača.

Automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania (článok 22 GDPR, časť 7.9 v organizačnej smernici našej dokumentácie)

Dotknutá osoba má právo na to, aby sa na ňu nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa jej týkajú alebo ju podobne významne ovplyvňujú.

Podmienky a spôsob spracúvania osobných údajov dotknutých osôb

Prevádzkovateľ spracúva vo svojich informačných systémoch osobné údaje dotknutých osôb automatizovanými i neautomatizovanými prostriedkami spracúvania. Prevádzkovateľ spracúvané osobné údaje nezverejňuje, okrem prípadov, ak si to vyžaduje osobitný právny predpis alebo rozhodnutie súdu alebo iného štátneho orgánu. Prevádzkovateľ nebude spracúvať Vaše osobné údaje bez Vášho výslovného súhlasu alebo iného zákonného právneho základu za iným účelom, ani vo väčšom rozsahu ako je uvedené v tejto informácii a evidenčných listoch jednotlivých informačných systémoch prevádzkovateľa.

Automatizované individuálne rozhodovania vrátane profilovania Cookies

Prevádzkovateľ používa na monitorovanie svojich webových stránok analytický nástroj, ktorý pripravuje dátový reťazec a sleduje, ako návštevníci používajú stránky na internete. Keď si niekto prehliada stránku, systém vygeneruje cookie, aby zaznamenal informácie súvisiace s návštevou (navštívené stránky, čas strávený na našich stránkach, prehliadanie údajov, odchod zo stránky atď.), ale tieto údaje nesmú byť prepojené na osobu návštevníka. Tento nástroj je nástrojom na zlepšenie ergonomického dizajnu webovej stránky, na vytváranie užívateľsky prijateľnej webovej stránky a na zvýšenie online zážitku návštevníkov. Väčšina prehliadačov internetu akceptuje cookies, ale návštevníci majú možnosť ich vymazať alebo automaticky odmietnuť. Pretože každý prehliadač je iný, návštevníci si môžu nastaviť svoje preferencie ohľadne cookie individuálne pomocou panela nástrojov prehliadača. Ak sa rozhodnete neakceptovať cookies, nebudete môcť používať niektoré funkcie na našej webovej stránke.

Typ cookies Využitie Platnosť cookies
Bezpodmienečne potrebné/základné pre najdôležitejšie funkcie potrebné/základné webovej stránky, umožňujúce správne fungovanie webovej stránky
– pamätá si používateľské meno, ktoré Vám poskytne rýchle prihlásenie pri najbližšej návšteve stránky
– tieto cookies o Vás nezhromažďujú žiadne informácie, ktoré by mohli byť použité na marketingové účely
1 rok
Funkčné – využívajú sa na zlepšenie služby pre používateľa, prispôsobujú používateľské rozhranie
– podľa výberu obsahu sa zaznamenávajú informácie o preferenciách, widget počasie, ktorý si pamätá zvolené mesto
30 dní
Výkonnostné cookies a cookies pre cielenie – analytické cookies využívajú sa analytické nástroje tretích strán (google analytics) na zlepšenie kvality – analytické cookies obsahu pre návštevníkov stránky – zbierajú sa štatistické údaje ako počet návštevy na webovej zobrazení stránky a odkazov na našu stránku a počet návštev
– pomáhajú porozumieť ako sa správajú návštevníci stránok
– pomocou cookies sa zlepšuje výkonnosť webovej stránky
– tieto cookies nezhromažďujú žiadne
informácie na zistenie Vašej identity- sú anonymné
Vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy na webovej stránke
Zdieľanie na – využívanie na sociálnych sieťach – využívanie sociálnych médií tretích strán, ktoré umožňujú zdieľať obsah na sociálne média z našich stránok, pomocou tlačidiel ,,páči sa mi“ a „zdieľať“
– vyžadujú sa cookies pre jednoduchšie využitie ich služieb
– zaznamenávajú údaje o Vašej aktivite na internete a na webových stránkach, ktoré používate
Vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy na webovej stránke
Vlastníka stránky podľa daného nastavenia stránky
– môžu byť ,,čítané“ len danou webovou stránkou (počet ávštevníkov na stránke, odkiaľ prichádzajú a ktoré časti stránok navštívili)
1 rok

 

Prevádzkovateľ využíva reklamný program Google AdSense, prostredníctvom ktorého má možnosť vytvárať online reklamy a oslovovať ľudí práve vtedy, keď sa zaujímajú o produkty a služby, ktoré prevádzkovateľ poskytuje. Funkcie Remarketing alebo Similaraudiences v službe AdWords nám umožňujú osloviť ľudí, ktorí v minulosti navštívili vaše webové stránky. Umožňuje zobrazenie reklamy vo vyhľadávaní, na YouTube a v e-mailoch. Dynamický remarketing umožňuje používateľom zobrazovať reklamy na produkty alebo služby, ktoré si v minulosti prezreli. Cookie, zaisťujúce remarketingové kódy, môžu návštevníci webovej stránky primeraným nastavením daného prehliadača zakázať.

Prevádzkovateľ sa dá kontaktovať aj prostredníctvom facebooku. Účelom spravovania údajov je zdieľať obsah webových stránok prevádzkovateľ a prezentácia prevádzkovateľa. Hostia sa môžu prostredníctvom facebookovej stránky dozvedieť o novinkách, aktuálnych špeciálnych ponukách u prevádzkovateľa a tiež si prezrieť si fotky z vybraných zákaziek prevádzkovateľa. Kliknutím na „like“ na facebookovej stránke prevádzkovateľa súhlasia subjekty, aby prevádzkovateľ zavesil na ich nástenku na facebooku svoje novinky a ponuky. Prevádzkovateľ na svojej facebookovej stránke tiež publikuje fotky/videá z rôznych udalostí.

Prevádzkovateľ publikuje tieto údaje fyzických osôb jedine v prípade, že bol predtým získaný ich písomný súhlas. Ďalšie informácie o spravovaní údajov z facebookovej stránky nájdete v príručke a pravidlách pre ochranu osobných údajov na www.facebook.com. Za účelom prezentácie má prevádzkovateľ aj svoj profil na sociálnej sieti Instagram, kde prezentuje spolu s popisom fotky z vybraných zákaziek. Kliknutím na „sledovať“ súhlasíte so zobrazovaním fotografii uverejnených prevádzkovateľom.

V prípade prihlásenia návštevníka webstránky do newslettera dáva návštevník svojím potvrdením e-mailu súhlas so spracovávaním osobných informácií v rozsahu e-mailovej adresy, IP adresy ako aj vstupnej stránky kde návštevník zadal svoju e-mailovú adresu, prípadne iné údaje, ktoré nám na dobrovoľnej báze poskytnete ako prevádzkovateľovi portálu tak aj tretím stranám, prostredníctvom ktorých sú e-mailové adresy zbierané (napr: MailChimp, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA, 30308). Návštevník môže o výmaz požiadať prostredníctvom elektronickej pošty na adresu: novinky@hlavnespravy.sk alebo prostredníctvom priameho odhlásenia sa z footera newsltettera. V prípade odhlásenia prostredníctvom e-mailu v predmete správy prosím uveďte “výmaz osobných údajov”.  Vaše údaje budeme spracovávať dovtedy, kým nám neuvediete že žiadate o ich výmaz. Následne v prípade žiadosti o výmaz budú najneskôr do 30 dní odstránené.

icon NAJČÍTANEJŠIE

iconNAJNOVŠIE

icon TOP ZA 7 DNÍ Z BLOGU

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

icon FOTO DŇA

Vybrali sme

Minúta po minúte testovania na koronavírus: Matovič: „Nebudeme zvažovať zrušenie zákazu vychádzania“ Pre „tých druhých“ sa teda nič meniť nebude. Návrh prezidentky označil za nemiestny

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (SITA/TASR/HSP/Foto:TASR - Silvia Tannhauserová, Jaroslav Novák, Radovan Stoklasa, Martin Medňanský, Milan Drozd, Roman Hanc, Michal Svítok, SITA - Ľudovít Vaniher, Facebook)   Na Slovensku sa dnes o 7:00 začalo celoplošné testovanie obyvateľov na koronavírus. Posledný ster je naplánovaný na 21:30. O 22:00 sa odberné miesto zavrie,…

Úrad vlády odmieta, že by zamestnávatelia nemohli vyžadovať doklad o negatívnom teste

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR–Roman Hanc)   Úrad vlády (ÚV) SR odmieta, že by zamestnávatelia nemohli vyžadovať doklad o negatívnom teste na ochorenie COVID-19. Reaguje tak na stanovisko Úradu na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) SR, podľa ktorého na to chýba právny základ ÚOOÚ tvrdí, že pokiaľ ide o spracúvanie informácie…

Špecializovaný trestný súd poslal do väzby Zoroslava Kollára a dvoch bývalých sudcov

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku poslal do väzby Zoroslava K., bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu U. a bývalého sudcu Davida L. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o vzatí do väzby troch osôb,…

Naď: Do 12.00 h otestovali 828.518 ľudí. Matovič: Necítil som zásadnú potrebu komunikovať s pani prezidentkou, moja odpoveď voči jej včerajšej výzve je úspech, ktorý dnes všetci spoločne zažívame

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video)   Do soboty 12.00 h bolo v rámci celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 otestovaných 828.518 ľudí, z nich malo pozitívny výsledok 7947 ľudí, čo je približne jedno percento. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na tlačovej konferencii v obci Hrubá Borša v…

Ďalší útok vo Francúzsku: Útočník postrelil v Lyone pravoslávneho kňaza a ušiel

0 icon

Paríž 31. októbra 2020 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Útočník ozbrojený brokovnicou so skrátenou hlavňou postrelil v sobotu vo francúzskom meste Lyon pravoslávneho kňaza a následne z miesta činu ušiel. S odvolaním sa na nemenovaný policajný zdroj o tom informovala agentúra AFP K útoku došlo, keď kňaz gréckej národnosti zatváral bránu kostola. Po…

Bránik upozornil na nebezpečný hoax o Orave. Palko poukázal na „lokálne výbuchy“

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (HSP/Foto: Facebook, SITA/Diana Černáková)   Bezpečnostný analytik Radoval Bránik upozornil, že v súvislosti s Oravou sa šíri jeden veľmi nepoctivý a nebezpečný hoax. "Armáda falošných trollov podporovaná množstvom ľudí veriacich, že jednoduché vysvetlenie rovná sa správne ohlupuje ľudí túžiacich po zdraví a bezpečí perfídnou manipuláciou," upozornil.…

Úrad pre ochranu osobných údajov nepovažuje vládnu vyhlášku za dostatočný právny základ na kontrolu certifikátov

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (HSP/Foto:TASR – František Iván)   Úrad pre ochranu osobných údajov v predbežnom stanovisku nepovažuje vládnu vyhlášku za dostatočný právny základ na kontrolu certifikátov "Úradu bol pracovný návrh vyhlášky, ktorej vypracovanie ukladá uznesenie vlády 693/2020 v bode C.1 doručený. Úrad vykonal právnu analýzu s ohľadom na ochranu…

Má premiér Matovič problém? Pomoc je ľahká: môže nájsť pomoc v ústave!

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (HSP/Foto:TASR – Jakub Kotian, Štefan Puškáš)   „Už ma to nebaví. Ja netúžim, vôbec nechcem byť nikdy inokedy už byť premiérom. Mne sa to tak zhnusilo,“ povedal tento týždeň predseda vlády Igor Matovič. A nečudo. Mnohí ho kritizujú, spochybňujú jeho rozhodnutia... Čo by sme mu poradili?…

V Rakúsku od utorka zavedú čiastočný lockdown

0 icon

Viedeň 31. októbra (SITA/AP/HSP/Foto:SITA/AP-Ronald Zak)   Rakúsko v sobotu ohlásilo čiastočný lockdown. Reštaurácie a bary budú fungovať len formou rozvozu alebo výdaja, hotely budú pre turistov zatvorené. Prevádzky, ktorých sa dotknú nariadenia, dostanú 80 % zisku z minuloročného novembra, no nemôžu prepúšťať zamestnancov Zrušili kultúrne, športové a voľnočasové aktivity. Obyvatelia…

Ministerstvo práce: Informácia pre zamestnancov a zamestnávateľov v súvislosti s celoplošným testovaním na COVID – 19

0 icon

Bratislava 31. októbra 2020 (HSP/Foto:TASR–Milan Kapusta)   V súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou bude počas núdzového stavu prebiehať v dňoch 31. 10. 2020, 1. 11. 2020, 7. 11. 2020 a 8. 11. 2020 dobrovoľné testovanie obyvateľov SR. V tejto súvislosti dávame do pozornosti nasledovné ustanovenia Zákonníka práce a Zákona o…

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Švec

Práve sa začína najmasovejší lekársky pokus v histórii, Mengele by jasal. Urobme z neho referendum o odstavení neschopného premiéra.

0icon

Slaboch sa pomstí - tým slabochom je zakomplexovaný premiér, ktorý na to nemá. Silný človek odpustí – nech je čo najväčšia časť národa silná, aby odmietla podvod, až potom bude môcť odpustiť. Inteligentný človek ignoruje – žiaľ, asi nie všetci inteligentní odignorujú spúšťaný vládny podvod. Začína sa najmasovejší vynútený lekársky…

Marián Tkáč

Nemecká čižma v našich dejinách i teraz?

0icon

Stalingrad, dnes Volgograd je miesto, kde v roku 1943 došlo k obratu celej druhej svetovej vojny. Tu sa skončil plán na vyhladenie slovanskej rasy z povrchu Zeme. Napokon vedel, či len cítil to aj Tiso. Koncom roka 1941 na otázku Jána Mikulu, vtedy šéfa Združenia priemyslu, obchodu, živnosti, bánk a poisťovní: „Čo…

Robo Bačinský

Naď obhajuje Matoviča – každý máme svoju formu komunikácie.

0icon

Týmito slovami obhajuje plešatý modroknižkár aroganciu a svojvôľu boha slnka Wantajma. Dobre, beriem. Tak aj mne nech je teda dovolené vyjadriť svoj názor tým istým spôsobom. Bláznove  vyhrážky a celková komunikácia smerom k občanom, ktorí sa rozhodli dobrovoľne ( pretože vojenská operácia ,,Poserme sa z chrípky“ JE dobrovoľná) nedať sa  testovať, totiž akosi…

Jozef Slávik

Binárny kód ...

0icon

Veľké manévre - celoplošné testovanie sa napriek mnohým pochybnostiam a protestom zo strany odborníkov začalo, aký bude mať priebeh a akú výpovednú hodnotu ? Ľudia, obyčajní, dobrí a slušní ľudia výzvu vlády poväčšine prijali za svoju a ako sa ukázalo pri pilotnom testovaní n Orave a v okrese Bardejov dali…

Roman Huťa

Na nohy národ vyvolený, nadišiel čas!

0icon

Výzva Toto je môj posledný blog, má poradové symbolické číslo 99. Ukončil som tak dlhú púť a naplnil svoje poslanie. Znamená to koniec jednej kapitoly a články nasledujúce už budú písané v novej ére nášho života. Začneme od začiatku. Videli ste, aké rozporuplné boli moje posledné články. Sám som tomu nerozumel,…

icon TOP ZA 7 DNÍ Z BLOGU

TopDesať

Vyberáme si domáce zviera, ktoré sa na nás podobá?

0 icon

Veda tvrdí, že ľudia majú tendenciu vyberať si domáce zviera, ktoré vyzerá podobne ako oni. Gerrard Gethings, profesionálny fotograf zvierat, sa rozhodol, že to dokáže. V sérii pozoruhodných porovnaní s názvom #doyoulooklikeyourdog a #doyoulooklikeyourcat porovnáva portréty ľudí a ich domácich miláčikov a zdôrazňuje spoločné črty. Výsledky sú naozaj pozoruhodné! Či už je to tak, že…

Dievčenský tím inžinierok vymyslel stan pre bezdomovcov na solárny pohon

0 icon

Úspech si vyžaduje čas, obetu, oddanosť a kus tvrdej práce. Skupina dievčat zo strednej školy mala všetky tieto artribúty a dosiahli svoje. Bývanie pre bezdomovcov sa rozhodli riešiť po svojom. Keďže pochádzajú z rodín s nízkym príjmom, nemohli im prispieť finančne. A tak sa dievčenskí tím rozhodol uspokojiť potreby bezdomovcov po svojom. Podarilo sa im…

Vďaka svojmu humoru dokázali pobaviť celý internet

0 icon

Myslím si, že najlepšia vec pri riešení problému je nájsť v tejto veci aspoň trocha humoru. Vraví sa, že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie. A aj preto sa ľudia rozhodli, že niektoré ťažké situácie zoberú športovo. Práve vďaka takýmto ľuďom sa potom môže široká verejnosť…

Tajná uzavretá skupina Bilderberg (3. časť)

0 icon

Prinášame vám tretiu a zároveň záverečnú časť o tajuplnej skupine so sídlom v Holandsku, ktorá nesie názov podľa hotela, kde sa jej účastníci stretli po prvýkrát – Bilderberg. Nad skupinou visí množstvo otáznikov, jedna vec je však istá. Málokto odmietne pozvánku na stretnutie Bilderberg. Účasť na stretnutí skupiny je veľmi…

Čo sa stane s tvojím telom, ak prestaneš jesť soľ?

0 icon

Mnoho z nás sa zameriava na to, aby sme jedli menej soli, a v niektorých prípadoch ju úplne vyradíme z nášho jedálnička, pretože soľ sa považuje za zdraviu škodlivú. Nie je to však všetko úplne pravda, koniec koncov, soľ je dôležitý elektrolyt, ktorý pomáha nášmu telu normálne fungovať. Ak si sa rozhodol vyhnúť…

Vo svete IT

Beta testeri internetu StarLink musia súhlasiť s nezávislosťou Marsu. Píše sa v zmluvných podmienkach

0 icon

Beta testeri nového internetu od spoločnosti SpaceX, ktorý príde v podobe satelitnej konštelácie Starlink, si všimli v zmluve jeden zaujímavý bod, ktorý odkazuje na nášho suseda, planétu Mars. Na tému upozorňuje portál Inverse. Starlink sa začal formovať už od mája minulého roku a nedávno začala spoločnosť naberať ľudí, ktorí by…

Koľko potenciálne obývateľných planét sa nachádza vo vesmíre? Teleskop Kepler priniesol hrubý odhad

0 icon

Astronómovia z celého sveta sa snažia nájsť odpoveď na jednu z najzásadnejších otázok, týkajúcich sa života vo vesmíre: Koľko potenciálne obývateľných planét môže „tam vonku“ existovať?  Ľudstvo hľadá predovšetkým skalnaté planéty, podobné Zemi, ktoré obiehajú okolo „druhého Slnka“ v primeranej vzdialenosti. Vďaka Keplerovmu vesmírnemu teleskopu môžeme poznať odpoveď, píše portál…

ESO zachytilo „strašidelnú“ hmlovinu, ktorá svojim tvarom pripomína lebku

0 icon

Európske južné observatórium (ESO) uvoľnilo fotografiu „strašidelnej“ hmloviny, ktorá pripomína lebku. Ide konkrétne o hmlovinu, ktorá je od nás vzdialená 1 600 svetelných rokov a nájdeme ju v južnom súhvezdí Cetus. Na tému upozorňuje portál digitaltrends.com. Planetárna hmlovina NGC 246 Hmlovina sama o sebe je zaujímavá aj inou vlastnosťou, ako…

Pre ktoré smartfóny má Xiaomi v pláne ešte uvoľniť MIUI 12 nadstavbu? Tu je ich zoznam

0 icon

V priebehu včerajšieho dňa sme vám priniesli aktualizovaný zoznam Xiaomi, Redmi a Poco zariadení, pre ktoré bola k času publikovania článku dostupná nadstavba MIUI 12. Dnes by sme vám chceli dať do pozornosti zoznam smartfónov, pre ktoré môžeme ešte len očakávať aktualizáciu s  najnovšou verziou nadstavby. Pre tieto zariadenia ešte…

Samsung chce v budúcom roku predstaviť viac skladateľných smartfónov

0 icon

Mobilnej divízii spoločnosti Samsung sa v posledných mesiacoch vcelku darí. Dokazujú to dáta za 3. kvartál tohto roka, ktoré ukazujú viac ako pozitívne výsledky. Zo zverejnenej kvartálnej správy vyplýva, že prevádzkový zisk spoločnosti v porovnaní s predošlým sledovaným kvartálom vzrástol o 59% pričom dosiahol úroveň 8,6 miliardy €. Čistý zisk…

Armádny Magazín

Hromobitie v NATO: Uchmatne Grécko šesť stíhačiek F-35A, pôvodne vyrobených pre Turecko?

0 icon

Grécko, 31.október 2020 (AM) - Grécka tlač dnes zverejňuje, že pri príležitosti návštevy amerického ministra zahraničných vecí Mika Pompea v Aténach by USA povolili predaj 20 kusov bojových stíhačiek F35A gréckym vzdušným silám, vrátane šiestich lietadiel, ktoré už boli vyrobené a pôvodne sa mali dodať tureckým silám pred vylúčením krajiny

Očakáva Taliansko viac konfliktov v stredozemí? V roku 2021 zvýši rozpočet na obranu o 1.3 miliardy EUR

0 icon

Taliansko, 31.október 2020 (AM) - Taliansko bolo jednou z krajín najviac postihnutých prvou vlnou vírusu Covid-19 na jar tohto roku. Ich ekonomika zaznamenala pokles HDP o viac ako 12%, ignorujúc účinky prebiehajúcej druhej vlny. Z hľadiska bruselského ozdravného plánu je však najlepšie kompenzovanou európskou krajinou, ktorej bolo na obnovu hospodárstva pridelených…

Tvrdohlavý Pašinjan: Arménsko ma málo vojakov - nasadí preto v Karabachu prvú ženskú rotu

0 icon

Arménsko, 31.október 2020 (AM) - Zúfalstvo arménskeho prezidenta pokračuje. Prozápadný politik ostal nakoniec v konflikte v Náhornom Karabachu osamelý a začína doplácať na svoju nezmyselnú protiruskú politiku. Nepomohlo ani povolanie militantných Kurdov a Jezídov zo Sýrie, ani apel k národu.       [caption id="attachment_27

Zásadná pripomienka k pripravovanej novele zákona o strelných zbraniach

0 icon

Slovensko, 30.október 2020 (AM) - Dňa 15.10.2020 bol oficiálne zverejnený návrh novely zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive, ktorým sa má do právneho poriadku SR prevziať Smernica Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2017/853 zo 17. mája 2017. Našu analýzu tohto návrhu nájdete tu: 

Čína si s útokom na Trumpa počkala na najlepší čas - týždeň pred voľbami: Odmena za dodávky zbraní Taiwanu

0 icon

Čína, 30.október 2020 (AM) - Čína oznámila bezprostredné uvalenie sankcií na najväčšie americké spoločnosti. Je pozoruhodné, že sa tak stalo týždeň pred americkými prezidentskými voľbami. Je nepravdepodobné, že by Donald Trump mal čakať, že Čína, ktorú Trump všemožne démonizoval počas svojej predvolebnej kampane na prezidenta USA, ne

Svetlo sveta

Pre Cirkev na Slovensku platí oddnes pôst za odvrátenie koronavírusu

0 icon

Biskupi Slovenska vyhlásili prísny pôst za odvrátenie pandémie koronavírusu. Zároveň veriacich pozývajú modliť sa pravidelne “Modlitbu za Slovensko”. “Od 30. októbra až do 18. decembra 2020, teda na osem po sebe nasledujúcich piatkov, biskupi vyhlasujú pre celú Katolícku cirkev na Slovensku prísny pôst za odvrátenie pandémie. Veriaci medzi 18. a…

“Za túto vieru som pripravený zomrieť”

0 icon

“Chcem Vás povzbudiť, aby ste boli hrdí na našu Katolícku vieru, ktorá je tým najväčším a najkrajším darom, ktorý nám Boh udelil,” povedal na konferencii o ochrane katolíckej identity kazašský biskup Athanasius Schneider. Biskup Schneider patrí medzi popredných obhajcov vernosti učenia Magistéria Cirkvi a kritizuje snahu vykladať dogmy Cirkvi v…

Zomrel spišský diecézny biskup Mons. Štefan Sečka

0 icon

V nemocnici v Levoči dnes ráno zomrel spišský diecézny biskup Mons. Štefan Sečka. TK KBS o tom informoval hovorca Spišskej diecézy Peter Majcher. Podrobnosti o pohrebe budú zverejnené neskôr, uviedol. “Zomrel náš milovaný otec biskup. Do nemocnice ho prijali cez víkend so zdravotnými problémami, ktoré ho trápili dlhodobo. Trpel vážnou…

Cirkev v Holandsku protestuje proti rozšíreniu eutanázie na deti do 12 rokov

0 icon

Cirkev v Holandsku protestuje proti rozšíreniu eutanázie aj na deti do 12 rokov. V Holandsku totiž vláda oznámila, že povolí vykonávanie eutanázie aj u terminálne chorých detí do 12 rokov. Krajina, ktorá umožnila eutanáziu ako prvá na svete, najskôr len v obmedzenej forme, postupne rozšírila jej vykonávanie na všetky vekové…

S modlitbou ruženca premenil prázdny kostol v moslimskej štvrti na živú farnosť s 1000 veriacimi na omši.

0 icon

Michel Marie Zanotti je katolíkom z prinútenia, keď starý otec, žid, pred strachom z II. svetovej vojny, dal svoje deti pokrstiť. Otec Michel, ako ho dnes pozná celé Francúzsko, patrí dnes k veľkým pokladom francúzskeho katolíckeho duchovenstva. Veľa moderných kňazov pri vlastnej interpretácii II. Vatikánskeho koncilu nadobudlo dojem, že k…