Kozák stále nestrávil prehru v Škótsku, SR v roku 2018 aj do Thajska

Kozák stále nestrávil prehru v Škótsku, SR v roku 2018 aj do Thajska

Bratislava 15. novembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Kalendárny rok 2017 uzavrela slovenská futbalová reprezentácia víťazne, v utorok v Trnave zdolala Nórov 1:0 v príprave. Hoci v ňom zaznamenala priaznivú bilanciu 5 výhier a 3 prehry, nenaplnila hlavný cieľ, ktorým bol minimálne postup do baráže MS 2018. Ten je unikol o jediný bod, v F-skupine kvalifikácie obsadila druhú priečku za suverénnym Anglickom, barážová miestenka jej však ako najhoršiemu tímu z druhých miest v jednotlivých tabuľkách ušla.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák pred začiatkom prípravného futbalového zápasu Slovensko – Nórsko v Trnave 14. novembra 2017.

Zverenci trénera Jána Kozáka v novembrovom dvojzápase najskôr prehrali na Ukrajine 1:2, v Trnave však pri emotívnej rozlúčke Jána Ďuricu s národným tímom uspeli. “Chcel som hrať tieto novembrové zápasy proti ťažkým súperom, nechcel som si to zľahčovať, ani hráčom. Na Ukrajine mal duel taký kvalifikačný charakter, bol to kvalitný rival, super atmosféra, vďaka tomu mám obraz, ako hráčov použiť, pretože ukazujú svoj potenciál. Niektorí ma milo prekvapili, iní nenapredujú tak, ako by som chcel. Jasne vidieť, ktorý hráč v klube hrá a ktorý nie, ale stále platí, že ak budú pravidelne hrávať, ich výkonnosť pôjde hore,” povedal 63-ročný tréner SR.

Reklama

Pri bilancii roka však Kozák netajil pretrvávajúce sklamanie z neúspechu v boji o šampionát v Rusku. V žalúdku mu stále leží zápas v Škótsku, ktorý Slováci prehrali 0:1. “Pre mňa bolo prioritou hrať baráž a to sa nestalo. Z toho som veľmi sklamaný a stále to nemôžem stráviť. Stále mám pocit, že sme preto mohli urobiť viac. V tomto roku sme zvládli dva povinné zápasy v marci a v júli na ihriskách súperov, aby sme mali na jeseň o čo hrať. Vynikajúci zápas sme ešte odohrali aj proti Slovincom a dostali sme sa do pozície, že sme mohli bojovať aj o prvenstvo v skupine v priamej konfrontácii s Anglickom. V Anglicku sme sa zachovali ako praví športovci a išli sme za víťazstvom. Od prvej minúty sme sa tak nastavili a išli za dobrým výsledkom. Ale sila Anglicka je taká, aká je a to sa nedá oklamať. A zápas v Škótsku nemôžem stráviť, tam nebolo všetko s kostolným poriadkom, môže mi hovoriť kto čo chce. Nebudem konkrétny, lebo nemôžem byť konkrétny. Ale nebolo to v poriadku a na to sme doplatili. Hrať v Škótsku v takejto kulise o jedného menej celý zápas, to sa nedá. Hoci chlapci išli nadoraz a dostali sme nešťastný gól v závere. Takto to cítim, hoci niektorí so mnou nemusia súhlasiť,” uviedol.

Rok 2018 sa bude niesť v znamení novej Ligy národov, Slováci ale budú v akcii ešte pred jej rozbehom. Tak ako pred rokom sa chystajú na prípravný kemp s dvoma zápasmi v Spojených arabských emirátoch a mali by sa zúčastniť aj na marcovom medzinárodnom turnaji v Thajsku. “Musím pripraviť analýzu pre výkonný výbor a program na ďalší rok. Tak ako minulý rok, v januári od 3. do 13. by sme mali ísť do Abú Zabí. Musím vybrať chlapcov, ale nie je to asociačný termín. Rád by som bol desať dní s chlapcami, ktorí hrávali menej. Aby sa opäť posunuli troška ďalej. Treba hľadať ďalších adeptov a potenciálnych hráčov do budúcna, ktorí by mohli byť reprezentanti. A potom sa v marci vybavuje turnaj v Bangkoku. Je to turnaj štyroch mužstiev, mali by sme za tri dni odohrať dva zápasy. A futbalový život stále ide, postupne musíme myslieť už na Ligu národov a potom ďalšiu kvalifikáciu,” uzavrel kormidelník SR.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali