Diskutovať o posilnení postavenia žien so sexuálnym predátorom?! Harrisová to poriadne schytala od feministiek kvôli debate s Clintonom. “Ukazujete presne, čo ste zač,” odkazujú jej

Diskutovať o posilnení postavenia žien so sexuálnym predátorom?! Harrisová to poriadne schytala od feministiek kvôli debate s Clintonom. “Ukazujete presne, čo ste zač,” odkazujú jej

Moskva 27. marca 2021 (HSP/Sputnik/Foto: SITA/AP-Sait Serkan Gurbuz)

 

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová čelí kritike kvôli tomu, že diskutovala o posilnení postavenia žien s bývalým prezidentom USA Billom Clintonom. Exprezident totiž čelí obvineniam zo znásilňovania a údajne navštívil ostrov sexuálneho predátora a pedofila Jeffreyho Epsteina

Na snímke Kamala Harrisová

Akciu v utorok usporiadala nadácie Clintonovcov a na jednom z panelov sa v režime online objavili bývalý prezident a súčasná viceprezidentka. Témou bolo posilnenie postavenia žien v čase pandémie covidu-19. Účasť Harrisovej mnohých popudila, a to okrem iného aj Juanitu Broaddrickovú, údajnú obeť znásilnenia Billa Clintona z roku 1978, keď pôsobil ako minister spravodlivosti Arkansase.

Reklama

“To je k*rva vtip? Tento úchyl … ktorý ma znásilnil … bude hovoriť o posilnení postavenia žien … so ženou, ktorá za moc roztiahne svoje nohy?”, napísala na Twitter Broaddricková, keď sa dozvedela o plánovanej akcii.

Leslie Millweeová, ktorá obviňuje Clintona z niekoľkých sexuálnych útokov, ktoré sa odohrali v 80. rokoch, v rozhovore pre Daily Cellar uviedla, že je veľmi ťažké predstaviť si osobu, ktorá je menej vhodná pre to hovoriť o tejto téme.

Reklama

 

Clinton opakovane odmieta všetky obvinenia

Sám Clinton predtým opakovane poprel všetky obvinenia zo sexuálnych útokov ako od týchto žien, tak aj od bývalej stážistky v Bielom dome Kathleen Willeyovej a bývalej štátnej zamestnankyne Arkansase Pauly Jonesovej. Ženy napriek tomu na svojich obvineniach trvajú.

Bill Clinton
Na snímke bývalý americký prezident Bill Clinton

Do diskusie sa vložila aj jedna z tvárí hnutia #Metoo, hollywoodska herečka Rose McGowanová, ktorá pripomenula, že Clinton 27-krát navštívil ostrov amerického finančníka Jeffreyho Epsteina, ktorý bol obvinený z obchodovania s maloletými osobami. Epstein, ktorý si viedol zoznamy o vplyvných ľuďoch, ktorí jeho ostrov sexuálnych nerestí s maloletými navštevovali, mal v roku 2019 vo väzení spáchať samovraždu. Clinton návštevy tzv. Ostrova pedofilov odmieta.

“To je oplzlé, Kamala Harrisová. Vaša debata s Billom Clintonom o posilnení práv žien a dievčat je odporná. Nemáte žiadnu dušu? Nemáte žiadnu morálku? Spýtajte sa ho na to, či bol 27-krát na ostrove obchodovania s ľuďmi. Ukazujete presne, čo ste zač,” uviedla herečka na Twitteri.

“Vybrala si Clintona, pretože Jeffrey Epstein nebol k dispozícii,” ironizoval jeden z užívateľov Twitteru.

Reklama

Počas online diskusie Clinton podporil radu Harrisovej, ktorá povedala, že ľudia by sa mali snažiť žiť dneškom. Podľa Clintona si vďaka tomu môžete “sami sebe odpustiť chyby.” Harrisová tiež pochválila exprezidenta za jeho boj s chudobou.

“Viem, že ste sa počas svojho prezidentského úradovania aj celého života vždy sústredil na problém chudoby a na to, čo musíme urobiť, aby sme ľudí dostali z chudoby,” uviedla viceprezidentka s tým, že je to priorita aj súčasnej prezidentskej administratívy Joea Bidena.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali