Svetová elita na úvode sezóny v zámorí, Slováci začnú na bobovom EP v Nemecku

Svetová elita na úvode sezóny v zámorí, Slováci začnú na bobovom EP v Nemecku

Bratislava 5. decembra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP)

 

Slovenská reprezentantka Viktória Čerňanská úspešne účinkuje v mládežníckej sérii v pretekoch monobobov, v ktorej dosiahla v aktuálnej sezóne už štyri víťazstvá, jej mužskí kolegovia súťažne vstúpia do sezóny v závere tohto týždňa, keď sa v nemeckom Altenbergu uskutoční druhé podujatie Európskeho pohára

Na snímke Nemec Francesco Friedrich (vľavo) spoločne s Thorstenom Margisom

Na úvodnom v nórskom Lillehammeri slovenskí bobisti chýbali, ale tentoraz v štartovej listine pretekov dvojbobov už figuruje posádka pilota Pavla Táborského, ktorý vo svojej premiérovej sezóne v ľadovom koryte obsadil v konečnom hodnotení pilotov v rámci seriálu EP 29. pozíciu so ziskom 149 bodov.

Reklama

Svetová elita začne nový ročník opäť až počas druhého decembrového víkendu. Seriál Svetového pohára bobistov a skeletonistov 2019/2020 sa v závere kalendárneho roka bude odohrávať v zámorí. Dejiskom úvodných dvoch kôl, pričom najskôr sa bude dvakrát súťažiť v dvojboboch a ďalší týždeň dvakrát v štvorboboch.

Seriál SP opäť pozostávať z ôsmich kôl, v tomto kalendárnom roku sú na programe len dve. Po Lake Placid nasleduje nemecký Winterberg, francúzsky La Plagne, rakúsky Igls, nemecké Königssee, švajčiarsky St. Moritz a lotyšská Sigulda aj s ME, kde elitná séria o krištáľové glóbusy vyvrcholí. Vrcholom sezóny budú na prelome februára a marca majstrovstvá sveta v nemeckom Altenbergu.

Reklama

Džiteľmi krištáľových glóbusov sú Nemec Francesco Friedrich v dvojboboch i v štvorboboch, Alexander Tretiakov v skeletone, medzi ženami v dvojboboch Nemka Mariama Jamansková a ruská skeletonistka Jelena Nikitinová.

 

Konečné poradie Svetového pohára 2018/2019:

muži – dvojboby: 1. Francesco Friedrich (Nem.) 1800 bodov, 2. Oskars Kibermanis (Lot.) 1564, 3. Nico Walther (Nem.) 1232

štvorboby: 1. Francesco Friedrich (Nem.) 1727, 2. Oskars Kibermanis (Lot.) 1616, 3. Johannes Lochner (Nem.) 1605

Reklama

ženy – dvojboby: 1. Mariama Jamanková 1712, 2. Stephanie Schneiderová (obe Nem.) 1596, 3. Elana Meyersová-Taylorová (USA) 1470

 

muži – skeleton: 1. Alexander Tretiakov (Rus.) 1704 bodov, 2. Jun Sung-bin (Kór. rep.) 1680, 3. Martins Dukurs (Lot.) 153

ženy – skeleton: 1. Jelena Nikitinová (Rus.) 1663 bodov, 2. Tina Hermannová (Nem.) 1597, 3. Mirela Rahnevová (Kan.) 1396

 

Reklama

Program Svetového pohára, MS a ME bobistov v sezóne 2019/2020:

7. – 8. 12. 2019 – Svetový pohár – 1. kolo – Lake Placid (USA)

13.-15. 12. – Svetový pohár – 2. kolo – Lake Placid (USA)

3. – 5. 1. 2020 – ME (v štvorboboch) a Svetový pohár – 3. kolo – Winterberg (Nem.)

10. – 12. 1. – Svetový pohár – 4. kolo – La Plagne (Fr.)

17. – 19. 1. – Svetový pohár – 5. kolo – Innsbruck-Igls (Rak.)

24. – 26. 1. – Svetový pohár – 6. kolo – Königssee (Nem.)

30.1.-1.2. – MEJ – Innsbruck-Igls (Rak.)

31.1 – 2. 2. – Svetový pohár – 7. kolo – St. Moritz (Švaj.)

8. – 9. 2. – MS juniorov – Winterberg (Nem.)

Reklama

14. – 16. 2. – ME a Svetový pohár – 8. kolo – Sigulda (Lot.)

17. 2. – 1. 3. – MS – Altenberg (Nem.)

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali