Slovan prehral v Novosibirsku 0:1 po samostatných nájazdoch, Matikainen: Veľmi náročný zápas

Slovan prehral v Novosibirsku 0:1 po samostatných nájazdoch, Matikainen: Veľmi náročný zápas

Novosibirsk 6. novembra 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Slovan nastúpil v Novosibirsku s cieľom oplatiť súperovi prehru z minulého týždňa

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšom zápase základnej časti KHL na ľade Sibiru Novosibirsk až po samostatných nájazdoch, keď duel sa v riadnom hracom čase a po predĺžení skončil 0:0. Rozhodnutie priniesla až ôsma séria dramatického rozstrelu, víťazný presný zásah zaznamenal v domácom drese Jonas Enlund.

Reklama
Ilustračné foto

Slovan sa v najbližšom zápase predstaví v piatok o 14.00 na ľade Barysu Astana.

Slovan nastúpil v Novosibirsku s cieľom oplatiť súperovi prehru z minulého týždňa. Vo štvrtok v Bratislave “belasí” nedokázali udržať vedenie 2:1 a napokon ťahali za kratší koniec po výsledku 2:3. Tréner Petri Matikainen opäť nemal k dispozícii lídra tímu Nagya, ktorého v prvom útoku nahradil Hudáček. Najproduktívnejší hráč chýbal aj domácemu mužstvu, 15-bodového Švéda Andreasa Thuressona vyradilo z hry zranenie kolena. Bránku Slovana hájil Janus.

Reklama

Od začiatku stredajšieho stretnutia sa hral na Sibíri opatrný hokej. Už po 38 sekundách hry bol vylúčený Foster, ale domáci úvodnú presilovku nevyužili. Sibir potom pokračoval v aktivite, v 8. minúte mal veľkú šancu Enlund, ktorý dorážal do prázdnej bránky Slovana, ale Janus zachránil pravým betónom. V 15. minúte mohol otvoriť skóre domáci Monja, ale Janusa neprekonal ani na trikrát. O niekoľko sekúnd na to dostal presnú prihrávku na modrú center prvého útoku Koskiranta, ale jeho následnú strelu z priestoru medzi kruhmi kryl brankár hostí.

Domácim sa naskytla veľká príležitosť streliť prvý gól v úvode druhej časti hry, keď k Barankovi na trestnú lavicu zasadol aj Netík a Sibir hral presilovku o dvoch hráčov. Až na nebezpečnú strelu Mamaševa si však ruský tím nevypracoval vážnejšiu šancu. Potom mal početnú výhodu aj Slovan, ale rovnako ako súper ju nevyužil. V polovici zápasu mal gól na hokejke Monja, ale Slovan výborným zásahom podržal Janus. Z následného protiútoku mieril po Vondrkovom priťuknutí do pravej žrde Koskinenovej bránky Netík. O päť minút neskôr už bol domáci gólman prekonaný, ale Tičar úplne voľný pred prázdnou bránkou nedokázal usmerniť skákajúci puk do siete.

Úvod tretieho dejstva opäť patril domácim, ale strely Enlunda i Mamaševa zlikvidoval pozorný Janus. Slovan sa v týchto momentoch iba bránil a dával si pozor na prípadnú chybu, ktorá by mohla znamenať zbytočnú stratu bodov. Šalunov potom pálil vysoko nad a kombináciu dvoch proti jednému zakončil Sannikov iba strelou do Janusovej lapačky. Gól už do konca riadneho hracieho času nepadol a nasledovalo predĺženie, ale ani v ňom sa skóre nemenilo. V dramatickom rozstrele napokon rozhodla o víťazovi až ôsma séria samostatných nájazdov, keď najskôr Netík nedal a potom Janusa prekonal Enlund.

 

Petri Matikainen: S kvalitným súperom sme dnes držali krok

Reklama

(zdroj hcslovan.sk)

Petri Matikainen, tréner Slovana: “Dnes to bol veľmi náročný zápas. Osobne som poznal silu Sibiru Novosibirsk ešte zo svojho pôsobenia v ruskom Omsku. Tím majú veľmi kvalitný predvádzajú fyzicky hokej plný korčuľovania. S kvalitným súperom sme dnes držali krok, hrali veľmi zodpovedne v obrane a dodržiavali obranný systém. Domáci mali síce o niečo viac šancí, no dokázali sme udržať čisté konto. Mrzieť nás môžu naše nevyužité príležitosti. V napínavých nájazdoch sa rozhodlo napokon až v ôsmej sérii.”

Jaroslav Janus, brankár Slovana: “V Novosibirsku sme dnes odohrali dobrý zápas z hľadiska defenzívy. Súpera sme do vážnejších šancí nepustili. V početných vylúčeniach sme veľmi dobre bránili, chlapci obetavo blokovali strely. Veľmi sme chceli vyhrať, škoda, že sa nám to v nájazdoch napokon nepodarilo. Brankára to vždy mrzí dvojnásobne, o to viac, že ak máte po 65 minútach čisté konto, chcete to dotiahnuť až do konca. Tento štýl hry by sme možno mali viac uplatňovať aj doma. Aj my sme mali v normálnom hracom čase dosť šancí na skórovanie, nastrelili sme žŕdku. Teraz sa musíme uspokojiť aspoň s jedným bodom.”

Rok Tičar: “V obrane sme dnes hrali skutočne dobre, všetci sme sa snažili poctivo brániť a pomáhať nášmu brankárovi. Aj v útočnom pásme sme mali zopár dobrých momentov. Podľa mňa sme výborne zvládli aj samostatné nájazdy, ale nakoniec sa od nás šťastena odvrátila. Nájazdy trénujem pravidelne, niečo z toho, čo viem, som sa snažil ukázať aj v samotnom zápase. Dal som síce dva góly, ale mal som dať aj ten tretí a bolo by vymaľované.”

Tomáš Netík, útočník Slovana: “Bol to ťažký bojovný zápas. Hrali sme zo zabezpečenej defenzívy, snažili sme sa zodpovedne vracať dozadu, čo sa asi darilo, keďže zápas sa skončil bez gólov. Výborne opäť zachytal Jaro Janus, ktorý nás podržal v niekoľkých situáciach, keď súper mohol skórovať. Nájazdy sú lotéria, to vie každý. Ja som dnes išiel na tri, vyšiel mi iba jeden. Teraz si hovorím, že ten tretí som asi mohol urobiť trochu inak. Myslel som, že brankár pôjde trochu skôr na ‘drevenú nohu’, ako sa hovorí, ale on to ešte stihol ‘cvaknúť'”.

Reklama

Sibir Novosibirsk – Slovan Bratislava 1:0 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Rozhodujúci samostatný nájazd Enlund. Rozhodcovia: Čerenkov, Rogačov – Golovjov, Šichanov, vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 5486 divákov.

 

Zostavy:

Sibir Novosibirsk: Koskinen – Alexejev, Belov, Mamašev, Ožiganov, Ignatovič, Gimajev – Šumakov, Koskiranta, Enlund – Monja, Bobrov, Kopejkin – Jemifenko, Gubin, Sannikov – Šalunov, Vorošilo, Butuzov

Slovan Bratislava: Janus – Foster, Sigalet, Baranka, Sersen, Mihálik, Štajnoch – Hudáček, Surový, Bartovič – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Rachůnek – Šťastný, Bližňák, White

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 25 21 1 2 1 111:56 67

2. CSKA Moskva 25 19 1 1 4 81:40 60

Reklama

3. Jokerit 26 16 2 2 6 80:61 54

4. Dinamo Moskva 24 14 2 2 6 69:53 48

5. Torpedo N. Novgorod 24 11 3 4 6 68:55 43

6. Dinamo Minsk 24 11 3 4 6 66:57 43

7. Lokomotiv Jaroslavľ 24 9 2 5 8 63:62 36

Reklama

8. SLOVAN BRATISLAVA 24 9 2 2 11 60:62 33

9. Viťaz Podoľsk 22 9 2 1 10 63:72 32

10. Atlant Mytišči 24 7 3 4 10 60:67 31

11. Severstal Čerepovec 24 6 5 3 10 65:67 31

12. Medveščak Záhreb 27 8 2 1 16 59:83 29

Reklama

13. Dinamo Riga 25 7 1 3 14 53:75 26

14. HK Soči 21 5 2 2 12 35:57 21

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali