Slovákov v príprave na domáce ME 2022 preveria aj aktuálni kontinentálni majstri i vicemajstri

Slovákov v príprave na domáce ME 2022 preveria aj aktuálni kontinentálni majstri i vicemajstri

Bratislava 29. januára 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Hádzanári Slovenska si po desiatich rokoch opäť zahrajú na vrcholnom podujatí. Tentoraz naň nemusia prejsť tŕnistou kvalifikačnou cestou, keďže spolu s Maďarskom budú organizátormi majstrovstiev Európy mužov v roku 2022

Na snímke tréner slovenskej mužskej hádzanárskej reprezentácie Peter Kukučka

Zverenci trénera Petra Kukučku však nezostanú bez kvalitných zápasov. Namiesto kvalifikačných bojov absolvujú Euro Cup, turnaj určený pre tímy už s istotou účasti. Tú majú momentálne štyri reprezentačné kolektívy.

Reklama

Euro Cup 2020 sa hral už aj pred tohtoročnými ME a jeho víťazmi sa stali Španieli, ktorí v konkurencii družstiev Švédska, Nórska a Rakúska zo šiestich duelov päť vyhrali. Ich jedinými premožiteľmi boli Rakúšania. Paradoxne, pre nich to bolo jediné víťazstvo.

Slovákov čakajú veľmi atraktívni súperi, aj doma privítajú obhajcov kontinentálneho titulu Španielov, vicemajstrov Európy Chorvátov a aj Maďarov, ktorí boli na ME 2020 dlho v hre o semifinálovú miestenku. “Máme sa na čo tešiť, čaká nás množstvo náročných zápasov. Som presvedčený, že to bude dobrá náhrada za kvalifikáciu. Budú to ťažké stretnutia so silnými protivníkmi, teda presne také, aké môžeme očakávať na európskom šampionáte,” vyjadril sa hlavný kouč mužov SR Peter Kukučka, ktorý vyzdvihol prínos Euro Cupy najmä pre jeho zverencov: “Pre chalanov to bude dôležité. Takéto konfrontácie im dajú viac ako duely s inými súpermi, ktorí nedosahujú až takú výkonnostnú úroveň. Španielsko, Chorvátsko, Maďarsko sú top družstvá. Pre nás je dobré aj to, že nemusíme hľadať protivníkov a je to pre istých účastníkov majstrovstiev vymyslené takýmto spôsobom. So všetkými tromi súpermi som spokojní, radi si proti nim zahráme. Nemal som nejaké želanie ohľadom obsadenia zostávajúcich dvoch miest v skupine Euro Cupu popri nás a Maďaroch,” odvetil Kukučka aj na otázku agentúry SITA.

Reklama

Slováci budú na ME 2022 účinkovať v základnej skupine s dejiskom v košickej Steel aréne: “Myslím si, že je to v poriadku. Pokúsime sa zabojovať o postup, aby sme sa mohli predstaviť aj fanúšikom v Bratislave,” poznamenal k tejto téme šéf realizačného tímu slovenskej hádzanárskej reprezentácie.

Slovenskí hádzanári neštartovali na ME 2020 v Nórsko, Rakúsku a Švédsku, ale tréner Kukučka by ich tam vedel predstaviť. “Keď som videl zápasy Čechov, Ukrajiny, Bielorusov a ďalších mužstiev, tak som presvedčený, že určite by sme sa tam ani my nestratili. S Čechmi, ktorí sa na ME prebojovali do najlepšej dvanástky, sme sa stretli v decembri. Doma sme ich zdolali, u nich sme prehrali, takže to bolo vyrovnané. V základných skupinách bolo veľa dobrých a dynamických zápasov. Musím však povedať, že súčasný hrací model šampionátu nie je ideálne zostavený. Je tam príliš veľa duelov v krátkom období,” vrátil sa k XIV. majstrovstvám Európy, ktoré sa premiérovo uskutočnili v troch krajinách a za účasti 24 tímov.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali