Proti Kanaďanom v bránke Patrik Rybár. Je to kvalita, hovorí o zámorskom tíme asistent Petrovický

Proti Kanaďanom v bránke Patrik Rybár. Je to kvalita, hovorí o zámorskom tíme asistent Petrovický

Košice 12. mája 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA-Marek Lukáč)

 

Slovenská hokejová reprezentácia už má na domácich 83. majstrovstvách sveta za sebou dva náročné súboji proti favorizovaným súperom a pred sebou ďalšieho náročného oponenta, v pondelok o 20.15 h nastúpia zverenci trénera Craiga Ramsayho proti výberu Kanady v rámci košickej A-skupiny. Ešte predtým však zámorský tím absolvuje súboj proti nováčikovi elitnej kategórie Veľkej Británii

Na snímke zľava: Luke Glendening z USA a brankár Patrik Rybár

“Kanaďania isto nie sú spokojní s tým, že prvý duel na turnaji prehrali. V nedeľu večer si pozrieme ich zápas proti Britom. Oni sa na turnaji budú len zlepšovať, keď si stále viac zvykajú na európsky ľad. Sú to hráči NHL, je to kvalita,” myslí si asistent trénera pri slovenskom výbere Róbert Petrovický.

Reklama

Kanaďania ešte pred začiatkom MS prišli pre zranenie o svoju najväčšiu hviezdu – útočníka Johna Tavaresa, ale na ich súpiske je množstvo kvality v podobe hokejistov z NHL. “Do pondelkového zápasu musíme ísť s rovnakou vervou ako v piatok proti Američanom a v sobotu proti Fínom,” myslí si Petrovický. Realizačný tím domáceho družstva je s výkonmi na MS 2019 zatiaľ spokojný. “V oboch doterajších dueloch sme podali dobrý výkon, aj keď sme v sobotu prehrali,” doplnil.

Pre zranenie zo sobotňajšieho zápasu proti Fínom si v pondelok určite nezahrá obranca Marek Ďaloga, no pripravený nastúpiť je útočník Libor Hudáček, ktorého v predchádzajúcich dňoch trápia choroba. “Chlapci hrali super v oboch dueloch. Svoju pozíciu na zápas proti Kanade sa dozviem pravdepodobne v nedeľu večer na mítingu. Je mi úplne jedno, kam ma tréneri zaradia. Do tímu by som chcel priniesť ešte energiu navyše,” prezradil 28-ročný Libor Hudáček. Pripojil aj svoje pocity z toho, že úvod šampionátu nestrávil na ľade. “Dlho som nesedel na tribúne, hlavne v reprezentácii. Zápasy som si pozrel zhora, videl som to z inej perspektívy. Dal som si aj klobásku, v hlave som bol nastavený trochu inak, ale už som to prepol späť a zase som ako hráč,” dodal.

Reklama

Pondelkový zápas proti výberu Kanady odchytá za slovenský tím Patrik Rybár, ktorý v piatok proti hviezdnym Američanom inkasoval iba raz. “Chystám sa rovnako ako na piatkový zápas proti USA. Mali sme dobrý tréning, teraz sa večer môžeme pripravovať na Kanadu. Nemali sme vopred dohodu, ako budeme chytať. Idem na Kanadu a uvidíme, ako to pôjde ďalej. Myslím si, že Kanaďania budú ešte lepší súper ako Američania, pretože na ľad už budú viac zvyknutí,” poznamenal.

Zo slovenskej extraligy sa až do reprezentačného výberu na domáce MS prebojoval útočník Róbert Lantoši, atmosféru na turnaji si zatiaľ užíva. “Nálada v tíme je dobrá. Zvládli sme jeden z dvoch ťažkých súbojov. Dobre nám teraz padol voľnejší deň, potrebovali sme trochu ‘dobiť baterky’. Tím Kanady som sledoval len chvíľku v piatok proti Fínom. Bude to veľmi náročný súper, ale budeme bojovať, čo nám budú sily stačiť,” povedal pri odchode z nedeľňajšieho tréningu.

Slovenská reprezentácia doteraz absolvovala s kanadským tímom 51 zápasov a bilancia je vzácne vyrovnaná. Slováci dosiahli 23 víťazstiev, Kanaďania 24 a štyri súboje sa skončili nerozhodne. Omnoho horšie vyznieva zo slovenského pohľadu vzájomná bilancia stretnutí na vrcholných podujatiach – výber spod Tatier uspel iba trikrát. zatiaľ naposledy vo štvrťfinále strieborných MS 2012, pretým vo štvrťfinále zlatých MS 2002 a vo februári 1994 na ZOH v Lillehammeri.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali