Musí obhajovať chlapca, ktorý zabil policajta. Nový John Grisham

Musí obhajovať chlapca, ktorý zabil policajta. Nový John Grisham

Bratislava 9. decembra 2021 (HSP/Foto:BUX.sk)

 

Fanúšikovia majstra právnických trilerov Johna Grishama sa tešia. Čas na milosť sa vracia k právnickým trilerom, ktoré ho preslávili, či už Firma, Prípad Pelikán, alebo Kedy zabiť, s ktorým ho spája práve hlavný hrdina, právnik Jake Brigance. Vraciame sa do mestečka Clanton, píše sa rok 1990 a pre všetkých fanúšikov jeho trilerov je to určite lahôdka

John Grisham - Čas na milosť
Na snímke kniha John Grisham – Čas na milosť

Kedy zabiť je jeden z najpopulárnejších právnických trilerov všetkých čias. Vo filmovej verzii hrali samé hviezdy ako Kevin Spacey, Samuel L.Jackson, Donald Sutherland, Sandra Bullock a samozrejme Matthew McConaughey v hlavnej úlohe právnika Jaka Briganca.

Reklama

„Sám John Grisham musel schváliť výber mňa ako herca do hlavnej úlohy, čo, chvalabohu, aj urobil. Bola pre mňa úžasná životná príležitosť zahrať si úlohu Jaka. Bol to obrovský úspech, bez ktorého by som určite nebol tam, kde som dnes,“ tvrdí Matthew McConaughey vo videu pre vydavateľstvo Ikar. Pozrite si ho celé:

Tentoraz musí Jake Brigance obhajovať 16-ročného Drewa, ktorý so sestrou a mamou žije u jej partnera. Tým je policajt Stuart Kofer, ale ako to už niekedy býva – navonok je slušným strážcom zákona, no v súkromí je agresívnym opilcom, ktorý surovo bije Drewovu mamu. Toto trvá mesiace, všetci sa boja, trpia a jedného dňa to žiaľ prekročí všetky medze. Policajt Kofer zbije mamu Drewa do bezvedomia a úplne ožratý padne v spálni do postele.

Reklama

Čas na milosť rozhodne patrí medzi to lepšie, čo Grisham napísal. Celý príbeh založil na obhajobe zjavne neobhájiteľného. Príbeh má výbornú zápletku, napínavú, skvele vystavanú. Je to čistokrvný právnický triler, nie ako niektoré jeho predošlé knihy, ktoré boli skôr detektívne, či okrajovo právnické. Stále sú tam nejaké prekvapenia, zvraty, no Grisham si dáva na čas.

Pre fanúšikov Johna Grishama jednoznačne lahôdka. A záver? Veľmi dobrý – možno nedokážete určiť, ako sa to skončí a budete sa báť nejakého happy endu. Ten v podstate trošku aj prišiel, ale nie úplne. Akoby to zostalo otvorené…

Vypočujte si úryvok. Z knihy číta Alfréd Swan.

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali