Veľká letná pláž pribudne na Terase aj tento rok

Veľká letná pláž pribudne na Terase aj tento rok

Košice 20. júna 2019 (HSP/Foto:Košice Západ)

 

Ambiciózny projekt pod názvom „Beach Plaza Terasa“ nie je na najväčšom košickom sídlisku novinkou. Úspešne ho odštartovali pred 3 rokmi a pravidelne sa teší vysokej návštevnosti divákov aj bežnej verejnosti počas trávenia voľného času

Reklama

 

100 ton piesku pre plážové športy

Reklama

Aj tento rok si veľká „beach“ na Terase vyžiada viac ako 100 ton piesku, ktorý na námestí v centre košického Západu pred OC Galéria vytvorí priestranstvo určené predovšetkým na letné plážové športy a sprievodné aktivity. Medzi TOP podujatia tohto leta, a to nielen na Terase ale i v celých Košiciach, nepochybne budú patriť „áčkové“ Majstrovstvá SR v plážovom volejbale v dňoch 27. – 28. júl, či Východoslovenský pohár v tomto olympijskom športe v polovici júla (13.–14.7.). Aj ďalšie víkendy prvej polovice prázdnin venovali organizátori z mestskej časti Západ aktívnej zábave. Najmä ženská časť návštevníkov sa môže tešiť na jedinečný 3-hodinový maratón nočnej Zumby v piesku s viacerými slovenskými inštruktormi pod názvom Karibik Zumba Night 19. júla.

 

Štartujú stavaním hradov, končia majstrovstvami Slovenska

„Úplný úvod projektu bude pariť deťom a ich rodičom v sobotu 6. júla, kedy si svoje zručnosti zmerajú v tradičnom stavaní pieskových hradov a postavia možno svoj vysnívaný zámok, alebo si len tak pripomenú dovolenkovú atmosféru pri mori. V tento deň v znamení hesla „vitaj leto“ nebudú chýbať ani detské atrakcie, nafukovadlá, maľovanie na tvár či súťaže a odmeny pre aktívne deti a rodinky. Zároveň máme ambíciu nechať pieskové výtvory nasledujúce 2 dni na výstavu pre okoloidúcich, je to milé spestrenie areálu pred nákupným centrom, preto aj touto cestou prosíme samozvaných „kreatívnych“ ničiteľov, aby túto výstavu šikovných detí a rodičov „zhovievavo“ obišli. Minulý rok totiž nevydržala ani do nasledujúceho rána… V programovej štruktúre nezabúdame ani na sprievodné týždenné kultúrne aktivity. Pravidelné divadelné utorky, filmové „open-air“ stredy s česko-slovenskými kinohitmi, či hudobné štvrtky s kapelami. K tomu už len tá pravá letná atmosféra pri chladenom nápoji či chutnom langoši, ktoré taktiež pred obchodným centrom nájdete“, pozýva vedúci kultúry košickej Terasy, Dominik Béreš. Ako dodáva, vyvrcholením budú zápasy tých najlepších slovenských ale i zahraničných volejbalistov, ktorí si na majstrovstvá Slovenska do Košíc prídu zmerať sily v tomto mimoriadne obľúbenom plážovom športe, a to posledný júlový víkend. „Pozývame preto všetkých fanúšikov športu na tieto majstrovstvá, aby sme hráčom vytvorili parádnu pravú košickú atmosféru. Vyšportované telá v plavkách bežne na námestí pred obchoďákom uprostred panelákov nestretnete “.

Reklama

 

Osud piesku je spečatený

Svoje poslanie bude Terasanská letná pláž napĺňať aj po skončení projektu. Už teraz mapujeme stav detských ihrísk v našej mestskej časti, aby sme si pripravili harmonogram výmeny pieskovísk, do ktorých poputuje tento novší piesok. S výmenou piesku nám pomôžu pracovníci Správy mestskej zelene, ktorí rovnako prispievajú celoročne k úprave ihrísk podľa našich inštrukcií. Tento rok sme sa rozhodli rozdeliť 100 ton piesku približne na polovicu, pričom tou druhou časťou pomôžeme jazdeckému areálu UVLF na Popradskej ulici,“ uviedol starosta košického Západu, Marcel Vrchota.

Dôležitou informáciou najmä pre širokú verejnosť ale aj športové kluby je možnosť prísť si zadarmo zahrať plážový volejbal uprostred sídliska. Či už teda vo voľnom čase „na blint“ alebo počas pracovných dní v čase od 10.00 do 20.00 si dokonca vopred môžu ihrisko rezervovať, ak včas napíšu na: atrium@kosicezapad.sk. Kompletný program tohto letného projektu „Beach Plaza Terasa“ nájdete na webe www.kosicezapad.sk alebo na FB : Košice Západ Terasa.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali