Rýchlostné preteky juniorov pre Ukrajinku Bechovú a Nóra Söruma

Rýchlostné preteky juniorov pre Ukrajinku Bechovú a Nóra Söruma

Osrbile 2. februára 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Dušan Hein)

 

Ukrajinská biatlonistka Jekaterina Bechová zvíťazila v sobotňajších rýchlostných pretekoch junioriek na 7,5 km na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie a kadetov v Brezne-Osrblí (27. januára – 3. februára). Na druhom mieste skončila Poľka Kamila Žuková s odstupom 12,1 s na víťazku. Tretiu priečku obsadila Nemka Hanna Kebingerová, keď zaostala o 14,0 s za najúspešnejšou pretekárkou

Na snímke Nór Vebjörn Sörum (uprostred) sa teší po zisku zlatej medaily v šprinte juniorov na 10 km na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v biatlone v Osrblí, 2. februára 2019

Zo Sloveniek sa najviac darilo Veronike Machyniakovej, po bezchybnom výkone na strelnici obsadila 44. pozíciu s odstupom 1:55,8 min na víťazku. Veronika Haidelmeierová finišovala na 71. priečke, Aneta Smerčiaková dokončila preteky na 74. mieste a Henrieta Horváthová figuruje na 82. poste vo výsledkovej listine s 90 klasifikovanými účastníčkami.

Reklama

V úvodnej disciplíne sobotňajšieho programu, rýchlostných pretekoch juniorov na 10 km, triumfoval Nór Vebjörn Sörum. Druhý s odstupom 14,4 s skončil Rus Said Chalili. Bronzovú medailu si vybojovali ďalší Nór Sivert Bakken, v cieli mal manko 36,3 s.

Zo slovenského kvarteta bol najlepší 19. Tomáš Sklenárik, ktorý poslal jednu ranu vedľa a zaostal o 1:30,3 min za víťazom. Lukáš Ottinger obsadil 26. miesto, Matejovi Lepeňovi patrí 56. priečka a Matej Baloga figuruje na 68. pozícii vo výsledkovej listine so 101 klasifikovanými účastníkmi.

Reklama

“Strašne ťažké to bolo v tomto snehu, strašne mokré, palice sa prepadávali. Neviem, nevládal som. Určite som chcel menšiu stratu, už prvé kolo som mal dosť. Ťažko sa mi šlo. Lyže šli super, ale nevládali mi nohy. V štafete som sa oveľa lepšie cítil. Škoda tej jednej chyby, ale strieľalo sa mi dobre, mal som bezvetrie, čiže super podmienky na streľbu. Určite som spokojný s Top 20. Uvidíme, čo bude zajtra a aké bude počasie,” uviedol po pretekoch Tomáš Sklenárik pre portál biatlon-info.sk

Program šampionátu ukončia v nedeľu 3. februára stíhacie preteky kadetov na 10 km (11.00 h) a kadetiek na 7,5 km (12.00 h), juniorov na 12,5 km (14.15 h) a junioriek na 10 km (15.20 h).

 

Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v biatlone – Brezno-Osrblie (SR) – sobota:

Rýchlostné preteky juniorov na 10 km: 1. Vebjörn Sörum (Nór.) 25:42,9 min (0), 2. Said Chalili (Rus.) +14,4 s (0), 3. Sivert Bakken (Nór.) +36,3 (1), …. 19. Tomáš Sklenárik +1:30,3 min (1), 26. Lukáš Ottinger +1:39,8 (1), 56. Matej Lepeň +3:02,2 (1), 68. Matej Baloga (všetci SR) +3:15,5 (4)

Reklama

Rýchlostné preteky junioriek na 7,5 km: 1. Jekaterina Bechová (Ukr.) 21:03,6 min (0), 2. Kamila Žuková (Poľ.) +12,1 s (2), 3. Hanna Kebingerová (Nem.) +14,0 (0), … 44. Veronika Machyniaková +1:55,8 min (0), 71. Veronika Haidelmeierová +3:16,7 (1), 74. Aneta Smerčiaková +3:22,4 (5), 82. Henrieta Horváthová (všetky SR) +4:07,5 (4)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:36

Iránsky prezident Ebrahím Raísí varoval Izrael, že ak podnikne “čo i len najmenší krok” ako odvetu za víkendový iránsky raketový a dronový útok, odpoveď z Iránu bude preň “bolestivá”.

16:29

Umelkyňa zastupujúca Izrael na medzinárodnej výstave súčasného umenia v Benátkach vyzvala v utorok na prímerie vo vojne s palestínskym radikálnym hnutím Hamas a uviedla, že jej výstava zostane zatvorená, kým nebudú rukojemníci unesení do Pásma Gazy prepustení na slobodu.

16:17

Američania očakávajú, že Izrael podnikne odvetný úder mimo Iránu, uviedla televízia NBC News s odvolaním sa na zdroje oboznámené s rokovaniami oboch strán.

Cieľom úderu by mohli byť iránske vojenské sily a zástupcovia mimo Iránu. Napríklad Sýria.

16:08

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že podporuje európsky fotovoltický výrobný priemysel podpísaním novej “Solárnej charty”, ktorá sa zrodila pod dohľadom prebiehajúceho belgického predsedníctva v Rade EÚ.

16:08

Medzinárodný menový fond (MMF) mierne zvýšil prognózu rastu globálnej ekonomiky. Aktuálne v tomto roku počíta s expanziou o 3,2 %. Ešte v januári očakával nárast o 3,1 %. V budúcom roku by malo tempo rastu stagnovať na 3,2 %.

15:59

Hodnota nových objednávok v priemysle vo februári 2024 medziročne klesla o 6,8 % a dosiahla objem 5,51 miliardy eur. Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa nové objednávky medzimesačne zvýšili o 2,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

15:57

Súd v Moskve vyhovel žiadosti vyšetrovateľov a v neprítomnosti nariadil vziať do väzby známeho ruského novinára Michaila Zygara, ktorý je stíhaný v prípade šírenia dezinformácií o ruskej armáde.

15:19

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

14:29

Európska komisia (EK) v utorok informovala o stave Schengenského priestoru za posledný rok a stanovila priority na nasledujúci rok. Najväčší priestor voľného cestovania na svete, ktorý zaručuje bezproblémové a bezpečné cestovanie pre takmer 450 miliónov ľudí, je nevyhnutný pre konkurencieschopnosť EÚ, pripomenula EK. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali