Pre Slov-matic bude mať v elitnom kole každý bod cenu zlata

Pre Slov-matic bude mať v elitnom kole každý bod cenu zlata

Bratislava 17. novembra 2014 (TASR/HSP)

 

Prvou prekážkou Slov-maticu bude azerbajdžanský šampión Araz Naxcivan

Cieľom slovenského futsalového šampióna Slov-maticu FOFO Bratislava v B-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 je nevracať sa domov z českých Pardubíc s prázdnymi rukami. Podľa trénera Jána Janíka bude mať každý získaný bod v konkurencii troch silných súperov cenu zlata.

Reklama

Prvou prekážkou Slov-maticu bude v utorok 18. novembra o 15.30 h azerbajdžanský šampión Araz Naxcivan. V stredu 19. novembra o 18.00 h nastúpia “oranjes” proti organizátorovi turnaja FK EP Chrudim a po dni voľna si sériový slovenský majster zmeria sily so štvrtým účastníkom skupiny Dinou Moskva (piatok 21. novembra o 15.30 h). Zápasy B-skupiny Elite round sa budú hrať v pardubickej ČEZ Aréne, ktorú využíva miestny hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna.

“Začíname s Arazom, ktorý má v kádri šesť Brazílčanov a troch naturalizovaných hráčov z tejto juhoamerickej krajiny. Je to klub so špičkovým zázemím, ktorý angažoval drahého španielskeho trénera a má najvyššie ambície. Podľa môjho názoru je azerbajdžanský majster spoločne s Dinou Moskva topfavoritom našej skupiny. Tieto dva tímy si to rozdajú o postup,” povedal pre TASR Janík, ktorý vidí najschodnejšiu cestu bodovať v druhom zápase turnaja proti českému šampiónovi. “S Chrudimou sa dobre poznáme, naposledy sme s týmto súperom remizovali v augustovom prípravnom zápase. Aj teraz očakávam, že to bude vyrovnané. Myslím si však, že je v našich silách bodovať, nereálne nie je ani pomýšľať na víťazstvo. Vieme, čo nás čaká. Máme skúsené mužstvo, ktoré takýchto zápasov odohralo veľa. Záleží na efektivite, výkone obrany a tiež na tom, v akom svetle sa predvedie brankár. Pre nás bude mať každý bod z elitného kola cenu zlata,” dodal Janík.

Reklama

Slov-maticu vyšla generálka na prestížne súboje v európskom pohári, keď v najvyššej domácej súťaži deklasoval Čekan Mekenroff 11:1. Kormidelníka Fofa Jána Janíka však mrzí, že nebude mať k dispozícii zraneného Dušana Rafaja. “Má problémy s narazenou pätou a jeho stav sa nelepší. Pravdepodobne s ním nebudeme môcť počítať. Je to veľká škoda, lebo v prvej štvorke musím urobiť zmeny a hráči nebudú natoľko zohraní. Do Pardubíc berieme dvoch brankárov a 12 hráčov do poľa.”

Slov-matic sa medzi 16 najlepších klubov prebojoval z miniturnaja hlavného kola v maďarskom Berettyóújfalu, na ktorom obsadil druhú priečku za domácim tímom MVFC. Na aprílový záverečný turnaj Final Four sa prebojujú iba víťazi štyroch skupín elitného kola. Titul z minulej sezóny obhajuje FC Barcelona.

 

Program B-skupiny elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015:

utorok 18. novembra:

Reklama

15.30 Araz Naxcivan – SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA

18.00 FK EP Chrudim – Dina Moskva

streda 19. novembra:

15.30 Dina Moskva – Araz Naxcivan

18.00 FK EP Chrudim – SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA

Reklama

štvrtok 20. novembra:

voľný deň

piatok 21. novembra:

15.30 SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA – Dina Moskva

18.00 Araz Naxcivan – FK EP Chrudim

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:07

Nová eurofondová výzva z Programu Slovensko za 350 miliónov eur je zameraná na modernizáciu verejnej osobnej dopravy a udržateľnej mestskej mobility v regiónoch. Uviedol to vo štvrtok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) na tlačovej konferencii.

15:00

Solidarita je základom fungovania Európskej únie a hoci migračný pakt nie je skvelý, nové pravidlá sú potrebné, pretože tie aktuálne nefungujú. Povedal to vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Poslaneckej snemovne českého parlamentu minister vnútra Vít Rakušan. Podľa predsedu opozičného hnutia ANO Andreja Babiša však Rakušan klame.

14:34

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce. Cieľom nového projektu je podporiť ľudí v snahe nájsť si prácu či ochrániť a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce. Záujemcom, ktorí splnia požadované podmienky, zaplatia úrady práce vzdelávací či rekvalifikačný kurz. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači o zamestnanie aj záujemcovia o zamestnanie. Informovalo o tom tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

14:33

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyjadrila znepokojenie nad šírením vtáčej chrípky (H5N1) na nové živočíšne druhy a ľudí.

14:29

Slovenské obchodné siete zoskupené vo Zväze obchodu (ZO) SR plánujú naďalej podporovať slovenskú poľnohospodársku a potravinársku produkciu vrátane slovenských producentov vajec. Informoval o tom vo štvrtok prezident ZO SR Filip Kasana.

14:23

Všetky fázy najstaršej futbalovej súťaže sveta Pohára FA sa budú od novej sezóny hrať na jeden zápas. Vo štvrtok to oznámila Anglická futbalová asociácia (FA).

14:10

V nemeckom meste Halle sa začal súd s politikom Björnom Höckem z Alternatívy pre Nemecko (AfD) pre použitie sloganu nacistických polovojenských oddielov SA (Sturmabteilung).

Björn Höcke
Politik krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björn Höcke (uprostred) prichádza do súdnej siene v nemeckom meste Halle vo štvrtok 18. apríla 2024
14:01

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí si vo štvrtok predvolalo ruského veľvyslanca po zatknutí dvoch mužov, podozrivých zo špionáže a plánovania útokov v prospech Moskvy. Medzi ich cieľmi mala byť aj americká armáda.

13:58

Dánski hasiči vo štvrtok už tretí bojujú s požiarom v historickej budove burzy v Kodani. Hasenie požiaru v budove bude zrejme pokračovať ešte najmenej jeden celý deň.

13:57

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali