Je to náhoda ? Kuffa je predvolaný vypovedať. Neuveríte, kedy sa mal dostaviť

❚❚

Bratislava 26. januára 2023 (HSP/Facebook/Aktuality.sk/Foto: TASR – Jaroslav Novák)

 

Poslanec Filip Kuffa (Život NS) na sociálnej sieti zverejnil video, prostredníctvom ktorého informuje o udalosti z posledného mesiaca. Po tom, ako v decembri bola vyslovená nedôvera vláde bol poslancovi adresovaný vianočný pozdrav a to vo forme obžaloby. Najnovšie je Kuffa predvolaný vyšetrovateľom vypovedať. To, v akom termíne sa mal dostaviť môže byť náhoda alebo ide skôr o nejaký odkaz ?

kuffa
Na snímke poslanec NR SR Filip Kuffa

„Keď sa v decembri vyslovila nedôvera vláde, ako vianočný pozdrav som si doma našiel obžalobu. Keď dnes máme rozhodovať o termíne predčasných volieb a podávame návrh aby to bol máj je tam návrh aj na jún a ten tretí je na september, s ktorým súdni ľudia dnes už vôbec nesúhlasia. Tak viete, čo mi zase prišlo ? Čuduj sa svete aká náhoda, predvolal ma vyšetrovateľ vypovedať. Dnes, keď sa rokuje o termíne predčasných volieb,“ avizoval poslanec vo videu na sociálnej sieti.

.

Dodal, že vyšetrovateľa bude kontaktovať. Čo by znamenalo, že sa v dôsledku iných a dôležitejších udalostí nebude môcť dostaviť. Zároveň sa Kuffa zamýšľa nad tým či naozaj tieto dátumy, ktoré stanovil vyšetrovateľ sú len čisto náhodné alebo ide o nejaký špecifický odkaz.

Nezaradení poslanci Národnej rady SR Štefan Kuffa a jeho syn Filip zo strany Život, čelili od decembra 2021 trestnému stíhaniu. Obvinenie súvisí s údajným násilným konfliktom medzi Kuffovcami a kežmarským farmárom Radoslavom Ksiažekom.

.

Spolu s nimi čelil obvineniu aj ďalší syn Štefana Kuffu, Gregor. K spomínanej potýčke malo dôjsť 6. júla 2021. Kuffovci sa počas jazdy autom mali stretnúť s istým kežmarským farmárom, ktorého slovne aj fyzicky napadli. Malo ísť o vyostrenie dlhodobého konfliktu ich rodiny s farmárom a jeho zamestnávateľom, ktorý sa týka sporov o vlastníctvo poľnohospodárskych pozemkov a hospodárenia na nich, informuje o tom portál Aktuality.sk.

Štefan a Filip Kuffovci celý skutok popierali a vyšetrovanie považovali za vykonštruované a politicky motivované. „Sme obvinení za skutok, ktorý sa mal stať v čase, keď som bol na rybačke na Dunaji pri Bratislave, na čo mám dôkazy a otec bol celý týždeň v Nemecku na krstinách,“ obhajoval sa Filip Kuffa.

Trojica obvinených sa vo veci obrátila na generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorého požiadala, aby uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia zrušil prostredníctvom paragrafu 363. Generálna prokuratúra však porušenie zákona v postupe kežmarskej prokuratúry ani polície nenašla.

Poslanci včera (25.1.) odobrili zmenu ústavy, ktorá im umožní skrátiť si volebné obdobie. Teraz sa musia dohodnúť na presnom termíne, kedy sa voľby uskutočnia.

V parlamente sa začalo rokovať o termíne predčasných volieb. Na ich odhlasovanie je potrebných 90 poslancov. Bývalé koaličné strany OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí sa dohodli na termíne 30. septembra. Podporiť by to mali aj niektorí nezaradení poslanci ako napríklad Miroslav Kollár a Tomáš Valášek. Zvyšné opozičné strany žiadajú dátum v prvej polovici roka.

.

Na úvod rokovania sa dohodli poslanci, že o uznesení k predčasným voľbám sa bude hlasovať v utorok 31. januára o 17:00. Prezidentka Zuzana Čaputová dala vláde čas do konca januára na schválenie dátumu predčasných volieb. Ak by sa im to nepodarilo, vymenuje úradnícku vládu.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:58

Talianska premiérka Giorgia Meloniová pricestovala v sobotu do Pekingu na svoju prvú návštevu Číny od nástupu do úradu v októbri 2022.

12:51

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v sobotu uviedla, že zmarila sériu plánovaných útokov ozbrojencov v Dagestane. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na ruské médiá.

12:42

Líder nemeckej konzervatívnej opozície vidí potenciál získať podporu “35 percent alebo viac” voličov v budúcoročných parlamentných voľbách. Šéf Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Friedrich Merz v rozhovore pre denník Welt am Sonntag povedal, že jedným z cieľov je “stať sa zďaleka najsilnejším poslaneckým klubom. Ak to bude možné, mali by sme potrebovať (na zostavenie vlády) iba jedného koaličného partnera.”

12:42

Podiel tovarov v akcii v ponuke obchodov v Česku prestal v 2. štvrťroku po mnohých rokoch rásť. Česi pritom zľavy vyhľadávajú. Uviedol to analytik z výskumnej agentúry NielsenIQ Karel Týra.

12:26

Ekonomika KĽDR zaznamenala v minulom roku výrazný rast, pričom k rastu sa vrátila po predchádzajúcich troch rokoch poklesu. K zotaveniu hospodárstva prispelo najmä oživenie obchodu s Čínou po skončení protipandemických opatrení.

12:19

V sobotu bude vo Francúzsku v prevádzke väčšina vysokorýchlostných vlakov na troch dôležitých trasách, ktoré v piatok zasiahli podpaľačské útoky. Výpadky postihli aj pasažierov spoločnosti Eurostar.

12:18

Globálnych milovníkov kávy, ktorí dúfali, že cena ich obľúbeného nápoja čoskoro prestane rásť, čaká nepríjemný budíček: bude ešte horšie. Uviedla to agentúra Bloomberg, od ktorej správu prevzala TASR.

12:08

Izraelská armáda v sobotu nariadila evakuáciu husto zaľudnenej oblasti pri meste Chán Júnis, keďže tam plánuje podniknúť operáciu proti militantom hnutia Hamas. Oblasť, ktorej sa nariadenie týka, je súčasťou humanitárnej zóny, ktorá bola vytvorená na udržanie civilného obyvateľstva mimo oblastí bojov.

12:07

Treba sa pripraviť na to, že Ukrajina sa nestane členským štátom Európskej únie, ale ani členom NATO, pretože k tomu chýba dostatok finančných zdrojov. Ukrajina sa vráti do úlohy nárazníkového štátu, povedal v sobotu na 33. letnej univerzite Maďarov v rumunskom Baile Tušnade predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

12:06

Štvordňový pracovný týždeň by pre zamestnávateľov bol problémom, pretože by prehĺbil súčasný nedostatok pracovnej sily. Kratší pracovný čas by sa podľa nich mal riešiť formou kolektívneho vyjednávania. Odborári naopak v znížení počtu pracovných hodín vidia riešenie nedostatku pracovníkov. Vyplýva to z reakcií zamestnávateľských organizácií a komôr, ako aj odborárov, ktorých TASR oslovila.

12:06

Spotreba energie bola v minulom roku na rekordne najvyššej úrovni, v porovnaní s predchádzajúcim rokom celosvetovo vzrástla o dve percentá. Historicky najvyššiu úroveň dosiahli aj obnoviteľné zdroje energie (OZE), ktoré medziročne rástli o 13 %. Nárast v prípade OZE bol takmer výlučne spôsobený využívaním veternej a slnečnej energie, informovala poradenská spoločnosť KPMG Slovensko.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turista na mobile pri Vodopádoch Studeného potoka vo Vysokých Tatrách

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali