Denver vedie nad Lakers 2:0, Murray rozhodol s klaksónom

Denver vedie nad Lakers 2:0, Murray rozhodol s klaksónom

New York 23. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Eric Gay)

 

Basketbalisti Denveru Nuggets zvíťazili aj v druhom zápase 1. kola play off v NBA. Obhajcovia titulu v noci na utorok zdolali Los Angeles Lakers tesne 101:99. Dvojbodovým košom s klaksónom rozhodol Jamal Murray

Jamal Murray San Antonio Spurs - Denver Nuggets
Na snímke hráč Jamal Murray (27) z Denveru Nuggets a Victor Wembanyama (1) zo San Antonia Spurs v súboji o loptu počas zápasu zámorskej NBA San Antonio Spurs – Denver Nuggets

Aj po treťom hracom dni play off naďalej platí, že z víťazstva sa tešili iba domáce mužstvá. Vo Východnej konferencii hráči New Yorku Knicks triumfovali nad Philadelphiou 104:101 a Cleveland si poradil s Orlandom 96:86.

Reklama

Nuggets prehrávali doma aj o 20 bodov a ešte v úvode záverečnej dvanásťminútovky o 10, no napokon si proti Lakers pripísali desiatu výhru v sérii. Pätnásť sekúnd pred záverečnou sirénou za nerozhodného stavu 99:99 nepremenil trojku LeBron James, tréner Denveru Mike Malone si následne nevzal oddychový čas a nechal rozhodnutie o záverečnej akcii na svojho prvého rozohrávača. Murray si dal postaviť clonu od Nikolu Jokiča a strelu z odskoku zvládol, hoci ho prebral najvyšší hráč súpera Anthony Davis.

V drese Denveru dosiahlo až päť hráčov dvojciferný počet bodov. Jokič zaznamenal triple double 27 bodov, 20 doskokov a 10 asistencií. Michael Porter ho doplnil 22 bodmi, Murray napokon nazbieral 20. “Povedal som spoluhráčom, že sa mi nedarí a že ich budem častejšie hľadať pre zakončenie. Oni ma presvedčili, že mám naďalej strieľať. Pár pokusov mi padlo a vedel som, že môže aj ten ďalší,” rozobral svoje rozhodnutie Murray podľa AFP. Lakers nestačilo ani 32 bodov a 11 doskokov Anthonyho Davisa, James zapísal 26 bodov a 12 asistencií.

Reklama

 

Sekundy rozhodovali aj v New Yorku

Drámu videli diváci aj v New Yorku, Philadelphia bola blízko k úspechu, keď ešte 30 sekúnd pred koncom viedla o päť bodov. Lenže potom so šťastím premenil trojku Jalen Brunson a 13 sekúnd pred koncom aj Donte DiVincenzo. Brunson bol najlepším strelcom víťazov s 24 bodmi, Sixers nestačilo 35 bodov a 10 asistencií Tyresea Maxeyho a 34 bodov a 10 doskokov Joela Embiida. “Vyhráme túto sériu. Vieme, že musíme napraviť pár vecí a robiť si lepšie svoju prácu, no sme lepší tím a budeme bojovať,” burcoval pred návratom na domácu palubovku Embiid.

Cleveland potiahol za druhým triumfom v sérii Donovan Mitchell, ktorý zaznamenal 23 bodov. Evan Mobley pridal 17 a Jarrett Allen 16 bodov.

 

Play off NBA – 1. kolo:

štvrťfinále Východnej konferencie – 2. zápasy:

Reklama
  • Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 96:86 (30:18, 28:26, 22:21, 16:21)
    najviac bodov: Mitchell 23, Mobley 17, Allen 16 (20 doskokov) – Banchero 21, F. Wagner 18, G. Harris 14
    /stav série: 2:0/
  • New York Knicks – Philadelphia 76ers 104:101 (18:25, 31:28, 30:21, 25:27)
    najviac bodov: Brunson 24, Hart 21 (15 doskokov), DiVincenzo 19 – Maxey 35 (10 asistencií), Embiid 34 (10 doskokov), T. Harris 10
    /stav série: 2:0/

štvrťfinále Západnej konferencie – 2. zápas:

  • Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 101:99 (24:28, 20:31, 25:20, 32:20)
    najviac bodov: Jokič 27 (20 doskokov, 10 asistencií), Porter 22, Murray 20 – Davis 32 (11 doskokov), James 26 (12 asistencií), Russell 23
    /stav série: 2:0/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:31

Palestínske hnutie Hamas uviedlo, že jeho delegácia odcestuje v sobotu “s pozitívnym duchom” naspäť do Káhiry, kde chce obnoviť rozhovory o prímerí v Pásme Gazy v rámci najnovšieho úsilia o zastavenie takmer sedemmesačnej vojny s Izraelom.

07:23

Kanadská polícia v piatok oznámila, že zadržala troch ľudí, ktorí sú občanmi Indie, v súvislosti s vlaňajšou vraždou sikhského aktivistu Hardeepa Singha Nijjara. Zároveň uviedla, že v súvislosti s vraždou vyšetruje aj možné napojenie na indickú vládu.

07:10

Nepálsky najvyšší súd nariadil vláde, aby obmedzila počet povolení na výstup na Mount Everest a ďalšie vysoké hory. Agentúre AFP to v piatok povedal právnik, ktorý sa zasadzoval o takéto obmedzenie.

06:45

Pozemný útok izraelskej armády na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy sa môže skončiť masakrom, varoval v piatok riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Podľa humanitárnych organizácií našlo v Rafahu útočisko približne 1,2 milióna Palestínčanov.

06:35

Americkí vojaci presunuli výstavbu plávajúceho móla, ktoré má slúžiť na dodávky humanitárnej pomoci do Pásma Gazy, z mora neďaleko pobrežia mesta Gaza do izraelského prístavu Ašdod. Odôvodnili to nepriaznivým počasím.

06:30

Pozastavenie obchodu s Izraelom zo strany Turecka má prinútiť Izrael k prímeriu v Pásme Gazy a k zvýšeniu dodávok humanitárnej pomoci. Vyhlásil to v piatok turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:38

Elon Musk predpovedal koniec dolára, ak sa USA nevysporiadajú so svojím štátnym dlhom.

„Musíme niečo urobiť s naším štátnym dlhom, inak bude dolár bezcenný,“ napísal na svojej sociálnej sieti X.

Počas Bidenovho prezidentovania vzrástol štátny dlh USA na 34,4 bilióna dolárov. Ako predpovedá MMF, v roku 2024 prekročí hranicu 123 % HDP krajiny.

Včera 20:12

Americké ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v piatok Rusko zo série “zlomyseľných” kybernetických útokov proti európskym krajinám vrátane Slovenska.

Včera 20:04

Jemenskí húsíjski povstalci v piatok pohrozili eskaláciou svojich útokov na lode smerujúce do izraelských prístavov ako odvetu za prípadnú izraelskú ofenzívu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. V Rafahu našlo útočisko pred bojmi v iných častiach tejto enklávy vyše milióna Palestínčanov.

Včera 19:57

Ceny ropy v piatok klesli a za celý týždeň smerujú k najvýraznejšiemu poklesu za posledné tri mesiace. Náladu na trhoch ovplyvnil najmä horší než očakávaný vývoj na americkom pracovnom trhu za apríl. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli dosiahla do 19.03 h SELČ 83,25 USD (77,49 eura) za barel (159 litrov). Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 42 centov (0,50 %). Cena americkej ľahkej ropy WTI s júnovým kontraktom dosiahla 78,46 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje pokles o 49 centov (0,62 %).

Včera 19:34

Rusko prostredníctvom svojho veľvyslanectva v Berlíne poprelo zapojenie do vlaňajšieho kybernetického útoku na koaličnú Sociálnodemokratickú stranu Nemecka (SPD).

Včera 19:23

V Česku sa na budúci týždeň začne vojenské cvičenie Severoatlantickej aliancie Immediate Response (Okamžitá odpoveď). Zúčastní sa na ňom približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov. V piatok to oznámilo české ministerstvo obrany.

Včera 18:54

Estónsky politik Kristo Enn Vaga prešiel za necelý týždeň na bicykli 1700-kilometrovú trasu z Tallinnu do Kyjeva. Jeho cieľom bolo vyzbierať finančné prostriedky na pomoc ukrajinskej armáde.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali