USA a Veľká Británia by mali byť vyhlásené za nepriateľov Európy

USA a Veľká Británia by mali byť vyhlásené za nepriateľov Európy

Brusel 1. októbra 2022 (HSP/Foto: TASR – AP/Virginia Mayo)

 

Akt bezprecedentného štátneho terorizmu – to je z právneho hľadiska útok na potrubia plynovodov Nord stream I a II

Ilustračné foto

Útok na potrubia v tak veľkej hĺbke s obrovským množstvom výbušniny na to potrebnej, nemôže zrealizovať partička teroristov na gumenom člne a so šnorchlom a plutvami. Vyžaduje si to sofistikované technologicky vyspelé vybavenie, know how, spravodajské informácie a krytie štátnych tajných služieb.

Reklama

Preto si takýto útok mohla dovoliť vykonať iba niektorá z vyspelých krajín.

Samozrejme západne brainwashingové médiá začali hneď obviňovať Rusko. Ale touto argumentačne aj logicky neudržateľnou teóriou nevedia presvedčiť ani tých najhlúpejších, ktorí nemajú žiadne logické myslenie.

Reklama

Ani na základnú otázku Cui bono? Sa nedá odpovedať Ruskom. Jednoducho priamy úžitok má z toho iba jedna krajina a v širšom meradle jedno spoločenstvo, ktoré Putin vo svojom včerajšom prejave aj pomenoval, keď povedal, že za likvidáciu Nord Streamov sú zodpovední Anglosasi.

Áno presne tieto dva štáty – jeden národ – Anglosasi – USA a Veľká Británia budú mať z likvidácie potrubí plynovodu najväčší osoh.

Jedno treba USA (alebo asi lepšie povedané Anglosasom) priznať –  svojim spôsobom sú geniálni. Príbeh podľa mňa začal už vystúpením Veľkej Británie z Európskej únie a jej väčším primknutím sa k USA a ostatným anglosaským štátom. Toto spájanie Anglosasov sa formálne prejavilo vo vojenskom spolku AUKUS.

Ďalší príbeh sa začal odvíjať ukrajinským Majdanom. USA mocensky ovládli Ukrajinu a začali tlačiť na Rusko. Nielen udržiavaním živého konfliktu na Donbase ale aj cvičením a vyzbrojovaním ukrajinskej armády, jej prípravou na člena NATO, a keď sa začalo hovoriť o jadrovej bombe, tak to Rusi už nevydržali a pustili sa do vojny, ktorá je pre nich síce životne dôležité z pohľadu budúceho prežitia, ale je zároveň zničujúca nie len ekonomicky. Jej dôsledky budú cítiť veľmi dlho.

Putin síce hovorí o deinštalizácii USA z pozície svetovej superveľmoci a o novom svetovom multipolárnom poriadku, ale nie jeho príbeh sa tu odvíja, ale príbeh ktorého scenár napísali v Amerike. Oni túto vojnu potrebovali a aj ju dosiahli. A áno, hrá sa o zmenu svetového poriadku, Putin chce multipolárny sveta a s ním iste aj Čína a India ale USA (Anglosasi) chcú uchrániť svoju nadvládu a hegemóniu a čo bude výsledkom, či naozaj multipolárny svet, alebo ešte väčšia hegemónia Anglosasov to uvidíme až nakoniec.

Reklama

Zatiaľ čo sa Rusko vyčerpáva na bojisku proti svojim vlastným ľuďom, ktorí sa teraz volajú Ukrajinci, a jeho ekonomiku ťažia sankcie, USA si odškrtávajú svoje dosiahnuté ciele.

Podarilo sa ich vyprovokovaním tejto vojny v Európe splniť hneď niekoľko. 1. Oslabia Rusko ako ašpiranta na postavenie konkurenčnej superveľmoci. 2. Ekonomicky oslabia Európsku úniu a zlikvidujú tak svojho najväčšieho ekonomického konkurenta. Tu sa bude hrať na konci možno aj na rozpad EÚ, lebo je jedno pravda, EÚ držal pokope iba blahobyt. Ten skončil a s ním základné puto, ktoré držalo štáty v Európskej únii. 3. Oddelili nás ako Európu od Euroázie. Vyhodenie potrubí do vzduchu to demonštrovalo aj vizuálne. 4. USA budú ešte aj ekonomicky profitovať z celej situácie, keď Európe budú dodávať svoje suroviny.

Klobúk dole pred ich úspechmi.

Prečo je to možné? Lebo Európa je nesvojprávna. Každý vysokopostavený politik Európskej únie vie, že plynovody do vzduchu vyhodili Anglosasi. Že buď USA alebo Veľká Británia ale každopádne v súčine – tento teroristický čin na 99 % spáchali oni.

Ak sa táto zatiaľ teória potvrdí – ide o priamy útok na Európsku úniu. Nedá sa už agresívnejšie a násilnejšie zaútočiť na nejaký štát, už iba priamo vojensky.

Reklama

Je to priamy teroristický útok na nás všetkých Európanov. Naša životná úroveň pôjde dole, my budeme trpieť nedostatkom rôzneho druhu. My sa stávame nekonkurenčnými oproti iným ekonomikám. Na nás členov Európskej únie, občanov štátov EÚ to bude mať najväčší dopad.

Kým to bolo v rovine, že nás USA vtiahli svojim politikárčením do vojny a donútili nás ju financovať, dalo sa hovoriť o ich šikovnosti, ale teraz celá vec dostala iný rozmer. Toto je priamy útok.

Nemecko mlčí, Francúzsko mlčí, Poľsko sa dokonca teší, tiež bude z tejto situácie profitovať.

Mainstreamové médiá za ten čas zaťahujú ľuďom mozgy ruskou stopou.

Ak nikto v Európskej únii adekvátne na tento štátny terorizmus nezareaguje, budeme hrať niekoľko najbližších desaťročí, a možno aj navždy druhé husle.

A zdá sa, že nezareaguje. Potom si Slovensko bude musieť hľadať vlastnú cestu. A nebude to ľahké ani príjemné. Potom bude záležať na tom, či hraničíme s Ukrajinou alebo Ruskom. Ale to je už iná téma a iný príbeh.

Gustáv Rakuz

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

Intenzívne boje v mjanmarskom Jakchainskom štáte predstavujú vážnu hrozbu pre civilistov, varovala v piatok Organizácia Spojených národov. Zároveň žiadala vytvorenie medzinárodného tlaku s cieľom zabrániť ďalšiemu “strašnému prenasledovaniu” etnických Rohingov.

12:59

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v reakcii na nočné útoky v Iráne opätovne varoval pred ďalším stupňovaním napätia na Blízkom východe.

Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali