Slovenský lekár Vladimír Malec: Nezmyselná umelá bublina okolo COVID-19 zrejme čoskoro praskne. Neobávajú sa naši odborníci, že budú vyzerať ako idioti?

Slovenský lekár Vladimír Malec: Nezmyselná umelá bublina okolo COVID-19 zrejme čoskoro praskne. Neobávajú sa naši odborníci, že budú vyzerať ako idioti?

Banská Bystrica 13. októbra 2020 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Prednosta Onkologickej kliniky Fakultnej nemocnice FD Roosvelta v Banskej Bystrici, MUDr. Vladimír Malec, PhD. ozrejmil ďalšie zaujímavé fakty, ktoré sú v rozpore s oficiálnou líniou. Poďla doktora celá táto „nezmyselná bublina okolo Covid-19 zrejme čoskoro praskne.“ Malec sa pýta, či sa naši “odborníci” neobávajú , že budú vyzerať „ako idioti“

Covid-19, lekár, Vladimír Malec
Ilustračné foto

Úmrtia na koronavírus v pomere k počtu infikovaných výrazne klesli

V úvode svojho komentára sa doktor Malec venuje zisteniam Hlavných správ, podľa ktorých existuje v západných krajinách obrovský rozdiel medzi úmrtiami v pomere k počtu pozitívne testovaných počas tzv. “prvej vlny” na jar tohto roku a úmrtiami v posledných mesiacoch.

Reklama

Napríklad vo Veľkej Británii bolo na konci júna evidovaných 283 tisíc prípadov a 40 tisíc úmrtí, v súčasnosti tam evidujú 446 tisíc prípadov a 42 tisíc úmrtí, teda za posledné tri mesiace pribudlo 163 tisíc nových prípadov, ale iba dvetisíc úmrtí. Čiže pomer medzi evidovanými prípadmi a úmrtiami bol do júna 7:1, ale od júla sa zmenil na 80:1 (čísla sú pre lepšiu prehľadnosť veľmi hrubo zaokrúhlené).

Podobné čísla boli aj v iných krajinách západnej Európy a v Spojených štátoch Amerických. Viac sa dočítate tu.

Reklama

Doktor Malec tvrdí, že príčinou je okrem postupného oslabovania sa koronavírusu aj v dlhovekosť ľudí v týchto západných krajinách. Najprv boli totiž samozrejme na rane ľudia zväčša vyššieho veku s podlomeným zdravím – preto tie vysoké čísla úmrtí  na jar tohto roku. Ako príklad uviedol Taliansko, ktoré má vôbec najvyššiu úmrtnosť na chrípku v Európe, čo sa dá vysvetliť práve dlhovekosťou tamojšej populácie. A podobne je to podľa neho aj s koronavírusom.

malec
Na snímke MUDr. Vladimír Malec, PhD.

 

Aj chrípka zabíja

Podľa oficiálnych štatistík publikovaných v International Journal of Infectious Diseases zomrelo v Taliansku v chrípkovej sezóne 2016/17 na chrípku takmer 25 tisíc ľudí (24 981) a v sezóne 2014/15 viac ako 20 tisíc (20 259). A šlo predovšetkým o starších ľudí. Na Covid-19 pritom do súčasnosti zomrelo približne 36 000 ľudí, čo je podľa doktora Maleca o niečo vyššie číslo než v prípade chrípkových sezón, no nie je to až taká katastrofa, ako sa to niekto snaží prezentovať.

“Nikto samozrejme nepopiera vyššiu úmrtnosť na COVID-19 u starších ľudí ako je úmrtnosť na chrípku. Ale nejde o desaťnásobne vyššie počty. Nie je pozoruhodné, že najvyššiu úmrtnosť na COVID-19 mali práve krajiny s najvyšším priemerným vekom na svete? Nie sme nesmrteľní a je vlastne dobré, že v Taliansku či Španielsku umierajú osemdesiatnici na chrípku a nie päťdesiatnici na infarkt alebo rakovinu. Strašenie „talianskym scenárom“ je nezmysel,” tvrdí Malec.

Malec sa preto neobáva, že by mal nastať nejaký “armagedon” a ľudí upokojuje:

Reklama

“Vírus sa šíri v populácii, našťastie po tom, ako v začiatkoch zabil vnímavých a zraniteľných ľudí, v mladšej a zdravej populácii už k úmrtiam nedochádza. Takže tisíce bezpríznakových ľudí sa pohybujú v populácii, tak ako je to zrejme aj pri každoročnej epidémii chrípky. Ibaže chrípku netestujeme. “

Podľa Maleca naši slovenskí “odborníci” napomáhajú šíreniu strachu a tým, že navrhujú prísnejšie „opatrenia“, to podľa neho znamená, že nepochopili problém.

 

Svetoví odborníci odmietajú reštriktívne opatrenia

Odvoláva sa aj na deklaráciu z Great Barrington, ktorú 4. októbra 2020 publikovali svetovo uznávaní experti na virológiu a infektológiu z Harvardu, Stanfordu, Oxfordu, Cambridgu, Univerzity v Edinburgu a ďalších významných vedeckých inštitúcií.

Za 7 dní ju podpísalo  už viac ako 7 600 vedeckých pracovníkov, vyše 17 800 lekárov a zdravotníckych pracovníkov a vyše 281 000 verejne činných osôb.

Reklama

Signatári deklarácie vyjadrili vážne obavy z dopadu prevládajúcich protikovidových opatrení na fyzické a psychické zdravie.

Ako píšu  – „Súčasné lockdowny majú devastačný dopad na krátkodobé aj dlhodobé verejné zdravie.“ Napísali tiež, že –  „Udržovať terajšie opatrenia do doby, kým bude vakcína, znamená spôsobiť nenapraviteľné škody…“ A aj to, že  – „Pre deti je COVID-19 menej nebezpečný než veľa iných ohrození, vrátane chrípky.“

Podľa signatárov deklarácie tým, že stúpa imunita populácie, riziko infekcie pre všetkých – vrátane tých zraniteľných – klesá. Že vieme, že každá populácia dosiahne kolektívnu imunitu. A žiadajú, aby bolo tým, ktorí nie sú ohrození, okamžite dovolené normálne žiť. Aby sa otvorili školy a univerzity, aj reštaurácie a ďalšie služby, a aby neboli obmedzované športové a kultúrne aktivity. Celú deklaráciu si môžete prečítať tu

Doktor Malec si preto kladie otázku :

“Nazvú naši „odborníci“ významných svetových expertov zo známych univerzít a tisíce lekárov „popieračmi“ a naši bojovníci proti hoaxom budú označovať ich deklaráciu za hoax? Budú ich naše médiá pranierovať, používajúc zavádzajúce a nelogické vyhlásenia našich odborníkov namiesto faktov a zdravého rozumu?”

 

Koronavírus nie je možné zastaviť. Opatrenia sú k ničomu

Reštriktívne opatrenia slovenských “odborníkov” nepovažuje za potrebné, pretože zastaviť vírus podľa neho nie je možné:

“Prečo klameme ľudí, že situácia je zlá a že nezmyselné „opatrenia“ môžu zastaviť šírenia vírusu, keď je niečo také absolútne nemožné?”

Malec tiež vysvetlil, prečo zastavenie koronavírusu považuje za nemožné:

“Kým sa u niekoho zistí PCR pozitivita, stretne sa tento človek s desiatkami ľudí, v hromadnej doprave je s nimi v relatívne blízkom kontakte, s infikovanými ľuďmi sa mohol stretnúť v obchode aj v práci, dohľadávanie kontaktov po potvrdení pozitivity PCR testu je doslova chytaním vetra v poli. Infikovaní ľudia sa medzitým určite stretli s desiatkami iných ľudí. Žiaden núdzový stav ani žiadne „opatrenia“ šírenie vírusu nemôžu zastaviť. To naši odborníci v krízovom štábe nevedia?”

Reklama

 

Budú vyzerať slovenskí odborníci ako “idioti”?

Doktor Malec na záver adresoval slovenským odborníkom tvrdé slová:

“Internetom sa šíri deklarácia z Great Barrington a počet podpisov narastá takmer geometricky. Nezmyselná umelá bublina okolo COVID-19 zrejme čoskoro praskne. Neobávajú sa naši odborníci že budú vyzerať ako idioti?”

 

Reklama

 

 

Samuel Gdovin

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:01

Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok večer zúčastnil na koncerte, ktorý sa na Červenom námestí v centre Moskve konal pri príležitosti 10. výročia “pripojenia” Krymského polostrova a mesta Sevastopol k Rusku. Na tribúne po boku Putina stáli všetci jeho traja protikandidáti z prezidentských volieb, ktorí však sú lojálni Kremľu.

18:49

Gruzínsko sa rozhodlo bojovať proti “propagande LGBT”.

Poslanci parlamentu z vládnucej strany Gruzínsky sen – Demokratické Gruzínsko plánujú tento týždeň zaregistrovať návrh zákona proti propagande LGBT.

Oznámil to Mamuka Mdinaradze, líder parlamentnej väčšiny a výkonný tajomník Gruzínskeho sna.

Predtým sa objavila správa, že skupina mužov v Kyjeve zbila muža kvôli jeho tolerantnému postoju k LGBT.

18:42

Ruské nezávislé hnutie Golos (v preklade Hlas), ktoré monitoruje dodržiavanie práv voličov a volebných pravidiel, označilo prezidentské voľby v Rusku za “najpodvodnejšie a najskorumpovanejšie v histórii krajiny”. Za ich víťaza bol vyhlásený úradujúci šéf Kremľa Vladimir Putin, ktorý získal takmer 90 percent odovzdaných hlasov.

18:42

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok povedal, že rýchle rozhodnutie amerického Kongresu o miliardách dolárov na vojenskú pomoc Ukrajine je “životne dôležité”. Vyhlásil to v Kyjeve na stretnutí s americkým republikánskym senátorom Lindseyom Grahamom.

18:40

Aktuálne protesty časti farmárov, ktorí od rezortu pôdohospodárstva požadujú rýchle splnenie viacerých požiadaviek, sú podľa ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča (Smer-SD) politicky motivované. Svedčiť o tom má prítomnosť niektorých opozičných politikov na pondelkovom proteste pred budovou ministerstva.

18:27

Na diaľnici D2 pri Lozorne sa vodiči po nehode zdržia v kolónach spolu asi hodinu. Na obchádzke cez Záhorskú Bystricu a Stupavu sa zdržia takisto hodinu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.

18:06

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani sa v pondelok dištancoval od vyjadrení svojho koaličného kolegu a podpredsedu vlády Mattea Salviniho, ktorý privítal výsledok prezidentských volieb v Rusku.

17:48

Izraelská armáda v pondelok informovala, že pri operácii v nemocnici Šifá v Gaze zabila vysokopostaveného predstaviteľa palestínskeho militantného hnutia Hamas.

17:43

Regionálny súd v poľskom meste Krakov zmenil v pondelok rozsudok pre suspendovaného kňaza Piotra Nataneka, ktorého prvostupňový súd odsúdil za verejnú urážku detí počatých metódou oplodnenia in vitro (v skúmavke).

17:30

Päť detí v pondelok zahynulo a osem ďalších ľudí utrpelo zranenia na severozápade Sýrie, keď sa múr skladu s obilím zrútil na stan, kde mali hodinu náboženstva. Oznámila to monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

17:28

Chorvátsky ústavný súd v pondelok rozhodol, že prezident Zoran Milanovič nemôže kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, kým neodstúpi z funkcie hlavy štátu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali