Rafaj o prezidentskej propagande v priamom prenose: Vidím v diskusii na TA3 “hodnotiacu komisiu,” s cieľom šepkať verejnosti do ucha, koho má voliť

Rafaj o prezidentskej propagande v priamom prenose: Vidím v diskusii na TA3 “hodnotiacu komisiu,” s cieľom šepkať verejnosti do ucha, koho má voliť

Bratislava 21. januára 2019 (HSP/Foto:Screenshot TA3)

 

Rafael Rafaj sa už pred časom kriticky vyjadril ku štýlu organizovania a vedenia navonok diskusných relácii vo viacerých mainstreamových médii (viac v článku). Tento raz si na mušku zobral poslednú reláciu V politike na obrazovkách spravodajskej TA3 za účasti zástupcov tzv. demokratickej opozície, ktorí spoločne s moderátorom naznačovali verejnosti, aby vo voľbách nedávala hlas “antisystémovému“  kandidátovi.

Diskusná relácia V politike na televízii TA3

Rafaj zhodnotil úroveň debaty tak, že v podstate v televízii TA3 zasadla “kvalitatívna hodnotiaca komisia“ opozície. “Akože “štandardnej“ opozície – (Galko…), neštandardne štylizujúcej sa (Kollár), mimoparlamentnej (KDH) aj nezaradenej (Beblavý alias Spolu).”

Reklama

“Progresívne diskutovali, čiže skôr šírili propagandu o osobe budúceho prezidenta. No páni diváci! Ak ste si do uší nedali štuple, tak si ich choďte umyť, lebo sa vám tam zavŕtal chrobák mainstreamový rovno do hlavy, ktorý vám bude šepkať koho musíte a koho ani za svet nesmiete voliť…” Napísal svoj pohľad na situáciu Rafaj.

Šéf Inštitútu národnej politiky okrem toho uviedol, že napriek hodnoteniu o hodnotách, o ktorých len “tí správni” politici sú hodní niečo vedieť, sa už klasicky opozícia nedokázala zhodnúť na tom najpodstatnejšom – na zhode o hlave štátu. “A tak sa budúca hlava točila v diskusii na štyroch krkoch a aj okolo angažovaného moderátora, ktorý rovnako štandardne nezabudol nadhodiť otázku “hrozby“, čo by bolo keby… Napr. keby sa ľud vykašľal na mainstreamovú propagandu aj maľovanie čerta na stenu a zvolil predsa len nejakého „antisystémového“ či „toxického“ prezidenta. Teda takého, ktorý by súčasnej opozícii a mimovládnemu sektoru nevoňal,” podobne ako bol zvolený napríklad Donald Trump.

Reklama

 

Kádrovači a Krágľovači

Rafajovi sa zdá, že formálne “nomenklatúrnej kádrovej komisii” ležalo na srdci to, aby budúca hlava štátu nedajbože, nevymenovala Roberta Fica za ústavného sudcu. “Ide samozrejme len o predohru k operete, lebo o rok presne takáto istá zostava, obohatená ešte o niekoľko politických škrekľúňov bude kvíliť povolebné árie, koho by mal nový prezident poveriť zostavením novej, progresívne, angažovanej, “slušnej“ a zodpovednej vlády.”

“Hodnota a orientácia „proslovenskej“ tam samozrejme nebude, pretože pôjde o ďalší prežitý stereotyp… a naše vlastenecké zápecníctvo. Takže Slováci by si podľa politickej komisie v diskusii TA3 mali zvoliť takého prezidenta, čo vymenuje len tých sudcov, ktorí vyhovujú opozícii, Európskej komisii a samozrejme tretiemu sektoru. A tiež takú hlavu štátu, ktorá nás ukotví pevne v euroatlantických štruktúrach a poverí len a len niekoho z nenárodnej opozície, aj keby išlo o menšinový zlepenec.”

 

Reklama

Hrozby, démonizácia a konšpirácie

Že našim politikom išlo zas len a len o seba, potvrdili podľa Rafaela Rafaja vo viacerých výpovediach. “Jedna propagandistická floskula za všetky od nášho kauflanďáka. Už aj FBI, aj lekári diagnostikujúci rakovinu, aj antidoping vedia, že “najlepším kandidátom“ bude zakladajúci člen strany SaS Robert Mistrík a bodka. A čo ak nie, pýtate sa? Chlapci aj politický marketing, čo ich pripravoval tušili vašu logickú otázku, a preto do éteru spustili vlny osvedčených hrozieb.”

“Hrozby a ešte raz hrozby, obavy, strach, košpirácie, démonizácia… neviem, načo bola takáto stranícka propaganda a antipropaganda v priamom prenose dobrá? Nuž na to, aby nebodaj si národ nezvolil Štefana Harabina alebo iného „toxického“ kandidáta… Gro výpovedí bola vlastne antipropaganda proti Harabinovi, ktorého sa opozícia bojí najviac. Zdá sa, že ten im najviac ležal v žalúdku. Do očí tiež bilo ako moderátor, ktorý pri iných okamžite zdôrazní, že tu dotyčný nie je, aby o ňom nehovorili, v tomto prípade sa spokojne usmieval a mal zjavne dobrý pocit z ďalšej riadenej “diskusie“.”

 

Kto to hovoril

Reklama

“A tak sa pýtam, kde sme sa to dostali? Kamoš mafiánov hovorí o slušnosti, diletant o odbornosti, občan predseda o kresťanstve, ateisti a Antislováci o viere v niekoho a niečo dobré pre Slovensko, prezliekači o slušnosti a zodpovednosti… Keby sme žili na divokom Západe, nestálo by to ani za fajku dymu. Najviac ma v tomto mediálnom teátre pobavil rytier Galko z Kauflandu, ktorý vytasil meč za priamu voľbu, lebo vraj tajná voľba je len pre voličov, ale nie pre poslancov! A ktože to hovorí?”

“Nuž ten člen bývalého zlepenca (exminister obrany, ktorý vyčistil NZ-sklady), ktorého akože premiérka vyhlásila, že ak poslanci nezvolia toho, koho chce ona (Čentéša), tak podá demisiu. A boli tančeky aj dupáky zmien spôsobov voľby, aj politický striptíz práve galkovej strany, ktorej poslanci si do mobilov fotili svoje hlasovacie lístky, lebo v zlepenci nikto nikomu neveril a nezvolil ani na x-tý pokus toho „najvhodnejšieho“, tzn. pani premiérkou favorizovaného a vybraného kandidáta na generálneho prokurátora. Bol som pri tom a bola to poriadna zábava, žiaľ, gogoľovský smiech cez slzy.”

Rafaj dodal, že v marci tohto roku a potom presne o rok sa chystajú dve ďalšie premiéry tej istej frašky, s tým istým scenárom a rovnako slabými hercami, ale silnou a slušnou divadelnou kritikou… “Akosi zabudol vôl, že teľaťom ešte pred 7-8 rokmi bol, pretože teraz to príde, teraz odhalíme skutočné charaktery a príčiny požiadavky na priamu voľbu sudcov poslancami.”

 

Kto druhému jamu kope

„Pri voľbe generálneho prokurátora v máji 2011 som nemohol hlasovať tak, ako som chcel“. Ktože to povedal? Vo výpovedi pred prokurátorom v októbri 2012 to uviedol bývalý poslanec Igor Sidor z Mosta-Híd, ktorý bol vtedajšou pevnou oporou radičovej vlády.

“Na svojej výpovedi trvá exposlanec dodnes a striktne vylučuje možnosť, ktorú mu priateľsky podhadzovala angažovaná tlač aj kolegovia, že by mal vypovedať pod nátlakom… Sidor vo svojej výpovedi stále tvrdí, že strany vtedajšej vládnej koalície poslancom nariadili, ako majú hlasovať, čím mohla byť porušená tajnosť voľby. A bublina tých najslušnejších a tých najzodpovednejších spľaskla! Prokuratúra to stále vyšetruje ako podozrenie z trestného činu sabotáže. Takže aby si galkovci, sulíkovci, matovičovci, beblaví a ďalší „slušní“ poslanci nenasrali do nohavíc opäť, vyzývajú na priamu voľbu. V preklade to znamená diktát ako má kto voliť rovnako, ako to bolo pri voľbe gen.prokurátora v rokoch 2011-12.”

Podľa Rafaja je isté, že televízia TA3 zjavne ešte neklesla angažovanosťou na mediálne dno. “Veď budú relácie aj diskusie priamych aktérov – kandidátov na prezidenta, tak sa môžeme tešiť na volebný gyroskop, teda na niečo, čo sa mediálne a propagandisticky podobá na zariadenie na udržiavanie rovnakej orientácie. V tomto prípade rovnakých, čiže len istou záujmovou skupinkou prijateľných kandidátov na hlavného ceremoniála v Grassalkovichovom paláci.”

 

Divadelné reprízy ešte budú

Reklama

Bývalý poslanec dodal,. že do marca si ešte vypočujeme ďalšie angažované drámy o ďalších hrozbách, toxických kandidátoch a neprijateľných ľuďoch aj stranách, podporené roztlieskavačmi z tretieho sektora a aj divadelnou kritikou hlavného mediálneho prúdu.

“Nuž priatelia a voliči. Divadlo je dobré na katarziu alebo zábavu, ale určite nie na to, aby sme si podľa politickej mediálnej frašky vyberali toho, kto má nielen reprezentovať národ a štát, ale ho aj chrániť. My zatiaľ pre naše duševné zdravie a pre vlasť môžeme urobiť najlepšie to, ak sa budeme chrániť pred propagandou aj antipropagandou a spoľahneme sa na vlastný, aj keď sedliacky rozum.”

 

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali