Prečo zrazu celebrity odhaľujú dôvody, ktoré ich prinútili podstúpiť interupciu?

❚❚

Bratislava 2. decembra 2023 (HSP/ The Life Site News/ Foto: Instagram)

 

Podľa The Life Side News pre nich peniaze

Paris Hiltonová a Britney Spearsová
Paris Hiltonová a Britney Spearsová
 neboli problémom

Paris Hilton, prvá celebrita “slávna iba preto, že je slávna”, vo svojej autobiografii, ktorá vyšla začiatkom tohto roka, prezradila, že keď mala 22 rokov, podstúpila potrat. Hiltonová je potomkom jednej z najbohatších rodín na svete.

.

„Po tom, čo sme v novembri 2003 natočili prvú sériu seriálu The Simple Life a pred jeho premiérou som ten najlepší život. Seriál začal dostávať mnoho skvelých recenzií. Moja kolegyňa Nicole Richieová a ja sme na tom pracovali, ukazovali sme sa, dávali sme rozhovory. Takmer každý večer som chodila do klubov, pózovala som paparazzom, každému som rozprávala o tom bláznivom, úžasnom seriáli, ktorý mal vyjsť, a každému som sľubovala, že bude ohúrený,“ hovorí Paris Hiltonová.

„Pendlovala som medzi New Yorkom a Los Angeles, bola som na červenom koberci pri premiérach a udeľovaní cien a kamkoľvek som išla, všade ma nasledovala rastúca armáda paparazzov. Prežívala som chvíle divokého dieťaťa a bolo to nádherné. Všetko sa zrútilo, keď som si v 22 rokoch uvedomila, že som tehotná,“ pokračuje v svojom príbehu Hiltonová.

.

Bola istá, že ešte nie je pripravená na dieťa. Jej vtedajší priateľ ju v tomto názore prekvapujúco podporoval. A tak muselo dieťa zomrieť.

„Rozhodnutie podstúpiť interrupciu môže byť veľmi intímnym utrpením, ktoré sa nedá vysvetliť. Jediný dôvod, prečo o tom teraz hovorím, je ten, že sa s tým stretáva toľko žien, ktoré sa cítia osamelé, odsudzované,opustené… Chcem, aby vedeli, že nie sú samy a nikomu nedlhujú žiadne vysvetlenie,“ povedala Hiltonová. „Keď neexistuje žiadna správna cesta – zostáva len to, čo je. To, čo viete, že musíte urobiť. A urobíte to, aj keď vám to láme srdce,“ dodala.

„Teraz sa na to všetko pozerám so smútkom, aj keď viem, že som sa rozhodla správne,“ tvrdí Hiltonová a dodáva, že mala aj samovražedné myšlienky. Vraví však, že: „ Napriek tomu som si istá, že som v žiadnom prípade nebola schopná byť matkou. Navždy by to ohrozilo vytvorenie rodiny, o ktorej som snívala, že ju budem mať, keď budem zdravá a zahojená.“

O niekoľko rokov neskôr si Hiltonová túto vytúženú rodinu zaobstarala prostredníctvom kolobehov umelého oplodnenia a prenajatej maternice náhradnej matky, a o desiatky tisíc dolárov neskôr dostala syna Phoenixa Barrona Hilton Reuma. Neuvádza však, koľko jeho súrodencov počas tohto procesu zomrelo.

Herečka Kerry Washingtonová tento rok vydala autobiografiu s názvom Hustejšia ako voda. Ide o memoáre, v ktorýchn píše o svojom vlastnom potrate.

.

Podobne ako Hiltonová využíva svoju osobnú skúsenosť na obhajobu interrupcií vo všeobecnosti, píše, že je život komplikovaný a že si nikdy nepredstavovala, že bude na interrupčnej klinike “odovzdávať svoje lono chirurgickému vysávaču”. „Tomuto vysávaču bolo odovzdané moje dieťa, ale krátke životy potratených detí majú tiež dušu. Smrť je pre mňa poučením,“ povedala.

Kerry Washingtonová podstúpila potrat na sklonku svojich dvadsiatich rokov, keď už bola slávnou a úspešnou herečkou. Preslávila ju scéna, keď jej postava v seriáli Škandál podstúpila potrat, a to do melódie piesne Tichá noc.

Komička Leslie Jonesová zo Saturday Night Live vydala autobiografickú publikáciu Leslie F***ing Jones v septembri. Je hrdá na to, že je bezdetná, a spustila mnoho virálnych tirád proti pro-life zákonodarcom, pričom pri jednej z nich mala na sebe tričko so šípkou smerujúcou nadol a nápisom “Moja” na prednej strane.

Komička Jonesová píše, že vo veku 18 až 27 rokov podstúpila tri interrupcie a že ich používala ako spôsob antikoncepcie. Priznala však, že to bol zlý nápad. Podľa jej slov ju to nenaučilo nič o tom, že potrat je tragický, len to, že bol podľa nej nevyhnutný.

Bez potratu týchto troch detí by sa z nej možno nikdy nestala televízna komička, ktorá rozčúlene vtipkuje o zákonoch chrániacich predčasne narodené deti pred potratom. Je jasné, že tento kompromis jej za to stál.

.

A napokon, v knihe The Woman in Me Britney Spears slávne opísala brutálny potrat, ktorý podstúpila na žiadosť svojho vtedajšieho priateľa Justina Timberlakea, ktorý si neželal byť otcom.

Spearsová si chcela dieťa nechať, ale pod nátlakom ustúpila a po užití potratových tabletiek ležala vzlykajúca na podlahe v kúpeľni, zatiaľ čo krvácala. Slávny pár sa bál ísť do nemocnice alebo na kliniku zo strachu, že ich niekto spozná.

Napriek tomu, že majú desiatky miliónov dolárov, ani oni neboli “pripravení” mať deti. Matka vo vnútri Spearsovej si chcela dieťa nechať, napriek tomu jej dieťa zomrelo, pretože Timberlake odmietol byť otcom.

Celebrity rozprávajú svoje príbehy o potratoch, aby normalizovali zákrok, ktorý je v Amerike po rozhodnutí Roe vs. Wade stredobodom ostrých politických bojov.

Ich príbehy však v skutočnosti odhaľujú niečo iné. Takmer vo všetkých prípadoch nešlo o peniaze. Rodičia boli finančne zabezpečení – niektorí dokonca bohatí. Každé z týchto detí zomrelo, pretože rodičia trvali na tom, že napriek tomu, že boli finančne dobre zabezpečenými dospelými ľuďmi, ešte neboli v určitom smere pripravení stať sa rodičmi.

Každý z nich sa zúčastnil na plodení detí, hoci ich nechcel. Každý z nich podľahol antikoncepčnému mysleniu tak dôkladne, že deti, ktoré prirodzene prišli po rozmnožovacích aktoch, boli považované za nevítaný šok. Akoby bolo nejako neprirodzené, že deti vznikajú zo sexu…

Pritom neúmyselne nám každá z týchto spomienok na interrupciu hovorí niečo hlboké o našej kultúre, a nie to , že je interrupcia normálna, ale naopak, pýta sa nás : Prečo? Pretože sme takí zničení, že sme zabudli na základné fakty o tom, čo znamená byť matkou, otcom – a ľudskou bytosťou.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:22

Poslanci Sejmu, dolnej komory poľského parlamentu, schválili v piatok návrh zákona, ktorý bezpečnostným zložkám strážiacim hranice uľahčí použitie zbraní v reakcii na aktívne hrozby.

07:22

V ruskom Čeľabinskom kraji sa pretrhla priehrada, opravovať ju začnú v sobotu ráno, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

07:22

Americký prezident Joe Biden v pondelok predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu. Uviedol to v piatok časopis Politico s odvolaním sa na dva zdroje znalé problematiky, podľa ktorých prezident podporí obmedzenie počtu funkčných období sudcov a zavedenie vymáhateľného etického kódexu.

07:20

Desiatky Ukrajincov sa v piatok zišli pred budovou ukrajinského veľvyslanectva v Prahe. Formou verejného protestu sa dožadovali, aby im zastupiteľský úrad vydal cestovné pasy. Ukrajina totiž prestala v apríli poskytovať konzulárne služby v zahraničí mužom podliehajúcim brannej povinnosti.

07:20

Vo veku 35 rokov zomrel na následky rakoviny taliansky policajt Luca Scat, ktorý v roku 2016 pomohol pri dolapení Tunisana Anísa Amrího, páchateľa teroristického útoku na vianočný trh v Berlíne.

07:15

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride. Na záver stretnutia skonštatoval, že s Netanjahuom mal vždy dobrý vzťah.

Donald Trump Benjamin Netanjahu
Na snímke vľavo republikánsky prezidentský kandidát a bývalý prezident USA Donald Trump sa v Palm Beach na Floride stretol s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom (vpravo) v piatok 26. júla 2024
Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali