Ohlasy médií: Šarapovovej sa zrútil svet, Rumuni: “Čo v tom Rusku užívate?”

Ohlasy médií: Šarapovovej sa zrútil svet, Rumuni: “Čo v tom Rusku užívate?”

Bratislava 8. marca 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Damian Dovarganes)

 

Maria Šarapovová oznámila, že mala na tohtoročnom Australian Open pozitívny dopingový test na maldoniu

Ohlasy zahraničných médií na doping ruskej tenistky Marii Šarapovovej:

Reklama
Na snímke ruská tenistka Maria Šarapovová, päťnásobná grandslamová víťazka a bývalá svetová jednotka
Na snímke ruská tenistka Maria Šarapovová, päťnásobná grandslamová víťazka a bývalá svetová jednotka

Rusko

Sport-Express: “Je ťažké pochopiť, čo sa stalo. Ani tak nie ten fakt, že Maria Šarapovová, svetová hviezda a miláčik davov, užila zakázanú látku. Skôr to, že ide o meldonium, ktoré ani nedáva väčšiu športovú výhodu. Šokujúce je aj niečo ďalšie. Je to fakt, že tenistka nezaregistrovala, že túto látku zakázali… Sama hráčka sa trápi, že takto nechce skončiť kariéru. Samozrejme, to nechceme ani my. Preto len dúfame, že sa vráti na kurty tak rýchlo, ako to bude možné.”

Reklama

 

Taliansko

La Repubblica: “Maria, aký škaredý zápas. Oblečená v jednoduchých čiernych šatách, ruky skrížené na prsiach, vzdialený pohľad. V pochmúrnej atmosfére na tlačovke v druhotriednom hoteli v Los Angeles prehrala Šarapovová stretnutie jej života. Svet je v ruinách, určite prinajmenšom svet ruskej hráčky, ale aj tenisový svet.”

Corriere della Sera: “Tenistka ešte nikdy nebola na titulných stránkach takto skormútená. To, že je tu náhle obvinenie z dopingu, z jednej z najhoršej športovej hanby, je smutným momentom pre blondínu zo Sibíri. Ruske, ktorá našla domov v USA, sa rozpadol svet. Tú, ktorá na kurte konala tak predvídateľne, až roboticky, prekvapil skutočný život.”

 

Reklama

Veľká Británia

Times: “Šport uvalený do hanby a vlastný imidž, na ktorom tak tvrdo pracovala, úplne zničený. To je tvrdý šok. Je ale isté, že táto jedinečná žena sa nevzdá bez boja, ktorým sa vždy počas kariéry vyznačovala.”

Daily Mail: “Pozitívny test je katastrofou pre tenis. Teraz je jedna z najväčších hviezd športovej histórie suspendovaná a poškvrnená.”

 

Rumunsko

Reklama

Gazeta Sporturilor: “Čo je pravda a čo lož? Čo v tom Rusku užívate? Maria od nás chce, aby sme uverili, že jej podporný tím nevedel o jednej z najkomplikovanejších vecí v starostlivosti o tenistu, teda o nových antidopingových nariadeniach. Čo máme potom očakávať od svetovej hráčky číslo 500., keď najbohatšia tenistka sveta zlyhá pri otázke antidopingu?”

 

Nike a Tag Heuer pozastavili sponzorské zmluvy so Šarapovovou

Ruská tenistka Maria Šarapovová prišla po priznaní o pozitívnom dopingovom teste o dvoch významných sponzorov. Spoluprácu s ňou pozastavili americký výrobca športových potrieb Nike a švajčiarsky producent hodiniek Tag Heuer.

Päťnásobná grandslamová víťazka na mimoriadnej tlačovej konferencii v Los Angeles oznámila, že na januárovom grandslame Australian Open mala pozitívny dopingový test na meldonium. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v stanovisku uviedla, že Ruska bude mať od 12. marca zastavenú činnosť. Za previnenie voči dopingovým pravidlám jej hrozí dištanc na jeden až tri roky.

“Rozhodli sme sa pozastaviť spoluprácu s Mariou. Svoje rozhodnutie zvážime po ukončení vyšetrovania. Naďalej budeme situáciu monitorovať,” uviedla vo vyhlásení firma Nike. Popredný výrobca športových potrieb spolupracuje so Šarapovovou od jej 11 rokov. V roku 2010 Ruska podpísala s Nike novú osemročnú zmluvu, počas ktorej mala zarobiť 70 miliónov dolárov (cca 63 miliónov eur).

Podľa prestížneho ekonomického magazínu Forbes bola Šarapovová vlani najlepšie zarábajúcou športovkyňou. Na prémiách z turnajov a od sponzorov jej na bankové konto pribudlo takmer 30 miliónov USD (cca 27 miliónov eur). Jej ďalšími sponzormi sú francúzsky distribútor minerálnej vody Evian a nemecká automobilka Porsche.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

17:04

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch.

princ Louis
Na snímke princ Louis
16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

16:38

Ruská armáda zintenzívni útoky na ukrajinské sklady so západnými zbraňami. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

16:05

Grécko uskutočňuje na turistickom ostrove Kréta trojdňové cvičenie zamerané na riešenie katastrof. Návštevníci a cestovné kancelárie zdôrazňujú, že sa treba pripraviť na núdzové stavy spôsobené napríklad zemetrasením a požiarmi.

15:56

Spoločnosť Slovnaft začne v polovici budúceho týždňa jarnú časť generálnych revízií. Odstavených bude postupne 25 výrobných jednotiek, z toho 22 v jarnej fáze. Ich opätovný nábeh na plnú produkciu sa plánuje na druhú polovicu júna. Druhá časť generálnych opráv sa bude realizovať v septembri a októbri. Celkové investície Slovnaftu v rámci generálnych revízií presiahnu 130 miliónov eur. Informoval o tom hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali