Matej Marušin verí vo vyššiu moc

Matej Marušin verí vo vyššiu moc

Bratislava 26. januára 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenský herec Matej Marušin verí vo vyššiu silu, ktorá ľudí určitým spôsobom vedie. „Ja som síce realista, ale viem, že tu je nejaká vyššia moc, ktorá veci ovláda. Žiadna záhada sa mi síce zatiaľ nestala, no človek nad tým občas premýšľa. Hlavne, keď nie ste v spoločnosti a niečo sa zrazu udeje, niečo zašuchoce alebo spadne… Nemám ale na tieto veci vysvetlenie, neviem, ako to je,“ uviedol pre agentúru SITA interpret, ktorý sa vo štvrtok objavil na plátnach kín v hlavnej úlohe mysteriózneho trileru Trhlina režiséra Petra Bebjaka

Na snímke herec Matej Marušin

Účasť na novom filme si herec podľa vlastných slov nesmierne váži. „Nič takéto tu dosiaľ nebolo, ani minisériovo spracované, ani takýto filmový žáner, takže som veľmi rád, že som hlavným predstaviteľom tejto snímky a práve pod Petrovou taktovkou. Je to vynikajúci režisér, už ho dlho sledujem a vidím na ňom posun z filmu na film. V rámci takýchto mysterióznych žánrov, trilerov a hororov je absolútne neprekonateľný. Myslím si, že má pred sebou obrovskú kariéru, a nielen tu, ale vo svete,“ podotkol Marušin, ktorý sa vďaka Bebjakovi podľa vlastných slov na pľaci veľa naučil a je mu za mnohé vďačný.

Reklama

„Peter vie hercovi odobrať z úst tú slovnú vatu, keď vidí, že mu nejaký text nesedí, a hlavne vie presne odhadnúť situáciu. Počas nakrúcania som mal niekedy pocit, že to, čo mi vraví, určite nemôže byť tak a spätne si uvedomujem, najmä keď som ten film teraz videl, že mal absolútnu pravdu. Pri Petrovi som si uvedomil, že dôverovať režisérovi je základ pre to, aby mal projekt úspech. Skutočne ma veľa naučil,“ poznamenal herec.

Ako ďalej priznal, vidieť sa všade na bilboardoch a na veľkom plátne v kine je preňho veľmi zvláštne. „Nie je to síce môj prvý film, no predsa len sme Trhlinu točili pôvodne len pre televíziu a zrazu z toho urobili film pre kino… Je to taký nezvyk, keď sa zrazu vidíte na všetkých tých bilbordoch a na obrovskom plátne… Ale bol som aj veľmi milo prekvapený, tá chémia medzi mnou a Mary (Máriou Bartalos, pozn. red.), zdá sa, na plátne veľmi dobre funguje. Spočiatku som sa toho trochu obával, ale keď som to videl, vydýchol som si. Nemám k tomu nijaké výhrady,“ povedal Marušin, ktorý v hlavnej úlohe stvárnil chlapca usilujúceho sa postaviť biznis na senzácii okolo tajomného pohoria Tribeč, v ktorom miznú ľudia.

Reklama

„Ja to od začiatku vnímam tak, že Igor, ktorého som vo filme stvárnil, je človek, akých je tu na Slovensku obrovské percento. Mladý muž, ktorý sa neuplatní vo svojom odbore a ide na brigádu, robí všetko možné, aby zarobil a naozaj si ide za tým, čo chce, píše blogy, snaží sa, chce to robiť. A je tam aj veľa ďalších tém, film otvorí aj otázku dôvery ženy voči mužovi, ktorý je absolútne nezodpovedný. Je to bývalý narkoman, vidieť tam, ako sú tie ženy niekedy zaslepené… Verím, že v trojdielnej sérii, ktorá pôjde koncom roka v televízii, sa trošku viac odkryje aj Igorov vzťah s Miou, uvidíme. Inak je celý ten film postavený veľmi otvorene, aj koniec je otvorený. Už som na to počul rôzne názory. Ľudia sa ma pýtali, prečo to a to nebolo takto a takto a prečo toto z knihy neurobili vo filme tak a tak… A prečo by mali? Takto to vymysleli a nech sa s tým ľudia vyrovnajú. Veľa ľudí bude zrejme porovnávať ten výsledok s knihou. Tomu sa nevyhneme. No napriek tomu si myslím, že ten film zožne úspech,“ skonštatoval sympatický interpret.

Igor, ktorého v Trhline stvárnil, je prinajmenšom veľmi svojský mladý muž. „Ja mám vo svojom divadelnom a filmovom živote na takéto choré charaktery šťastie. Hral som už rôznych pokrivených chlapcov, vrahov alebo narkomanov, takže toto nebolo pre mňa úplne nové a ja sa v týchto veciach aj celkom vyžívam. Je tam čo hrať a ešte keď je knižná predloha alebo scenár napísaný fajn, tak to je pre herca také malé víťazstvo,“ podčiarkol Marušin.

„Inak je tam, samozrejme, veľmi úzka hranica medzi tým, keď herec môže vyznieť až trápne, pretože nám tam predsa len nebehali v zábere žiadni škriatkovia a nikto nás nestrašil, museli sme naozaj dôverovať Petrovi, ktorý to videl na monitore, aby nás ustriehol,“ uznal herec, ktorý počas nakrúcania utŕžil napokon i zlomeninu.

„Moja noha na to nakrúcanie do konca života nezabudne. Mám ju citlivú pri každej zmene počasia. Nebol to nejaký Tom Cruise, ale náročný terén, strmina, naháňala ma kamera, a mal som sa stále otáčať, tak som nepozeral pod nohy, stúpil som na niečo krivé a vylomil som si členok. Prvá oficiálna správa znela, že ho mám iba vyvrtnutý, aby sa na pľaci a v divadle nezľakli, no nakoniec to bolo zlomené a mal som nohu päť týždňov v sadre. V divadle sme však z toho napokon vyťažili a Dubčeka, ktorého hrám v jednej z inscenácií, sme posadili na vozík. A odvtedy už som si skoro zlomil aj druhý členok, chvalabohu to bol nakoniec len silný výron,“ zasmial sa Marušin.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

08:30

Spojené štáty súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto západoafrickej krajine, kde mali vybudovanú veľkú základňu bezpilotných lietadiel.

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali