Mainstream opäť útočí na Harabina a manipuluje realitu. Vraj neuznal rasový motív!

Mainstream opäť útočí na Harabina a manipuluje realitu. Vraj neuznal rasový motív!

Bratislava 9. septembra 2017 (/HSP/Foto:HSP)

 

Krčmová bitka v Banskej Bystrici z ktorej sa vyšetrovateľ a špeciálny sudca snažili vyrobiť rasovo motivovaný čin, sa v mainstreamových médiách opäť stala témou na očierňovanie sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina, ktorý v tejto kauze rasovo motivovaný útok zamietol. Do útoku na Harabina zavelil verejnoprávny rozhlas s podporou ďalších mainstreamových médií

Právni analfabeti zo spomenutých médií bez toho, aby poznali spis a dôkaznú situáciu servírujú čitateľom len skutočnosti, ktoré sa im hodia do multikultúrnej propagandy.

Reklama
Mainstreamu veľmi záležalo na tom, aby v tomto “pilotnom projekte”, ako bitku nazýval, padol odsudzujúci rozsudok

A tak sa dozvedáme, ako píše Peter Kapitán zo SME, že:

„Vo februári napadli útočníci v banskobystrickom bare francúzskeho študenta, ktorý tam bol na študijnom pobyte. Páchateľ mu pri útoku rozrezal tvár od spánku až po pery rozbitým pohárom.

Reklama

V pokračovaní útoku mu zabránili až okolostojaci, páchateľ podľa prokuratúry na študenta kričal vulgarizmus v spojení so slovami čierny a černoch. Harabinov senát konštatoval, že označenie černoch v tomto prípade nie je rasizmus, ale len označenie osoby s určitými fyziologickými znakmi.“

Jeho kolegyňa šéfredaktorka SME Beata Baloghova ho dopĺňa:

„Harabinov senát nevidí rasizmus v násilnom útoku na francúzskeho študenta tmavej pleti. A to ani vtedy, keď útočník spojí vulgarizmus so slovom černoch a rozreže študentovi tvár od spánku až po pery. Podobná sudcovská slepota priamo posmeľuje rasistov rôznych odvarov, aby svojej nenávisti dali voľný priebeh. Súd im naservíroval návod, ako zmlátiť černocha, pokropiť ho nadávkami, a ak prípad skončí u Harabina, tak môžu odkráčať z väzby.“

Obidvaja „novinári“ účelovo zamlčali, že “útočiaci” bystričan mal vybité zuby a že nebol stanovený ani mechanizmus poranenia černocha, teda či dostal s pohárom do hlavy, alebo či sa poranil črepmi s popadaných pohárov pri zápase na zemi. Traja svedkovia, priatelia černocha, síce začiatok bitky nevideli, ale všetci zhodne vypovedali že dôvodom bolo to, že bol jediný černoch v bare. Výpoveď bola od slova do slova identická a vyšetrovateľ ju zaprotokoloval do spisu spôsobom „copy &paste“ aj s gramatickými chybami. Každý svedok pritom musí byť vypočutý separátne a je vylúčené, aby všetci traja vypovedali o bitke zhodne od slova do slova. Vyšetrovateľ si navyše vyrobil rasový motív na základe toho, že obvinený dal na facebooku like Slovenskému hnutiu obrody a že podľa svedkov mal pri bitke černocha nazvať čierny k…t.

Harabin vtedy k prípadu povedal: „Tak keď je tu bitka, tak je tu verzia poškodeného a verzia obvineného. Obvinený tvrdí, že bitku začal černoch, ktorý mu dal do sánky” a vybil mu zuby. Černoch tvrdí, že ho obvinený udrel pohárom po tvári. Lekárska správa na černocha je, že mal rezné rany, ale nie je stanovený mechanizmus, či došlo k úderu pohárom, alebo či vzniklo zranenie z popadaných pohárov, keď spadli obaja na zem. Lekárska správa na obvineného, ktorý mal vybité zuby, sa však neurobila.“

Reklama

Harabinov senát v odôvodnení odcitoval advokáta obvineného, ktorý uviedol, že nie je neštandardné, ak počas bitky jej aktéri používajú nadávky a spájajú ich s rôznymi vlastnosťami. Ako príklad uviedol, že pri bitke sa môže vykrikovať aj k****t plešatý alebo zubatý. Mainstreamove média túto citáciu advokáta odprezentovali ako Harabinov výrok. Podrobne sme o prípade písali tu.

V rovnakom demagogickom znení, aké predviedol denník SME, sa niesla aj reportáž verejnoprávneho rozhlasu. Reportáž začína od 5 min: 25 sekundy.

Zdá sa, že totalitná sekta, na verejnosti vystupujúca pod označením liberálna demokracia, si veľmi želá, aby boli ľudia zatváraní už na základe výkrikov, ktoré sú v rozpore s ich ideológiou. Našťastie zatiaľ, aspoň v prípade, keď váš spis dostane Harabin, rozhoduje zákon.

Liberálni demokrati sa však snažia takéto „nedostatky“ v súdnictve kompenzovať iniciovaním šikany prostredníctvom mimovládok a médií a vyvinúť napríklad nátlak na zamestnávateľa, aby takéto osoby prepustil zo zamestnania. Stalo sa tak v prípade moderátorky Martiny Šimkovičovej, ktorá musela odísť z práce, lebo zdieľala na facebooku  status o utečencoch, ktorý ich na rozdiel od denníka SME, nevykresľoval ako lekárov a inžinierov.

Tiež sa tak stalo v prípade moderátorky Kristíny Kormúthovej, ktorá podľahla návalu zlosti, ktorý sa jej zmocnil, keď sa skoro ráno zobudila na rachot v dome. „To pritom nejaký nedonosený smradľavý Cigán vám z domu kradne 4-metrovú odkvapovú rínu, napísala vtedy na svoj facebook.

Reklama

S podobnými odhaleniami, ktoré súdy zatiaľ netrestajú, im pomáhajú rôzny treťosektoroví udavači, ktorí monitorujú nenávisť na internete. O ich školení sme písali tu.

Tí najagilnejší sú odmeňovaní cenami ako Biela vrana, či Európsky občan.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali