Lekári od spustenia služby vystavili vyše 200.000 ePN

Lekári od spustenia služby vystavili vyše 200.000 ePN

Bratislava 20. januára 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR – Henrich Mišovič )

 

Lekári od spustenia služby elektronickej práceneschopnosti (ePN) vystavili viac ako 200.000 ePN. Pre TASR to uviedol hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr

lekári
Ilustračné foto

“Aktuálne evidujeme 200.157 doručených ePN, z ktorých 195.304 bolo určených na výkon sociálneho poistenia, a teda práceneschopnosť trvá viac ako desať dní. Počet lekárov, ktorí ePN vystavili, je 1624. Všetky tieto sledované štatistické údaje kontinuálne rastú,” uviedol Kontúr.

Reklama

Lekári môžu ePN vystaviť od 1. júna 2022. Počas prechodného obdobia bude v platnosti duálny systém potvrdzovania PN, bude tak súčasne platiť papierová aj elektronická forma. Všeobecný lekár bude môcť vystavovať papierové potvrdenia o PN do 31. mája 2023. Od roku 2024 sa do systému zapoja aj lekári špecialisti.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:25

Čína sa zameriava na svojich občanov študujúcich v zahraničí za ich politický aktivizmus, pričom niektorí z nich hlásia aj obťažovanie rodinných príslušníkov vo vlasti, oznámila v pondelok ľudskoprávna skupina Amnesty International (AI).

15:24

Ministri členských krajín (Rada EÚ) v pondelok v Bruseli napodobnili poslancov Európskeho parlamentu a rovnako zahlasovali za predĺženie pozastavenia dovozných ciel a kvót na ukrajinský vývoz do Európskej únie o ďalší rok, do 5. júna 2025.

15:24

Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Richard Raši (Hlas-SD) sa v utorok (14. 5.) v Prahe zúčastní na neformálnom zasadnutí ministrov Vyšehradskej štvorky (V4) a ďalších siedmich členských krajín EÚ zodpovedných za politiku súdržnosti. Hlavným bodom rokovania bude podpis spoločnej deklarácie k budúcnosti politiky súdržnosti po roku 2027.

15:23

Ekonomika eurozóny bude tento rok rásť rýchlejšie, než sa pôvodne predpokladalo. Dôvodom je zotavovanie najväčšieho člena bloku, Nemecka, ktoré po viac ako roku takmer stagnácie ožíva. TASR o tom informuje na základe výsledkov prieskumu medzi poprednými analytikmi, ktorých oslovila agentúra Bloomberg.

15:23

Od vstupu Parížskej dohody o zmene klímy do platnosti pred vyše siedmimi rokmi poskytlo 60 najväčších bánk financie na projekty v oblasti fosílnych palív za takmer 7 biliónov USD. Poukazujú na to výsledky analýzy známej ako Banking on Climate Chaos (BOCC).

15:20

Pri útokoch v Moskvou kontrolovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny a v ruskej pohraničnom Kurskej oblasti zahynuli najmenej štyria ľudia, informovali v pondelok tamojšie úrady.

15:20

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba spolu s prvou dámou Ukrajiny Olenou Zelenskou navštívili v pondelok Srbsko.

Dmytro Kuleba
Na snímke v popredí sprava srbský premiér Miloš Vučevič a ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba počas stretnutia v Belehrade v Srbsku 13. mája 2024
15:19

Európska únia sa podľa českého premiéra Petra Fialu dostala v otázke riešenia nelegálnej migrácie do polovice cesty. Migračný pakt je nedostatočným krokom, vyhlásil v pondelok pred cestou do Talianska, kde chce o tejto téme hovoriť s premiérkou Giorgiou Meloniovou. Avizoval, že skupina európskych štátov sa chce v riešení posunúť a pripravuje list Európskej komisii.

15:18

Ukrajinské vojenské velenie v pondelok oznámilo výmenu na poste veliteľa zodpovedného za frontovú líniu v Charkovskej oblasti. Stalo sa to po obnovení tamojšiej ofenzívy ruskej armády minulý týždeň.

14:23

Čínska tenistka Čeng Čchin-wen postúpila do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. V úvodnom osemfinále zdolala ako nasadená sedmička Naomi Ósakovú 6:2, 6:4. Japonka sa na turnaj vrátila po troch rokoch a absolvovaní materskej dovolenky. Aktuálne jej patrí 173. priečka rebríčka WTA.

14:20

Európska komisia (EK) v pondelok zverejnila najnovší prieskum Eurobarometra o mládeži a demokracii, ktorý naznačil, že 64 percent mladých ľudí v krajinách EÚ a 58 percent mladých Slovákov má v úmysle ísť voliť vo voľbách do Európskeho parlamentu. Uskutočnia sa od 6. do 9. júna.

14:19

Britský premiér Rishi Sunak v pondelok vyhlásil, že by uprednostnil národnú bezpečnosť pred členstvom v Európskom dohovore o ľudských právach (EDĽP). Uviedol to v súvislosti s kontroverzným zákonom o deportácii žiadateľov o azyl do Rwandy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara nad Žilinou - pohľad od Višňového

Autor: Miroslav Broz

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Viktor Pondělík

Pavel Jacz

Miro Majerník

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali