Košice chcú pod Zoborom získať titul, Nitra vyrovnať sériu

Košice chcú pod Zoborom získať titul, Nitra vyrovnať sériu

Košice 18. apríla (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Zverenci Antona Tomka by boli najradšej, ak by sa už v sobotu vracali z Nitry s majstrovským titulom a radostnou atmosférou v autobuse

Po štvrtkovom piatom finálovom stretnutí play off Tipsport extraligy sú bližšie k titulu hokejisti HC Košice. V súboji s Nitrou im po druhý raz v sérii v samostatných nájazdoch zariadil bod Peter Bartoš. Pod Zobor cestujú Košičania s úmyslom získať svoj siedmy titul, Nitrania sa naopak chcú vrátiť späť do Steel arény.

Reklama
Na snímke fanklub hokejistov HC Košice

“Mal som dve tutové šance, ale brankár chytal vynikajúco a bolo to o jednej chybe. Stav bol 1:1 a zápas na vážkach, no mali sme tam šance. Keď som išiel na druhý nájazd, tak Jirko Bicek mi na striedačke poradil, aby som mieril medzi betóny. Rozmýšľal som totiž, že čo spravím, už som bol vystrieľaný a jeho rada bola pre mňa vykúpením. Jirko má superasistenciu pri rozhodujúcom góle,” zažartoval Bartoš.

Toho tešil i fakt, že “oceliarov” povzbudzovala vypredaná Steel aréna. Podľa jeho slov im fanúšikovia vlievali dostatok síl. “Na konci sme už nemali sily, ale fanúšikovia boli fantastickí. Vtedy to je dôležité, sú šiesty hráč a človek si uvedomí, že musíme zabrať, pretože ľudia sú fantastickí. Ideme si oddýchnuť, trošku sa poradujeme, no príde nový deň a šiesty zápas,” zamyslel sa kapitán košického družstva, ktorý prevzal “Céčko” od zraneného Martina Štrbáka. “Sme radi, že mu je lepšie. On by chcel aj hrať, ale je to veľmi nebezpečné zranenie. Tým, že bol v kabíne, tak to bol pre nás veľký prínos, jeho rady pred zápasom a cez prestávky,” povedal Bartoš na adresu Štrbáka.

Reklama

Zverenci Antona Tomka by boli najradšej, ak by sa už v sobotu vracali z Nitry s majstrovským titulom a radostnou atmosférou v autobuse. “Bolo by to nádherné a krásne. Ideme tam s pokorou, jeden zápas sme vyhrali, jeden prehrali. Naše sebavedomie ide hore, ale treba to držať na lajne pokory a trochu vyššie. Teda nebáť sa, mať však rešpekt. Ak budeme drieť ako v poslednom zápase, tak sa dostaví aj výsledok,” naznačil možný recept na úspech Spilar a pokračoval: “Hráme pre divákov, pre Martina Štrbáka, pre nás všetkých, aby sme získali titul a verím, že urobíme všetko preto už v sobotu.”

Košičania boli blízko k víťazstvu už po premenenom samostatnom nájazde Gabriela Spilara. Útočník Nitry Richard Lelkeš bol v nezávideniahodnej pozícii, keďže pre zachovanie šance na víťazstvo musel svoj nájazd premeniť. Ten zvládol rutinérsky, no napokon bol jediný z hráčov hostí, kto v samostatných nájazdoch prekonal Staňu. “Do toho nájazdu som išiel s istotou. Od začiatku nájazdov som vedel, čo chcem spraviť a aj mi to vyšlo. Myslel som si, že pôjdem aj na ďalší nájazd, no nestalo sa,” poznamenal pre TASR Lelkeš.

Po stretnutí neskrýval sklamanie, no zároveň si zachoval i nadhľad. “Samostatné nájazdy nám príliš nejdú. Na budúci rok by to mohli zrušiť, nech sa radšej hrá na víťazný gól v predĺžení,” uviedol. Narážal tým na nelichotivú bilanciu Nitry v samostatných nájazdoch počas sezóny, ale aj na fakt, že všetky tri víťazstvá vo finálovej sérii dosiahli Košičania až po riadnom hracom čase. “Aj pred šiestym zápasom si veríme. Košičania nás zatiaľ porazili iba po riadnom hracom čase. Na psychiku to nie je veľmi dobre, no vieme, že doma musíme vyhrať. Pred vlastným publikom sa nám hrá inak ako vonku. Doma nám to viac vyhovuje a ak budeme hrať svoju hru, tak budeme úspešní,” dodal Lelkeš.

Šiesty zápas finálovej série, ktorý je na programe v sobotu o 17.30 v Nitre, môže byť posledným extraligovým v sezóne 2013/14. Nitrania sú však odhodlaní spraviť všetko pre to, aby sa o majstrovi rozhodlo až v siedmom zápase. “Košičania nad nami v riadnom hracom čase ešte nevyhrali, no vyhrávajú v sérii. Myslím si, že v sobotu sa budú viac sústrediť na obranu. Verím, že ten zápas vyhráme a vrátime sa ešte do Košíc,” povedal útočník Nitry Richard Mráz.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali