KHL: Barys Astana – HC Slovan Bratislava 6:1 – sumár, text (3)

KHL: Barys Astana – HC Slovan Bratislava 6:1 – sumár, text (3)

Astana 26. novembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom treťom vystúpení na štvrtom tripe sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade Barysu Astana 1:6 a v 29. dueli tohto ročníka si pripísali už šestnástu prehru.

Slovan poslal do vedenia v 7. minúte Miklík, no už o 46 sekúnd vyrovnal Rudenko a v 15. minúte obrátil skóre efektným golfovým úderom kapitán Barysu Dmitrij Upper. Domáci hráči prebrali v druhej tretine hernú iniciatívu. V 27. minúte zvýšil Lundin po ľahkom nahodení na 3:1 a o sedem minút neskôr sa počas presilovky presadil Boyd. Slovan zvýšil aktivitu v tretej tretine, ale nevyhol sa dvom vylúčeniam, ktoré domáci premenili na ďalšie dva góly. Skóre stretnutia na konečných 6:1 tak spečatil v 54. a 56. minúte kanadský útočník Nigel Dawes.

Slovan dohral duel bez útočníkov Michala Vondrku a Juraja Mikúša. Vondrka v 17. minúte neustál súboj pri mantineli a na striedačku odišiel len za pomoci spoluhráčov a lekára. Röntgenové vyšetrenie u neho nepreukázalo vážnejšie poranenie krčnej chrbtice a trénerovi bude bude k dispozícii o niekoľko dní, informoval oficiálny facebookový profil "belasých".

V poslednom stretnutí na výjazde na ľad súperov sa zverenci Rostislava Čadu vrátia do Ruska, vo štvrtok nastúpia o 13.00 h na ľade Avangardu Omsk.

Reklama

Barys Astana – HC Slovan Bratislava 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Reklama

Góly: 8. Rudenko (Starčenko), 15. Upper (Litvinenko), 27. Lundin (Blochin, Romanov), 34. Boyd (Dawes), 54. Dawes (Bochenski, Lundin), 57. Dawes (Bochenski) – 7. Miklík (Sersen, Šťastný). Vylúčení: 2:6, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, zmeny: od 17. min bez zraneného Vondrku, od 35. min navyše T. Mikúš a Daňo (všetci Slovan), rozhodovali: Bulanov, Odins – Maťuša, Sazonov, 4002 divákov

Zostavy:

Barys Astana: Ahonen – Savčenko, Litvinenko, Semjonov, Barker, Blochin, Lundin – Rudenko, Starčenko, Antropov – Žajlauov, Upper, Puškarjov – Dawes, Bochenski, Boyd – Gavrilin, Rachmanov, Romanov

HC Slovan Bratislava: Kopřiva – Sersen, Škoula, Mihálik, Sigalet, Kutlák, Brejčák, – Vondrka, J. Mikúš, Miklík – Bartovič, Bližňák, Netík – Hudáček, Kukumberg, Radivojevič – Ölvecký, Šťastný, Matoušek – T. Mikúš, Daňo

Reklama

Domáci vstúpili do stretnutia po dvoch prehrách za sebou aktívne a už od úvodných sekúnd sa tlačili pred Kopřivovu bránku. Postupom času sa v rýchlom tempe osmelil aj Slovan v 7. minúte sa ujal vedenia. Šťastný vyhral buly pre Sersena, jeho nahodenie vyrazil Ahonen len pred Miklíka, ktorý puk bekendom poslal do siete. Domáci sa dočkali vyrovnávajúceho gólu už o 46 sekúnd, keď dobrú prácu Starčenka premenil na gól Rudenko. Obaja hráči si kombináciu zopakovali v 11. minúte, tentoraz však zakončenie Rudenka zneškodnil Kopřiva. Slovan následne ustúpil od úvodného odhodlania a v 15. minúte inkasoval druhýkrát. Puk padajúci z výšky na os klziska dokonale skrotil Upper, keď ho trafil niekoľko centimetrov nad ľadom golfovým úderom efektne do bránky. "Belasí" sa od 17. minúty do konca duelu museli zaobísť bez zraneného Vondrku, ktorý neustál súboj pri mantineli a na striedačku odišiel len za pomoci spoluhráčov a lekára.

V 22. minúte sa dostal Slovan do prečíslenia 3 proti 2, Hudáček preniesol hru na ľavú stranu na Radivojeviča, no jeho pokus Ahonena neprekvapil. Domáci hokejisti boli aktívnejší smerom dopredu a v 27. minúte sa im podarilo dosiahnuť tretí gól. Lundin vyviezol puk z obrannej tretiny, z ľavej strany ho nahodil na Kopřivu, ktorému ľahký pokus prepadol do bránky. Slovan následne nechal útočníkom Astany pred vlastným gólmanom viac priestoru, Boyd však svoju snahu v polovici stretnutia gólom neokorenil. Kanaďan sa napokon dočkal v 34. minúte, keď pridal štvrtý presný zásah po peknej presilovkovej kombinácii domácich. Slovan nedokázal nájsť spôsob ako kontrovať, veď Ahonena ohrozili jeho hráči v strednej tretine len štyrmi strelami. V 38. minúte mohli "belasí" inkasovať ďalší gól, tentoraz však pri vlastnom oslabení. Boyd dostal prihrávku do samostatného nájazdu, Kopřiva vyštartoval proti nemu, hodil sa mu pod nohy a bol vylúčený za podrazenie.

Zverenci Rostislava Čadu zvýšili početnosť streľby až v úvode tretej tretiny, no pokusy z väčšej diaľky bez problémov pokryl Ahonen a k nebezpečnejšiemu ohrozeniu svojho brankára hráčov Slovana defenzíva Barysu nepúšťala. Domáci sa nemali kam ponáhľať a zo zabezpečenej defenzívy vyrážali do rýchlych protiútokov. V 52. minúte sa dostala do prečíslenia 3 proti 1 útočná formácia Dawes, Bochenski, Boyd, ale kanadská trojica situáciu prekombinovala. V 54. minúte si však Dawes všetko vynahradil, keď po prebratí puku na modrej švihom prekonal Kopřivu. Dominanciu Astany v početnej prevahe v celej KHL potvrdil tretím presilovkovým gólom v dueli po ďalšej dobrej kombinácii v útočnej tretine štyri minúty pred koncom opäť Dawes. Slovan prehral na ľade kazašského tímu 1:6 a v posledných dvoch stretnutiach inkasoval spolu 14 gólov.

Reklama

Hlas po zápase (hcslovan.sk):

Rostislav Čada, tréner Slovana Bratislava: "My sme začali zápas veľmi dobre, pomerne rýchlo sme sa dostali do vedenia. Vlastnými indivduálnymi chybami sme súperovi dovolili dostať sa do vedenia a vrátiť sa do zápasu. Najväčším problémom boli časté vylúčenia, v ktorých sme inkasovali tri góly. Výsledok zápasu bol ovplyvnený aj zranením a odstúpením Michala Vondrku a Juraja Mikúša."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. odsek o zdravotnom stave Vondrku

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali