Danko: “Autenticitu komunikácie Kočnera nemajú posudzovať politici.” Následne Denník N zverejnil komunikáciu práve o ňom

Danko: “Autenticitu komunikácie Kočnera nemajú posudzovať politici.” Následne Denník N zverejnil komunikáciu práve o ňom

Bratislava 15. augusta 2019 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:SITA-Braňo Bibel)

 

Autenticitu údajnej komunikácie medzi obvineným Marianom K. a niektorými politikmi nemajú posudzovať politici. Myslí si to predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko, ktorý sa v tejto veci spolieha na orgány činné v trestnom konaní

Na snímke Andrej Danko

“Nebudem sa čiastkovo vyjadrovať, kto komu písal. Musí byť posúdená autenticita a nemyslím si, že je to záležitosť politikov. Spolieham sa na orgány činné v trestnom konaní,” uviedol Danko. Kto si zaslúži trest, má ho podľa neho dostať. “A potom môžeme vyvodzovať spoločenské zodpovednosti,” doplnil šéf parlamentu.

Reklama

Zo zverejnenej údajnej komunikácie Mariana K. a Aleny Zs., ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, vyplýva, že Marian K. mal byť v kontakte s viacerými politikmi. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť. Spomína sa v nej aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

Bugár pre Denník N priznal, že sa s Marianom K. na dovolenke nielen pozdravil, ako tvrdil predtým, ale aj sa s ním rozprával. “Počas našej dovolenky si raz prisadol k nášmu stolu počas raňajok. Vymenili sme si pár viet, vtedy sa zbežne spýtal na aktuálnu situáciu doma,” uviedol. Odmieta však, že by sa s ním stretol aj poobede, ako naznačuje údajná komunikácia, aj to, že by mal na neho Marian K. “nahučať”.

Reklama

Denník N po vyjadreniach Andreja Danka zverejnil časť komunikácie, ktorá sa má týkať práve Danka.

Prvýkrát Alena Zs. spomenula „Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba!!“ písala Marianovi K. Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia s Alenou Zs. zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd.

„Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej Marian K. 4. marca. Alena Zs. odpisuje: „Oki, ale až zajtra, lebo dnes je nedeľa, je s tou svojou a určite sa chystá na to svoje vystúpenie, takže by mi aj tak neodpovedal.“ Marian K. vtedy Alene Zs. písal, že Danko je na lyžovačke a vystúpenie nahral dopredu. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes zverejnil Denník N.

Ako ďalej uviedol Denník N, Alena Zs. potom 21. marca písala Marianovi K.: „Ako tak pozerám, táto zábava ešte stále vôbec nekončí. Kapitán s Vlekárom si idú skočiť do vlasov.“ Išlo o deň, keď SNS vyhlásila, že chce odvolať poslankyňu Sme rodina Petru Krištúfkovú z výboru pre kontrolu vojenského obranného spravodajstva za to, že kedysi žila s mafiánom. Danko zároveň nahral video, kde Borisovi Kollárovi pripomínal jeho kontakty s podsvetím, na čo Kollár zareagoval, že Danko chce len zakryť kauzy SNS.

Kollára prezývali bežne „Vlekár“ aj v komunikácii s inými ľuďmi. Danko je zase Kapitán – táto prezývka sa používa od januára 2017, keď vyšlo najavo, že ho minister obrany Petrer Gajdoš ako civila povýšil do tejto hodnosti. Danko tiež v ten deň vyzval Kollára na televíznu diskusiu, ktorá sa následne aj uskutočnila v RTVS. „Kapitánovi som dnes poslal podklady,“ napísal Alene Zs. Marian K. ešte pred televíznou diskusiou a zrejme jej ich aj odfotil. „To si písal ty?“ pýtala sa Zs.. „Fyzicky to písal Peter Tóth z mojich poznámok a podkladov,“ odpovedal Marian K. Diskusiu Danka s Kollárom potom Alena Zs.s Marianom K. aj 25. marca hodnotili, uvádza Denník N.

Reklama

„Petra Tótha a ani pani Zsuzsovú som nikdy v živote nevidel,“ povedal o Kočnerovej komunikácii Danko.

„S Marianom Kočnerom som sa videl jediný raz v živote, a to približne v roku 2014, tak ako aj s Borisom Kollárom, keď obaja prejavovali záujem o politiku. Oboch som odmietol, tak ako aj ich ponúkanú pomoc.“

Danko hovorí, že nevie, či Zsuzsovej niekedy písal. „Nie som si vedomý žiadnej SMS zo dňa 1. 1. 2018. Počas Silvestra dostávam množstvo správ na moje 20 rokov verejne známe číslo a každému sa snažím odpovedať. Tento rok som taktiež dostal tisíce SMS a každému som sa pokúsil poďakovať. Nikdy som žiadne podklady a ani informácie od pána Kočnera a ani Tótha nežiadal a nedostal.“

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:16

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg vo štvrtok povedal, že Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu. Vyjadril sa tak počas rokovaní ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri.

 Jens Stoltenberg
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
18:11

Sever Turecka zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie s magnitúdou 5,6. Epicentrum sa nachádzalo v provincii Tokat, oznámili miestne úrady. Bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody.

17:42

Najmenej desať obetí na životoch a 23 zranených si vyžiadal stredajší výbuch vozidla prevážajúceho rybárov a farmárov na severovýchode Nigérie. Vozidlo prešlo po improvizovanej nášľapnej míne.

17:26

Kremeľ vo štvrtok odsúdil rozhodnutie francúzskych úradov skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

16:44

Spojené štáty a Británia oznámili vo štvrtok uvalenie rozsiahlych sankcií voči firmám a jednotlivcom, ktoré sa podieľajú na výrobe iránskych dronov a riadených striel. Ide o reakciu na bezprecedentný útok Teheránu na Izrael.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali