Štúdia, ktorej sa zúčastnilo 200-tisíc ľudí, ukázala, že všetky druhy orechov odvracajú najčastejšiu príčinu smrti.
Ľudia, ktorí jedia mandle, lieskové orechy, kešu oriešky, pistácie alebo pekanové orechy minimálne dvakrát týždenne, boli o 15-23 % menej náchylní na kardiovaskulárne ochorenia.
Rovnaký počet arašidov, ktoré v skutočnosti nie sú orechmi, znížil tieto riziká choroby o 13-15 %. Pri konzumácii minimálne jednej hrsti vlašských orechov týždenne sa riziko znížilo o 19-21 %.
U orechov už boli objavené užitočné vlastnosti vďaka obsahu antioxidantov, bielkovín, výživných látok, minerálov a potravinových vlákien. Okrem kardiovaskulárnych ochorení orechy zabraňujú aj ďalším chorobám, vrátane rakoviny, cukrovky, ochorenia dýchacích ciest a demencie.





















