AFSCA oznámila, že toto opatrenie bola nútená zaviesť po tom, čo v podniku na výrobu mäsových produktov v meste Verviers boli zistené porušenia pravidiel, ktoré môžu spôsobiť ohrozenie zdravia spotrebiteľov.
V mletom mäse “ameriken”, ktoré v Belgicku konzumujú surové, boli objavené mäsové odpadky, ktorých výroba a predaj sú zakázané. Spoločnosť tiež uvádzala falošné dátumy zmrazenia mäsa. Zákazníkom, ktorí v dôsledku spotreby nekvalitného mäsa dostali tráviace ochorenia, odporučila AFSCA, aby sa rýchlo obrátili na lekára.
Veviba vyrába asi tretinu celej mäsovej produkcie v Belgicku.
Kvôli porušeniu hygienických pravidiel urobilo ministerstvo poľnohospodárstva a AFSCA rozhodnutie o dočasnom zastavení licencie spoločnosti na výrobu mäsa.