Slovensko sa na ceste obnovenia slovanstva dostáva do popredia. Slavica vydala unikátnu knihu o histórii slovanstva

Slovensko sa na ceste obnovenia slovanstva dostáva do popredia. Slavica vydala unikátnu knihu o histórii slovanstva

Nitra, 6. augusta 2017 (HSP/Foto: Slavica a ER)

 

Aj dnes sa ešte porozprávame o slovanstve, o našich tradíciách, zvykoch a kultúre, ale hlavne o slovanskej histórii – tisíce razy preškrtanej, prekrútenej, umučenej, znásilnenej a zatracovanej – ale predsa existovala a bola iná, ako sa to v súčasnosti prezentuje…

Hovorili sme o činnosti nitrianskeho slovanského občianskeho združenia Slavica. Jednou z foriem jeho činnosti je aj vydávanie kníh, brožúr, analýz o histórii slovanstva, o našej kultúre, tradíciách a zvykoch. Slavica vydala niekoľko veľmi zaujímavých publikácií. Pred niekoľkými dňami svetlo sveta uvidelo aj ďalšie jej dielo o starodávnej a preto fakticky neznámej histórii slovanstva. Slavica predstavila čitateľom preklad do slovenčiny vzácneho diela známeho ruského autora Svetozara „Bystvor: bytie a tvorba Slavianov a Árijov“.

Reklama
Ilustračné foto

Predseda Slavice Miloš Zverina a tajomníčka združenia Alena Zverinová nám porozprávali, ako sa pripravovala táto zaujímavá kniha. „V danej knihe autor skúma problémy domácej a svetovej minulosti z pozície našich predkov. Minulosť národov, ktoré žijú na Zemi, sa často stávala dôvodom pre spory a nezhody. V nich spravidla zvíťazil názor toho silnejšieho, ktorý sa neskôr transformoval na vedúcu historickú školu. V tomto vydaní autor jednoducho a presvedčivo prezentuje skutočný obraz udalostí minulosti, uvádza závažné dôkazy a očisťuje všeobecne známe chápania od klamstiev a zámen. Pritom vo fókuse štúdie autora sa nachádza rozvoj rusko-árijského spoločenstva, ktoré je tým  najstarším na Zemi, skúsenosti a ponaučenia ktorého sú neobyčajne dôležité pre nás v súčasnosti.“ Tak jednoducho a zrozumiteľne vydavatelia vysvetľujú, prečo uvidela svetlo sveta táto kniha a aký má obsah,“ vysvetľuje Alena Zverinová.

„Daná kniha je vývojom názorov autora na minulosť našich predkov, ktorí boli prezentovaní v iných jeho vydaniach. Posledné vydanie uzrelo svetlo sveta v r. 2003. Odvtedy uplynulo takmer 15 rokov. Za ten čas sa nahromadilo množstvo materiálov, ktoré, podľa autora,  potvrdili prezentované nim názory na našu minulosť. Sú však aj také, ktoré potreboval  opraviť alebo spresniť v nich jednotlivé momenty. Autor je presvedčený, že oficiálna historická veda pokračuje po ceste skresľovania a dokonca aj falzifikácie našej minulosti. Venuje sa histórii Slovanov – hlavne, Slovienov, Rusov a Árijov,“ dodáva Miloš Zverina.

Reklama

„Autor knihy viac razy zdôrazňuje, že história slovanstva bola viac razy pozmenená, prekrútená a sfalšovaná. Keďže je to ruský autor, tak predsa trochu viac pozornosti udeľuje otázky minulosti súčasného obyvateľstva Ruska. Poukazuje na to, že v poslednom období sa stále ráznejšie prezentuje a vštepuje myšlienka, že v minulosti na území Ruska nežili Rusi a Árijovia, ale iné národy. V predslove to aj zdôrazňuje: „Vymýšľajú sa úplne neprirodzené etnické skupiny, ako napríklad: Fíno-Uhri a  Skifo-Sarmati, ktorých vyhlasujú za pôvodných obyvateľov, ktorí žili na území Ruska, zatiaľ čo naši predkovia sú podľa nich v Rusku iba prisťahovalci. Kým Fíni majú árijský pôvod a Uhri boli privezení našimi predkami z juhu z Dravidie a umiestnení na okrajoch svojej Vlasti, Skifovia sú bezpochyby potomkami Rusov a Árijov. Sarmati sú prisťahovalci z Perzie a Babylonu, svojho času vpadli do Ruskolane /Scifie/ a zničili ju, pozabíjali takmer všetkých Skifov,“ cituje Alena Zverinová.

„V danej publikácii autor analyzuje viaceré problémy domácej a svetovej minulosti, presne tak ako aj v predošlých svojich publikáciách, z pozícií našich predkov. Priznáva, že nemá za úlohu prezentovať tieto problémy v plnej hĺbke. Hovorí, že jeden človek to jednoducho nezvládne. Preto sústreďuje pozornosť na to hlavné. Veľkú pozornosť venuje „biblii“ Slovanov – „Velesovej knihe“. Táto kniha viac ako tisíc rokov sa utajovala, veľa razy sa ju snažili zničiť, pretože uvádza pravdu o histórii slovanstva, rozpráva o jednotlivých epizódach, významných vládcoch a veliteľoch, bitkách a budovaní miest. Táto kronika prezentuje tú pravdivú a neskreslenú históriu Slovanov, ktorú stáročia sa snažili vygumovať z celej histórie ľudstva,“ vysvetľuje Miloš Zverina.

„Samotný autor takto vysvetľuje prekrútenia a prepisovania histórie v priebehu tisíc rokov: „Minulosť ako udalosť má prirodzene skutočný charakter. V čase, kedy jej odraz (interpretácia) vo vede a literatúre vo veľkej miere závisí od interpréta a od  školy, ku ktorej patrí. Aj keď v súčasnosti sa oficiálna história považuje za vedu, mnohé jej interpretácie, prísnejšie povedané, nie sú vedecké. To isté môžeme povedať aj o samotnom pojme „história“. Svetová historická literatúra začiatku ХХI. storočia pozná veľa odlišných definícií predmetu „história“, existujú dokonca diametrálne protichodné (je približne 30 definícií predmetu „história“ ako vedy),“ cituje Alena Zverinová.

„Pochopiteľne, autor väčšiu pozornosť upriamuje na to, ako sa falzifikovala predovšetkým ruská slovanská história: „Do XVIII. storočia, keď sa v Rusku začala vyvíjať historická veda, sa zachovali iba niektoré úryvkové údaje o našej minulosti, často považované za fantastické. Pretože tento boj bol veľmi nevyrovnaný a nakoniec väčšina zdrojov bola zničená, naši predkovia boli nútení napísať svoju históriu na základe rozprávania volchvov. Tak v IX. storočí vznikla „Velesova kniha“, ktorú napísali na doštičkách a ktorá sa vďaka svojim ochrancom, aj keď v neúplnom stave, zachovala do našich dní. Naši predkovia, ktorí ju chránili, sa dokonca podrobili vedomému prijatiu kresťanstva, aby v kláštorných celách zachovali túto knihu pre potomkov. Nie náhodou sa údaje z „Velesovej knihy“ objavili aj v Iakomovskom letopise a v Mazurinskej kronike. „Velesová kniha“ spolu s dielami V. N. Tatiščeva, M. V. Lomonosova, E. I. Klassena je zdrojom výnimočného významu pre skúmanie  našej minulosti. Po zničení obrovskej časti zdrojov vedomostí o našej skutočnej minulosti Rusom začali vnucovať falzifikované kresťanské letopisy, najstaršou z ktorých je letopis Nestora.“ Tak to popisuje,“ poznamenáva Miloš Zverina.

„Veď aj naša slovenská slovanská história bola viac razy prepísaná, prekrútená a  sfalzifikovaná. Preto aj pre Slovensko a Slovákov platia tie slová, ktoré autor hovorí o Rusku a ruskej slovanskej histórii: „Ruský národ, aby sa vyvaroval falzifikáciám, musí mať svoju vedu o minulosti, ktorá by príslušným spôsobom odrazila všetky falzifikácie domácej minulosti a súčasnosti a vytvorila by aj pevné základy pre budúcnosť. Proti našej  domácej vede o minulosti vystupuje celý rad škôl a prúdov, ktoré ju tak alebo inak skresľujú a falzifikujú. Aby sa dalo úspešne bojovať proti nim, potrebujeme poznať ich silné a slabé stránky,“ cituje Alena Zverinová.

Reklama

„Táto kniha je väčšinou venovaná vzdialenej predpotopnej a postpotopnej minulosti našich slovanských predkov. Toto obdobie je charakteristické obmedzenými zdrojmi, čo samozrejme mimoriadne komplikuje vytvorenie neprotirečivého obrazu vývoja udalostí. Napriek tomu, pramene a  artefakty, ktoré sú už známe bádateľom v ostatnom čase, celkom stačia na to, aby bolo možné vyvrátiť umelo vytvorenú mytológiu oficiálnej historickej vedy a načrtnúť pomerne dôveryhodný obraz vývoja udalostí od starovekých čias (spred niekoľkých státisícov rokov) do konca výprav A. Macedónskeho. Je to prvá zo série 4 kníh autora Svetozara. Vydali sme túto prvú jeho knihu a pripravujeme aj vydanie ostatných 3 kníh z tejto série. Ak autor bude pokračovať v tomto seriálu, budeme pokračovať aj my,“ povedal Miloš Zverina.

„Pôvodnú knihu vydalo moskovské vydavateľstvo „Rodovič“, ktoré sa špecializuje na vydaní kníh o slovanskej a ruskej histórii a kultúre. Naša kniha v slovenskom preklade má 1 000 výtlačkov a je fakticky „kópiou“ pôvodného vydania. Knihu Svetozara „Bystvor: bytie a tvorba Slavianov a Árijov“ si môžete objednať na našej stránke www.slavica.sk. Niektoré jej pasáže a časti môžu šokovať a prekvapiť nepripraveného čitateľa, ale autor desaťročia pracoval v archívoch a venuje sa slovanskej histórii celý život, takže určite je v tejto knihe viac pravdy, ako vo mnohých súčasných učebniciach histórie alebo vo vedeckých historických prácach,“ hovorí Alena Zverinová.

Na tomto mieste môžeme dať bodku za 4-dielnym seriálom o slovanstve, našej histórii, tradíciách a zvykoch a o činnosti slovanského združenia Slavica. Samozrejme, tejto téme sa budeme aj ďalej venovať. Slovanstvo, naša história, korene, pramene, tradície – sú mimoriadne aktuálne otázky, hlavne v súčasnosti. Rušia sa mnohé dobré a zdravé tradície našich predkov, rodinné vzťahy, národnostné zvyky, prekrájajú sa hranice, z nás všetkých by určité sily chceli vytvoriť poslušnú, tupú, ľahostajnú a bezcitnú globalistickú zmesku. Preto by sme si nemali zabúdať na naše korene a na to, kto sme, odkiaľ sme prišli, čo tu robíme a čo zanecháme našim deťom a vnukom. Bez minulosti niet budúcnosti. Preto by sme mali poznať skutočnú pravdu o našej minulosti, správne konať v súčasnosti a pripravovať krásnu budúcnosť pre ďalšie generácie, pre našich detí a vnukov.

Eugen Rusnák

 

Reklama

Video si môžete pozrieť tu:

https://www.youtube.com/watch?v=c4oLJxocYAc&index=1&list=PLpvKuAveq_lYHMzAra7HeC-WBkniJjhPP

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:45

Dánska vláda vo štvrtok oznámila, že vyčlenila 4,4 miliardy dánskych korún (zhruba 590 miliónov eur) na ďalšiu vojenskú podporu pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

07:29

Armáda USA začala v Pásme Gazy s výstavbou móla s cieľom navýšiť dodávky potrebnej humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo obrany.

07:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonoval s predsedom Snemovne reprezentantov USA Mikeom Johnsonom a lídrom demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuckom Schumerom. Poďakoval im za schválenie dôležitej pomoci pre Kyjev v hodnote takmer 61 miliárd dolárov.

07:16

Spojené štáty sa v piatok chystajú oznámiť dlhodobú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote šesť miliárd dolárov, ktorá má zahŕňať muníciu pre systémy protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AP.

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali