Predseda KDH Alojz Hlina fyzicky napadol človeka

Predseda KDH Alojz Hlina fyzicky napadol človeka

Bratislava 4. októbra 2019 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Je Alojz Hlina skutočne hodný zastávať funkciu predsedu Kresťansko demokratického hnutia? Hlina má totiž za sebou kontroverznú minulosť.  Začínal ako rebel v strane OĽaNO Igora Matoviča. Medzi jeho kontroverzné počiny patrilo napríklad zamurovanie nebankovky Pohotovosť a fyzické napadnutie poslanca Antona Martvoňa

Na snímke z videa Alojz Hlina a Anton Martvoň

Predseda KDH Alojz Hlina v súčasnosti veľmi rád poučuje druhých o slušnom správaní, pasuje sa do role pravoverného kresťana a spoločne s progresívnymi ultraliberálmi chce vymeniť takzvaných starých politikov.

Reklama

Hlinove správanie má však od toho kresťanského veľmi ďaleko. Alojz Hlina bol zvolený do parlamentu v roku 2012 na kandidátke strany OĽaNO Igroa Matoviča. Vo svojej funkcii pôsobil rebelsky až komediantsky, podobne ako jeho vtedajší šéf Matovič.

Medzi jeho najznámejšie počiny patrilo napríklad zamurovanie vchodu do nebankovej spoločnosti Pohotovosť. Hlina chcel týmto krokom upozorniť, že táto firma údajne požičiavala peniaze bez licencie od Národnej banky Slovenska.

Reklama

Je paradoxom, že Hlina svojho času aj takto bojoval proti úžere, no dnes si s úsmevom podáva ruky a plánuje spolupracovať v koalícii s Andrejom Kiskom.

Úplne najkontroverznejší čin však vykonal v roku 2013 v slovenskom parlamente, keď fyzicky napadol vtedajšieho poslanca SMERu Antona Martvoňa.

Útokom reagoval na to, ako Martvoň pripomenul, že v Hlinovom podniku údajne nalievali alkohol neplnoletým.

Rozhorčený Hlina sa pri tejto poznámke rozbehol za Martvoňom, chytil ho pod krk a kričal, aby sa mu pozeral do očí. “Sotil do mňa, spadol som medzi stoličky a vyhrážal sa mi,” opísal situáciu pre TASR Martvoň, ktorý útočníkovi atak neopätoval.

Martvoň tiež vyhlásil, že Hlinovo správanie za nehoráznosť. “Hrá sa na veľkého demokrata, ale nenechá ľudí povedať názor. Keď ho chce povedať, napadne ich,” uviedol Martvoň.

Reklama

Hlina sa vtedy bránil tým, že poslanca Smeru-SD nenapadol. “Keby som ho napadol, ležal by na áre,” povedal pre TASR, s dodatkom, že Martvoň žije vo svete, kde môže urážať a pokorovať ženy. “V mojom svete, keď muž urazí muža, tak si koleduje,” uzavrel Hlina.

Vtedajší napadnutý poslanec Martvoň následne podal trestné oznámenie na Hlinu za fyzické napadnutie. Polícia však stíhanie nezačala a incident vyhodnotila len ako priestupok.

Martvoňa sme po rokoch, ktoré uplynuli od incidentu, požiadali o stanovisko. Pre Hlavné správy vysvetlil:

“Hlina ma v rozpore s kresťanským pravidlom “miluj bližného ako seba samého” fyzicky napadol za môj názor, ktorý som práve hovoril vo faktickej poznámke v NRSR. Za tento jeho útok v NRSR nebol dodnes Hlina potrestaný.

Moje trestne oznámenie polícia zamietla so smiešnym odôvodnením, že útok na verejného činiteľa môže spáchať iba neverejný činiteľ (čiže tým priznali špeciálne postavenie Hlinu) a odstúpili to na priestupkové, kde to okresný úrad nejak ututlal.

Reklama

Až potom som zistil, že Hlina si tyká a dobre sa pozná s Kaliňakom i s Kažimirom, ktorí boli vtedy ministri, tak zjavne kvôli ich kamarátstvu mu to niekto uhral (podľa môjho názoru) do stratena. A to nehovorím, že v tom čase Hlinov brat bol ešte aj v Smere v Liptovskom Mikuláši. Takto v SR funguje žiaľ spravodlivosť, že za jednu zobratú kukuricu z poľa bežného človeka odsúdia, no keď poslanec Hlina niekoho fyzicky napadne alebo zamuruje matku dvoch deti, tak to ututlajú a skutok sa nestal.

Hlina ma ďaleko od kresťanstva, čo dokazuje nielen jeho spájanie sa s progresívnymi liberálmi, ale aj to, že ani desatoro nevie v priamom prenose vymenovať ako predseda KDH, čo by si mal každý večer pred spaním opakovať.

A to už nehovorím o tom, že sú on i jeho svokor Matatko asi najväčší krčmári v Bratislave, o ktorých “poctivých” krčmárskych praktikách sa neraz na internete diskutovalo…

Podľa mňa je Hlina typickým prototypom neveriaceho kresťana v KDH, ktorý ako Judáš za účasť vo vláde nakoniec zradí hodnoty kresťanstva, či tradičnej rodiny, a to i za cenu ustupovania liberálom pri témach ekonomickej migrácie z moslimských krajín, ospravedlňovania pedofilie, či adopcie deti pármi rovnakého pohlavia. Sa čudujem, že mu to ľudia v SR ešte veria…”

Hlina po svojej doterajšej búrlivej politickej kariére dnes pokračuje ako predseda Kresťansko demokratického hnutia. Je však takýto človek hodný tohto postu? Fyzické napadnutie človeka totiž nemá s kresťanstvom nič spoločné.

Ukazuje sa, že zvolenie Hlinu do čela KDH bola obrovská chyba. KDH pod Hlinovým vedením vytvára pakty s ultraliberálmi, čo u jeho mnohých voličov môže vyvolávať dojem zrady konzervatívnych hodnôt. Ukazuje sa to aj na predvolebných preferenciách, ktoré Kresťansko demokratickému hnutiu klesajú a sú na nižšej úrovni, než preferencie pred voľbami 2016, kedy sa KDH nedostalo do parlamentu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jx7KVF2sSkU

Roman Povraznik

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali