NHL: Tatarova asistencia Detroitu nepomohla, Montreal s ďalšou prehrou

NHL: Tatarova asistencia Detroitu nepomohla, Montreal s ďalšou prehrou

New York 4. februára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris O’Meara)

 

Tomáš Tatar zaznamenal svoju 15. asistenciu v ročníku

Hokejisti Detroitu Red Wings prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Tampy Bay Lightning 1:3. Jediný gól hostí zaznamenal Gustav Nyquist, ktorému asistoval slovenský útočník Tomáš Tatar.

Reklama
Hokejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš Tatar strieľa cez obrancu Tampy Bay Lightning Andreja Šustra z Českej republiky v zápase zámorskej hokejovej NHL
Hokejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš Tatar strieľa cez obrancu Tampy Bay Lightning Andreja Šustra z Českej republiky v zápase zámorskej hokejovej NHL

Tatar zaznamenal svoju 15. asistenciu v ročníku, keď v druhej tretine dorazil jeho strelu do siete Nyquist a vyrovnal na priebežných 1:1. “Bolts” však dvoma presilovkovými gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. “Oba tímy hrali tesnú obranu a v takých zápasoch potom zväčša rozhodujú špeciálne zostavy. A oni nás v presilovkách zlomili,” konštatoval kapitán Red Wings Henrik Zetterberg. Významný podiel na triumfe “bleskov” mal brankár Ben Bishop, ktorý zneškodnil 24 striel súpera a zaknihoval si svoje jubilejné 100. víťazstvo v NHL. Ruský krídelník Nikita Kučerov prihral na víťazný gól Tylera Johnsona a neskôr skóroval aj sám. Hráči Lightning tak potvrdili výbornú formu, keď vyhrali deviaty z ostatných desiatich zápasov. “Hrali sme proti kvalitnému tímu, takže to bolo pre nás cenné víťazstvo,” poznamenal tréner Tampy Jon Cooper. Tatar odohral na ľade 15 a štvrť minúty, pričom sa prezentoval troma strelami, jeho spoluhráč Tomáš Jurčo si počas 12 minút pripísal jeden strelecký pokus. Detroit teraz stráca v tabuľke Atlantickej divízie na Tampu Bay dva body.

Montreal nestačil doma na Buffalo a po výsledku 2:4 si pripísal na svoje konto štvrtú prehru za sebou. Canadiens sa trápia, z predchádzajúcich 10 duelov majú bilanciu 1-8-1. Po druhej tretine pritom viedli ešte 2:1, ale potom Sabres gólmi Jamieho McGinna, Johana Larssona a Briana Giontu duel otočili. “Napriek nepriaznivému stavu sme stále mysleli pozitívne. Často sme strieľali na bránku a dokázali sme aj streliť góly,” povedal McGinn.

Reklama

Calgary si poradilo doma s Carolinou 4:1 najmä vďaka svojmu produktívnemu prvému útoku. Trio Jiří Hudler (0+2), Sean Monahan (1+3) a Johnny Gaudreau (1+1) nazbieralo dokopy osem bodov, pridali sa k nemu aj zadáci Dougie Hamilton a Mark Giordano (obaja 1+1). Pre Monahana to bol prvý štvorbodový zápas v jeho profiligovej kariére. Výkon Flames podporil v bránke Fín Karri Rämö, ktorý sa blysol 28 úspešnými zákrokmi. Duel nedohral obranca “plameňov” T.J. Brodie, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

 

NHL – sumáre:

MONTREAL CANADIENS – BUFFALO SABRES 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)

Góly: 24. Weise (Pacioretty, Subban), 32. Galchenyuk (Plekanec) – 6. Foligno (Girgensons, Franson), 48. McGinn (Ristolainen, Eichel), 52. Larsson (McCabe, Franson), 60. Gionta (R. O’Reilly). Brankári: Condon – Lehner, strely na bránku: 35:32, 21.288 divákov.

Reklama

TAMPA BAY LIGHTNING – DETROIT RED WINGS 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 22. Brown (Coburn), 27. Johnson (Kučerov, Hedman), 44. Kučerov (Palát) – 26. Nyquist (TATAR, Quincey). Brankári: Bishop – Mrázek, strely na bránku: 23:25, 19.092 divákov.

CALGARY FLAMES – CAROLINA HURRICANES 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 11. Hamilton (Monahan, Giordano), 32. Giordano (Monahan, Hamilton), 33. Gaudreau (Monahan, Hudler), 43. Monahan (Gaudreau, Hudler) – 11. Lindholm (Skinner, Rask). Brankári: Rämö – Läck, strely na bránku: 24:29, 18.895 divákov.

 

Reklama

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 15:17 0 1 1 0 3 0

Tomáš Jurčo (Detroit) 12:09 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali