Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)

 

Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul týždeň. Vďaka účinnosti a profesionalite ruských orgánov činných v trestnom konaní sú všetci podozriví nažive za mrežami. A teraz je hlavnou úlohou identifikovať celý reťazec tohto zverstva – od objednávateľa až po páchateľa. Predbežne ich už pomenoval riaditeľ FSB Alexander Bortnikov. Ale, samozrejme, všetci čakáme na rozmotanie tohto klbka, a to aj prostredníctvom priznaní teroristov, píše Vladimir Kornilov v článku Ria Novosti

Počet obetí útoku na moskovskom koncerte stúpol na najmenej 133 ľudí
Na snímke z videa zverejnenej Ruským ministerstvom pre mimoriadne udalosti záchranári prehľadávajú trosky zhorenej budovy koncertnej sály Crocus City Hall v západnej časti Moskvy

Toho sa, zdá sa, objednávatelia a organizátori útoku boja najviac! Vidíme, ako po Bortnikovových slovách okamžite kričali vo Washingtone: “Ukrajina nemá nič spoločné s týmito útokmi, Veľká Británia nemá nič spoločné s týmito útokmi a Spojené štáty nemajú nič spoločné s týmito útokmi”. Reakcia predstaviteľov Bieleho domu a ministerstva zahraničných vecí pripomína správanie rozmarného chlapca, ktorý nechce počúvať pokyny dospelých, zakrýva si uši rukami a kričí: “Be-be-be-be!”

Reklama

Nuž, keďže Západ v rekordne krátkom čase “vyriešil” tento zločin a určil jedného vinníka – ISIS, potrebuje teraz aktívne odvrátiť vlastnú verejnú mienku od očakávaných odhalení. Je takmer isté, že plánovači tejto operácie počítali s tým, že páchatelia zahynú na mieste alebo budú zabití počas prenasledovania a zadržania. Existuje podozrenie, že aj keby sa dostali k pripravenému oknu na ukrajinskej hranici, aj tak by ich nenechali nažive: príliš nebezpeční svedkovia zachytení na všetkých kamerách. Samozrejme, prakticky neexistovala šanca, že by všetci prežili a postavili sa pred súd. A teraz Západ, ktorý spočiatku zvolil taktiku “Nikoho nepočúvajte, Ukrajina s tým nemá nič spoločné!”, otvorene panikári.

A kde je panika, tam sa zákonite objavia aj chyby, najmä zle vykonštruované lži. Napríklad prakticky všetky západné médiá sa poponáhľali s tvrdením: “Neexistujú žiadne dôkazy, že by sa teroristi pohybovali smerom na Ukrajinu”. Denník The Times v komentári k vystúpeniu ruského prezidenta zašiel dokonca tak ďaleko, že uviedol: “Putin bez toho, aby predložil akýkoľvek dôkaz, povedal, že teroristi utekali smerom k Ukrajine.” Takže neexistovali žiadne dôkazy? Zdá sa, že geografická mapa nie je pre Britov dôkazom.

Reklama

Spravodajská služba BBC však zašla ešte ďalej! Ukázala verejnosti mapu miesta, kde boli podozriví zatknutí. A dospela k jednoducho najprekvapujúcejšiemu záveru, ktorý si zaslúži úplnú citáciu: “Hoci BBC Verify nemôže nezávisle potvrdiť, kam podozriví cestovali, preverili sme niekoľko videí a fotografií z ich zadržania. A napriek Putinovým tvrdeniam sa zatýkanie uskutočnilo ďaleko od ukrajinských hraníc. Porovnaním detailov z ich okolia vieme, že dvaja zatknutí podozriví boli zachytení na videu približne 90 míľ (145 km) od ukrajinských hraníc.”

Zdôrazňujeme: všetky tieto reči britských “vyšetrovateľov” sprevádzala mapa, z ktorej jasne vyplýva, že miesto zatknutia sa nachádza na priamke od Moskvy k ukrajinským hraniciam. Možno sa pýtať, kam mohli títo utečenci cestovať? A mimochodom, všetky západné médiá sa z pochopiteľných dôvodov “hanbili” povedať skutočnosť, že federálna diaľnica, na ktorej sa to všetko odohralo, sa volá “Ukrajina”, teda Kyjevská diaľnica, inak by ich verejnosti museli odpovedať na nepríjemné otázky.

Ale ďalej – viac! Potom západní propagandisti prešli k otvoreným lžiam a manipulácii. A tak sa všetci vrhli na komentovanie slov bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka o tom, ako jeho služby úzko spolupracovali s ruskými kolegami. Politico a po ňom aj viaceré ďalšie médiá prišli s titulkami: “Lukašenko protirečí Putinovi, keď hovorí, že teroristi utekali z Moskvy do Bieloruska, nie na Ukrajinu.” Aj v tomto prípade by jednoduchý pohľad na mapu ukázal, že podozriví po celý čas cestovali na juh pozdĺž rusko-bieloruskej hranice. A keby chceli ísť priamo do Bieloruska, zvolili by si inú trasu.

Mirzojev podozrivý z terorizmu Crocus City Moskva
Na snímke Dalerdžon Mirzojev, podozrivý z piatkovej streľby na radnici Crocus, sedí v sklenenej klietke na Basmannom okresnom súde v Moskve

Elementárny odkaz na pôvodný prejav bieloruského prezidenta by rozptýlil akékoľvek pochybnosti o “rozporoch” s Putinovými slovami. Ten doslovne uviedol: “Nemohli ísť do Bieloruska. Ich vodcovia <…> pochopili, že do Bieloruska sa ísť nedá”. A tu by si autori Politica mali položiť otázku: ak sa organizátori teroristického útoku rozhodli neposlať banditov do Bieloruska, kam išli, keď pokračovali v ceste na juh? Ach áno, potom by sme museli dať nepríjemnú odpoveď, ktorá len úplne potvrdzuje to, čo povedal Vladimir Putin.

Ale aj za predpokladu, že teroristi pôvodne plánovali utiecť cez Bielorusko, kam si Politico a im podobní myslia, že by nakoniec zamierili? Išli by do Poľska? Je jasné, že takáto verzia by sa západným propagandistom nepáčila ešte viac, pretože by naznačovala, že v tom má prsty Západ. A kde inde? Nuž, opäť sa dostávame na Ukrajinu. A opäť sa nám potvrdzujú Putinove slová, že teroristov čakali práve tam!

Reklama

Mimochodom, v umení interpretovať slová nášho lídra sa najviac darí tureckej agentúre Anadolu, ktorá priniesla správu pod titulkom: “Putin: zatiaľ nie sú dôkazy o účasti Ukrajiny na teroristickom útoku v Moskve”. Zatiaľ čo ruský prezident uviedol doslova nasledovné: “Vieme, že zločin bol spáchaný rukami radikálnych islamistov, proti ktorých ideológii samotný islamský svet bojuje už stáročia. Vidíme však aj to, že Spojené štáty sa rôznymi kanálmi snažia presvedčiť svoje satelity a ostatné krajiny sveta, že podľa ich spravodajských informácií údajne nie je v teroristickom útoku v Moskve žiadna stopa Kyjeva.” A potom jasne identifikoval ukrajinskú stopu tohto teroristického útoku. Ako môže byť niekto taký chytrý, že tieto slová sprevádza vyššie uvedeným titulkom!

Zo všetkého je však jasné, že hlavným problémom tamojších médií je teraz čakanie na priznania zatknutých. Tie doslova vyjú, že ich “mučia” a nútia vypovedať na “bielu a čistú” Ukrajinu. Agentúra Bloomberg citovala “štyri zdroje s úzkymi väzbami na Kremeľ”, ktoré tvrdia, že Ukrajina nemá s teroristickým útokom v Crocuse nič spoločné. Zdroje sú, samozrejme, anonymné a je prekvapujúce, že sú len štyri, a nie 20.

Súdiac podľa mien “expertov” uvedených v tomto článku, všetky tieto “zdroje” už dlho žijú v zahraničí a hádžu blato na Rusko. Jeden z nich napríklad vopred pripravuje verejnosť na šokujúce priznania: “Bezpečnostné služby vedia, že to bol “Islamský štát “, ale po Putinových výrokoch im nezostáva nič iné, len poslúchnuť rozkaz a dokázať, že v tom má prsty Ukrajina alebo Západ.”

Nuž, samozrejme, Rusko bude z podozrivých “mučením” vytĺkať priznania, ak sa dá veriť všetkým týmto “hlasom” a “expertom”. Na potvrdenie sa uvádzajú videozáznamy brutálneho zadržiavania. Akoby niekde na Západe zadržiavali teroristov miernejším, otcovskejším spôsobom, keď sa pokúšajú klásť odpor alebo utiecť. Najčastejšie sú zastrelení na mieste. A po Abú Grajb a špeciálnej väznici vytvorenej na tento účel v zálive Guantánamo môže Západ o “mučení” iba vykrikovať! Z nejakého dôvodu neboli nikdy spochybnené výpovede tých islamistov, ktorí boli “vypočúvaní” v týchto väzniciach.

Preto je Západ taký nervózny, preto tak zaklínajúco neverí budúcim výpovediam podozrivých, pretože všetci chápeme, kam nakoniec povedú krvavé stopy terorizmu z koncertnej siene Crocus. A to znamená, že trest bude uložený nielen páchateľom, ale aj priamym organizátorom a (čo je pre Západ a Ukrajinu najhoršie) objednávateľom tohto obludného zverstva.

Reklama

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali