Nedajú s tým pokoj: 12 veľvyslancov vyzvalo Slovensko na prijatie Istanbulského dohovoru. Západ voči nám vedie kultúrnu vojnu

Nedajú s tým pokoj: 12 veľvyslancov vyzvalo Slovensko na prijatie Istanbulského dohovoru. Západ voči nám vedie kultúrnu vojnu

Bratislava 18. mája 2021 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Aj keď Slovensko jednoznačne odmietlo zvr

Slovenská vlajka a Bratislavský hrad
Ilustračné foto
átený Istanbulský dohovor, niektoré krajiny sa nám ho snažia pretlačiť za každú cenu. 12 prevažne západných veľvyslancov pôsobiacich v Bratislave vyzvalo Slovensko, aby prijalo Istanbulský dohovor. Začnime už otvorene hovoriť o kultúrnej vojne, ktorú voči nám vedú západné krajiny

Na Slovensku sa najmä zo strany transatlantických služobníčkov a liberálov veľa hovorí o údajnej hybridnej vojne, ktorú voči nám vraj vedie Rusko. Stále však presne nevysvetlili akým spôsobom. Teda okrem vakcíny Sputnik V, ktorá bola ministrom zahraničia Korčokom “identifikovaná” ako nebezpečná hybridná zbraň Ruska.

Reklama

Nuž ale už prešli 3 mesiace a Sputnikom stále neočkujeme. Táto “nebezpečná hybridná zbraň” nám stále leží na skladoch a teda žiadne škody zatiaľ nenapáchala.

Čo ale škody pácha, je “hybridná vojna” prichádzajúca z presne opačnej svetovej strany. Respektíve, nejedná sa z definície ani tak o hybridnú, ale skôr o kultúrnu vojnu.

Reklama

 

Kultúrna vojna voči Slovensku

Povedzme si to otvorene, Západ, presnejšie neomarxistické “elity” a rôzni “filantropi”, vedú voči Slovensku (a ďalším krajinám strednej a Východnej Európy) kultúrnu vojnu s cieľom zničiť naše národné a konzervatívne = normálne hodnoty.

Robia to dlhodobo najmä cez “slovenské” korporátne médiá, ktoré vlastnia a taktiež prostredníctvom svojich mimovládnych organizácií, ktoré vo veľkom financujú.

Neomarxistom samozrejme pomáha aj globalistický projekt – Európska únia. Tá nám plazivým spôsobom pretláča zvrátené neomarxistické agendy typu LGBT ideológia – podpora dúhových pochodov, multikulturalizmus – tlačia nás do prijatia migrantov, či takzvanou „správou Matič“ je tu snaha pretlačiť ešte viac potratov.

 

Reklama
Veľvyslanci západných krajín tlačia na Slovensko, aby prijalo Istanbulský dohovor

Ako takého kostlivca zo skrine najnovšie vytiahli Istanbulský dohovor, ktorý poslanci slovenského parlamentu začiatkom minulého roka jednoznačne odmietli. Proti tomuto zvrátenému dohovoru hlasovalo až 96 zo 113 prítomných poslancov NR SR.

Napriek odporu slovenskej verejnosti aj ich zákonných zástupcov v slovenskom parlamente, západné krajiny stále tlačia na to, aby sme tento dohovor nasiaknutý nebezpečnou gender ideológiou prijali.

Dvanásti veľvyslanci minulý týždeň vyzvali Slovensko, aby prijalo Istanbulský dohovor. Okrem Estónska sú to všetky tzv. krajiny Západu – Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Írsko, Luxembursko, Holandsko, Portugalsko, Španielsko a Švédsko.

Veľvyslanci týchto krajín v otvorenom liste píšu, že Istanbulský dohovor treba vnímať ako snahu o spoločnosť, v ktorej je domáce násilie neprijateľné. Dohovor podľa nich slúži na to, aby zabránil násiliu na ženách.

V skutočnosti však v krajinách, kde bol prijatý tento dohovor, napríklad v Turecku, neprišlo k zníženiu domáceho násilia.

Reklama

“Ako signatári vyzývame Slovensko, aby ratifikovalo Istanbulský dohovor a implementovalo jeho ustanovenia. Prinieslo by to pozitívnu zmenu pre ženy a dievčatá, pre naše matky a dcéry. Pre lepšiu budúcnosť nás všetkých,” píšu v otvorenom liste veľvyslanci 12-tich krajín.

Čo už však títo veľvyslanci zamlčali, je gender ideológia, ktorá je pod zámienkou ochrany žien v tomto dohovore zakomponovaná – typická taktika neomarxistov – k dobrej veci pridáme podprahovo aj svoju ideológiu a ľudia to takto ľahšie príjmu.

 

Gender ideológia v Istanbulskom dohovore  

Najväčším problémom je to, že na viacerých miestach sa objavuje pojem ” Gender”, teda v preklade rod. Na Slovensku pritom používame pojem pohlavie – mužské a ženské.

Istanbulský dohovor sa to však snaží zmeniť. Rod je totiž na Západe u neomarxistov používaný ako niečo, čo si môže človek kedykoľvek sa mu zachce zmeniť. A týmto podprahovým spôsobom sa snaží túto gender idológiu pretlačiť do krajín ako Slovensko, kde ľudia odmietajú takúto zvrátenú idológiu.

V Istanbulskom dohovore sa taktiež píše , že je potrebné odstraňovať tzv. “rodové stereotypy.”

„Zmluvné strany prijmú potrebné opatrenia na účel podpory zmien v spoločenských a kultúrnych modeloch správania sa žien a mužov s cieľom odstrániť predsudky, zvyky, tradície a všetky ostatné zvyklosti, ktoré sú založené na myšlienke podradenosti žien alebo na stereotypných rolách žien a mužov.“

Táto veta v Istanbulskom dohovore je priamym útokom na slovenské tradície a kultúru ako aj na prirodzené odlišnosti medzi mužmi a ženami.

Istanbulský dohovor chce ďalej indoktrínovať deti v školách tým, že do školských osnov musí byť zakomponované aj učivo o tzv. “nestereotypných rodových rolách.”

Ak by sme mali použiť “Korčokovu terminológiu”(v jeho prípade o Sputniku), istanbulský dohovor by sa dal jednoznačne nazvať nástrojom kultúrnej vojny západných neomarxistov voči Slovenskej republike.

Reklama

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:51

Juhokórejská vláda budúci týždeň spustí finálne kroky na pozastavenie licencií štrajkujúcich lekárov. Už zhruba mesiac totiž štrajkuje viac ako 90 percent z 13.000 stážistov a rezidentov proti vládnemu plánu prudko zvýšiť počet študentov na lekárskych fakultách.

13:49

Štát chce zlepšiť situáciu pod Strečnom urýchleným doinštalovaním väčšieho množstva oceľových sietí, ktoré budú zachytávať skaly padajúce z brala na cestu. Zároveň rokuje s dodávateľmi tunela Višňové, aby sa urýchlilo jeho odovzdanie do užívania. Uviedol to v piatok na brífingu minister dopravy SR Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) po skončení rokovania krízového štábu.

13:37

Nealkoholické nápoje s pridaným cukrom alebo sladidlami, či už pôjde o bežné balené nápoje, sirupy alebo energetické nápoje, majú od budúceho roka podliehať novej spotrebnej dani. Vyplýva to z návrhu zákona o dani zo sladených nealkoholických nápojov, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo financií (MF) SR.

13:36

Je príliš skoro vyhlásiť víťazstvo nad infláciou v eurozóne. Riziko väčšieho a dlhšie trvajúceho rastu spotrebiteľských cien, ako sa očakávalo, “je súčasťou hry”. Uviedol to člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) Martinš Kazaks v rozhovore vo Washingtone, kde sa zúčastňuje jarného zasadania Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky.

13:35

Ceny zlata v piatok ráno prudko vzrástli a priblížili sa k rekordným maximám po správach o izraelských útokoch na Irán, ktoré zvýšili dopyt po tzv. bezpečných investíciách. Spotová cena zlata sa v piatok ráno nakrátko vyšplhala až na 2417,79 USD (2264,06 eura) za uncu (31,1 gramu). Júnový kontrakt na zlato na komoditnej burze Comex stúpol 2433 USD za uncu.

13:32

Skupina G7 v piatok v súvislosti s útokom v Iráne vyzvala na zmiernenie napätia v regióne a varovala pred “katastrofálnymi dôsledkami pre civilné obyvateľstvo” v prípade plnohodnotnej izraelskej operácie v meste Rafah. Ministri zahraničných vecí týchto siedmich najvyspelejších krajín sa na stretnutí na Capri taktiež zaviazali pomôcť Ukrajine s protivzdušnou obranou.

13:26

Havarijný stav veľkej časti mostov na slovenských cestách plánuje vláda riešiť cez projekty verejno-súkromného partnerstva (PPP). Investori by mohli dostať ponuku na opravu približne 500 mostov, na ktorých by po oprave určitý čas zabezpečovali aj ich údržbu a štát by investíciu postupne splácal, podobne ako jeden z úsekov rýchlostnej cesty R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou. V piatok to po stretnutí s ministrom dopravy Jozefom Rážom (nominant Smer-SD) povedal premiér Robert Fico (Smer-SD). Cez PPP projekty by sa mohla rozšíriť aj železničná trať z Bratislavy do Košíc.

Robert Fico
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD) gestikuluje na brífingu počas kontrolného dňa na rezorte dopravy
13:10

Intenzívne boje v mjanmarskom Jakchainskom štáte predstavujú vážnu hrozbu pre civilistov, varovala v piatok Organizácia Spojených národov. Zároveň žiadala vytvorenie medzinárodného tlaku s cieľom zabrániť ďalšiemu “strašnému prenasledovaniu” etnických Rohingov.

12:59

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v reakcii na nočné útoky v Iráne opätovne varoval pred ďalším stupňovaním napätia na Blízkom východe.

Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali