Médiá a rodina Jána Kuciaka zverejnili ďalšie časti komunikácie Kočnera, týkajú sa aj Bélu Bugára. Podľa Jozefa Kuciaka slúži zverejnenie správ na vytvorenie verejného tlaku

Médiá a rodina Jána Kuciaka zverejnili ďalšie časti komunikácie Kočnera, týkajú sa aj Bélu Bugára. Podľa Jozefa Kuciaka slúži zverejnenie správ na vytvorenie verejného tlaku

Bratislava 15. augusta 2019 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Začiatkom tohto týždňa boli zverejnené ďalšie správy z mobilného telefónu podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý komunikoval cez šifrovanú mobilnú aplikáciu Threema aj s Alenou Zsuzsovou obvinenou z objednania vraždy Jána Kuciala, pri ktorej bola zavraždená aj Martina Kušnírová. Útržkovité správy zverejnil Denník N a Jozef Kuciak, brat zavraždeného novinára

Na snímke Jozef Kuciak, otec novinára Jána Kuciaka

Po stredajších správach médií o tom, že z komunikácie Kočnera a Zsuzsovej o založení Kočnerovej politickej strany na prelome rokov 2017 a 2018 vyplýva, že Kočner v roku 2018 v tejto záležitosti volal s vtedajším ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom, napriek tomu však Kočnerova strana zaregistrovaná nebola.

Reklama

Denník N a portál Aktuality vo štvrtok zverejnili ďalšiu komunikáciu týkajúcu sa lídra koaličnej strany Most-Híd Bélu Bugára. Už pri predošlom článku o tejto šifrovanej komunikácii však Denník N upozorňuje: “Nie vždy je jasné, čo z komunikácie sa skutočne odohralo a čo môže byť len Kočnerova či Zsuzsovej fabulácia.”

Ten sa údajne po vražde Jána Kuciaka stretol na dovolenke na Maledivách s obvineným podnikateľom a podľa zverejnenej komunikácie mali prebrať aj pád vlády Roberta Fica. Tento pobyt mal platiť sponzor Mostu-Híd podnikateľ Štefan Czucz, ktorý tam podľa denníka bol tiež.

Reklama

“Poobede mám sedenie s Bélom… Poviem mu ako a čo by som ja urobil na jeho miesto… 🙂 Myslím, že bude silno vnímavý…“ Mal napísať Marian Kočner Alene Zsuzsovej počas dovolenky, v čase, keď tam bol aj predseda Mostu-Híd.

Ako informuje portál Aktuality Marian K. sa vraj takto angažoval v otázke udržania Ficovej vlády, pretože ako sám predtým písal Alene Zs., pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“.

Bugár následne odišiel z dovolenky predčasne “riešiť vládnu krízu” ktorá sa nakoniec skončila výmenou na premiérskom poste a na niekoľkých ministerských postoch, k predčasným voľbám však neprišlo.

Denník N uvádza, že po týchto udalostiach mal Kočner Zsuzsovej poslať správu v znení: “Béla neny cocot. Neghal zadný vrátka. Ved som sa do neho aj nahučal.“

Béla Bugár na tieto správy reagoval s tým, že akým právom by na neho mohol “nahučať“ človek, ktorého vraj stretol prvýkrát v živote, a aj to náhodou.

Reklama

“Marian Kočner počas našej dovolenky si raz prisadol k nášmu stolu počas raňajok. Vymenili sme si pár viet, vtedy sa zbežne spýtal na aktuálnu situáciu doma. Žiadne poobedňajšie sedenie sa nekonalo.“ Bugár dodal, že komunikáciu Kočnera musí preveriť polícia.

 

Jozef Kuciak: Prosím rozmýšľajme, čomu veríme, nenechajme vinníkov bez adekvátneho trestu

Jozef Kuciak v stredu na sociálnej sieti napísal niekoľko ďalších správ z komunikácie Mariana Kočnera, v ktorých sa majú spomínať bývalí poprední vládni predstavitelia.

„Kali to rieši. On mi včera volal!!!“ „Nebyť Kaliho, tak nám to v utorok zamietnu a sme fpi.. Si vieš predstaviť tú hanbu? Porád by som sa na to vyj…“ strana však zaregistrovaná nebola, čo spochybňuje buď samotnú komunikáciu alebo reálny vplyv na politikov.

Reklama

„Už im zachraňujem. V nedeľu mám stretko s Hranolom. Strašne ho pošlem do pi…:)))“ „Tak to som zvedavý, s akou novou teóriou teraz prídu. Že kto je za tým. Lebo už ostáva len Soros 🙂,”

Brat zavraždeného novinára k týmto správam napísal odkaz pre verejnosť. “Už to chápu aj voliči Smeru? Už to vidia, kto dodával bludy a dával im do hlavy nezmysly? Je mi hrozne ako aj celej rodine. Už chápete prečo sa hneváme na podporovateľov Smeru? Už viete, kto sa maznal? Všetci, čo ich podporovali, všetci, aj tí, čo nevedia, čo je nad nimi a sú v ich štruktúrach, mali dávno odísť, mali dávno hovoriť, čo sa tam deje, mali si zachovať česť. Ja viem, je ťažké sa vyznať v zhluku informácií ale pevne dúfam, že toto už je dosť jasné každému.”

“Zároveň je to aj jedna z posledných možností, zachovať si aspoň čiastočne dobré meno. Opätovne Vás prosíme, vystúpte z tohto zla, nenechajte túto špinu ďalej rásť, hovorte o tom medzi sebou, s rodičmi aj starými rodičmi. Ony budú hádzať špinu všade naokolo, lebo majú veľa peňazí a budú plniť svoje médiá,” dodáva.

Vyjadril sa aj ku otázkam okolo legitímnosti zverejňovania informácii, ktoré sú resp. budú predmetom vyšetrovania a súdneho konania. “A ďalej. Odkedy obvinení a ich kamaráti majú hovoriť o tom, čo sa zverejní a nemarí vyšetrovanie? Na to teda právo nemajú totálne žiadne. Bez verejného tlaku by sa neotvárali oči a bez podpory by sa nemohlo vyšetrovať.”

„Len zabudla na to, že mohli o 21:30 aj je…ť. Tzv. posledný pich 🙂)) Fuj, jak som hnusný,“ toto si vymenili Kočner – Zsusová o čase úmrtia Janka a Martinky, keď sme tvrdili že sa to stalo v stredu, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Ako sme prvýkrát uvideli túto časť, bolo to niečo neskutočne hrozné. Tieto indivíduá si robili ešte srandu z toho, že Jankovi prestrelili srdce a Maťke hlavu. Odvtedy opäť nemôžeme spávať a strašne sa bojíme a zároveň potláčame hrozný vnútorný hnev. Nebudeme indivíduá ako ony, nejdem nadávať a šíriť zlo, aj keď im nič dobré neprajeme,” napísal Kuciak o ďalšej správe medzi obvinenými.

“Prosím ľudia, buďte s nami, neverte útokom na nás a Zlaťu, lebo vidíte odkiaľ to celé ide. Prosím zaujímajme sa, prosím rozmýšľajme, čomu veríme, prosím nenechajme vinníkov bez adekvátneho trestu a tých, čo ich stvorili, pri koryte! My nemáme prostriedky na propagáciu, preto je to len na zdieľaní nás ľudí… Všetci sme to Jankovi a Maťke dlžní. Hrozne bolí, že sme si nič nevšimli, že sme niečo neurobili skôr, že si nemohli zažiť svoje šťastie. Nechali sme ich samých, mysliac si, že nás sa problémy spoločnosti netýkajú, mysliac si, že táto obludná karavána, nebude strieľať ľudí za pravdu,” uviedol na záver Jozef Kuciak vybudzujúc emócie sledovateľov na sociálnej sieti.

 

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali