Hovädzie mäso dovezené z Poľska na Slovensko spoločnosťou Mäsovýroba Cimbaľák nepochádzalo z chorých kráv.
Spoločnosť má k dispozícii doklady, ktoré potvrdzujú jeho nezávadnosť. Ide o Veterinárny hygienický ústav vo Varšave, dotknutý poľský bitúnok z Mazovského vojvodstva, sprievodné doklady pri dodávke mäsa, prehlásenie dodávateľa z Poľska o nezávadnosti.
Všetky tieto subjekty, ktoré povinne vstupujú do procesu kontroly mäsa pred jeho dovozom osvedčili, že mäso je v poriadku.
„Naša spoločnosť po dodávke mäsa taktiež vykonala všetky náležité kontroly – senzorickú, vizuálnu aj pachovú. Takisto sme nezistili akúkoľvek závadnosť. Okrem toho sme celkový objem 113,9 kilogramov dovezeného mäsa nespracovávali na výrobky, distribuovali sme ho ďalej tak, ako sme ho doviezli. Ak by mäso vykazovalo akékoľvek známky závadnosti, ani my, ani naši odberatelia by ho neprevzali,“ upozorňuje generálny riaditeľ spoločnosti Mäsovýroba Cimbaľák Pavol Sčensný.
Dodáva, že ak mäso pochádza z chorých zvierat, jeho závadnosť je spoznateľná voľným okom. Mäso je mazľavé a má na sebe znateľné čierne fľaky.
„V prípade zistenia, že nám bolo dodané mäso, ktoré nie je zo zdravotného hľadiska v poriadku, neuskladnili by sme ho a nepredávali by sme ho ďalej. Sme spoločnosť, ktorá na silne konkurenčnom trhu pôsobí 25 rokov. Obchodovanie s chorým mäsom považujeme za vysoko neetické a odsudzujeme ho,“ doplnil Juraj Cimbaľák, majiteľ spoločnosti Mäsovýroba Cimbaľák.