Ľudia sa k ivermektínu opäť nevedia dostať: Jedna nastrčená falošná štúdia popri 101 dobrých o Ivermektíne s cieľom predávať drahé experimentálne lieky na Covid

Ľudia sa k ivermektínu opäť nevedia dostať: Jedna nastrčená falošná štúdia popri 101 dobrých o Ivermektíne s cieľom predávať drahé experimentálne lieky na Covid

Bratislava 28. júla 2021 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok, screenshot)

 

Propagátori očkovania sa priam ukájajú z toho, že odhalenie falošnej štúdie dalo ďalší gól do bránky obhajcom profylaxie, ako zodpovednej voľby v ochrane pred hospitalizáciou pri Covid-19. MUDr. Juraj Mesík poukazuje na desiatky štúdií, ktoré potvrdzujú efektívnosť ivermektínu, ktorý znova chýba v lekárňach. Na skladoch nemocníc však ležia tisícky patentovaného lieku Bamlanivimab, ktorého dávka vychádza na 786 Eur

Juraj Mesík
Na snímke z roku 2013 Juraj Mesík

Analytik globálnych trendov, Juraj Mesík, začína takto svoj status k obrovskému odhaleniu svetových a slovenských médií o Ivermektíne, ktorý je už dlhodobo terčom útokov a cenzúry:

Reklama

„Krásne ránko pre korupčno-plagiátorskou vládou kontrahovanú tlač a jej veriacich, čo pôjdu do neba,“ čím sarkasticky naráža na to, že už len pre zaočkovaných je pripravené nielen stretnutie s pápežom ale podľa apelov biskupov sa zdá, že aj kráľovstvo nebeské.

Pokračuje citátom infektológa Petra Sabaku: „Štúdiu, ktorá mala dokazovať účinnosť ivermektínu proti covidu, stiahli, pravdepodobne z etických dôvodov. Jej výsledky boli od začiatku až podozrivo dobré. Ako prvý v nej objavil chyby študent.”

Reklama

Údajne údaje aj účastníci boli v tejto štúdii z Egypta vymyslené, čo neprekvapí, ak by niekto chcel zdiskreditovať tento lacný liek proti Covidu.

Záujem médií zaviazaných farmafirmám útočiť na tento úspešný a dlho používaný antivirálny liek, ktorému patent už dávno vypršal, je obrovský. Vakcíny by totiž nedostali v USA podmienečné schválenie, ak by existovala účinná liečba na Covid-19.

Raz si vyberú slabú štúdiu, inokedy falošnú, hoci ako uvádza Mesík s odkazom na webstránku, ktorá eviduje všetky publikácie k profylaktickým a nemocničným liekom na Covid, „medzitým bolo publikovaných 101 vedeckých prác o použití Ivermektínu v terapii covidu, z toho 67 prešlo peer review procesom“. To znamená, že iní odborníci ich recenzovali, aby mohli byť publikované.
použite Ivermektínu v terapii covidu
Na snímke použitie Ivermektínu v terapii covidu

Z toho 30 bolo randomizovaných klinických štúdií, ktoré ukázali 60% zlepšenie priebehu ochorenia covid-19. Vyše 20 tisíc pacientov sa zúčastnilo vo výskumoch. V profylaxii, teda ak je užívaný vopred, napr. od začiatku covidovej sezóny, ivermektín až o 85% zlepšuje priebeh podľa 13 profylaktických štúdií. O 74% zlepšuje priebeh, keď je používaný ako včasná liečba podľa 26 klinických skúšok. O 43% nastáva zlepšenie v neskorej fáze liečby, vychádza z 21 štúdií.

Tieto diskreditačné kampane majú napomôcť predaju patentových liekov. Napokon to bude zjavne aj motivácia koncernu Merck, ktorý Ivermektín vyrába, no na covid ho neodporúčal. Minulý mesiac však Merck oznámil, že za 1,2 mld predal americkej vláde nový experimentálny liek Molnupiravir. Tento liek proti covid vychádza na cca 700USD. Ešte v zime skúšali predávať biologický imunomodulátor MK-7110, ale americká lieková agentúra FDA ho vyhodnotila ako neúčinný.

Malý kšeftík urobila aj táto vláda na inom lieku. Zdravotnícke noviny uvádzajú: „Za 15-tisíc ampúl bamlanivimabu sme zaplatili 12,9 milióna eur, jedna dávka vychádza na 786 eur. Od začiatku mája (do 10. júna) ho podali siedmim pacientom. Väčšina oslovených fakultných a univerzitných nemocníc zatiaľ nemá s jeho aplikáciou skúsenosti. Doteraz nebol podaný žiadnemu pacientovi,“ odpovedá väčšina nemocníc.

Reklama

MUDr. Mesík oprávnene hovorí o drancovaní krajiny korupčno-plagiátorskou vládou.

„Drahé, nové lieky odskúšané na pár ľuďoch sú absolútne OK: Remdesivir, špachtle do nosov či teraz masové vakcinovačky nie sú zďaleka všetko – počíta sa každý vytunelovaný miliónik, len musí skončiť v tých správnych vreckách.“

Bamlanivimab bol schválený na experimentálne použitie ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím tesne pred jeho odstúpením. Smutné je, že Iveremektín však za svojho ministrovania do lekárni nevedel alebo nechcel zabezpečiť.

Článok v Zdravotníckych novinách
Na snímke článok v Zdravotníckych novinách

Problém tejto vlády vidí Juraj Mesík v tom, že existujú „efektívne, absolútne bezpečné liečivá otestované na stovkách miliónov ľudí a stojace dve-tri eurá ako IVM či vitamín D.“

Tie by bolo ťažšie nakúpiť na predražené ceny, lebo tie sú všeobecne známe. Tých, ktorí si chcú za vlastné kúpiť vitamíny a ivermektín, však budú ešte znevýhodňovať, lebo sa cítia zdraví na očkovanie, ktoré štát nakúpil. Tak nám liberáli naordinovali ešte viac špajchlí do nosa a budú rozprávať o tom, ako trh má všetko vyriešiť, len nie pandémiu. Oni lepšie vedia ako trh a zadubení Slováci.

Reklama
Jana Ray-Tutková

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali