Liga majstrov: Nedvěd sa Barcelony nebojí, očakáva fascinujúci dvojzápas

Liga majstrov: Nedvěd sa Barcelony nebojí, očakáva fascinujúci dvojzápas

Nyon 17. marca 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

 

Futbalisti Realu Madrid sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 stretnú s Bayernom Mníchov. Rekordný 11-násobný držiteľ európskeho pohára číslo jeden nastúpi v prvom zápase u súpera, odveta je na programe na štadióne San Bernabeu. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Na snímke vyžrebovanie dvojíc štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 vo švajčiarskom Nyone 17. marca 2017

Ďalšie štvrťfinálové dvojice v otvorenom žrebe bez nasadených, kde už neplatili žiadne obmedzenia, resp. sa mohli stretnúť aj dva tímy z rovnakej krajiny, tvoria Atletico Madrid – Leicester City, Borussia Dortmund – AS Monaco a Juventus Turín – FC Barcelona.

Reklama

Opäť najväčšie, až trojnásobné zastúpenie vo štvrťfinále má Španielsko (Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid), premiérovo v tejto fáze je anglický majster Leicester City. “Líšky” v osemfinále vyradili FC Sevillu. Nemeckú Bundesligu reprezentujú tradične Bayern Mníchov a Borussia Dortmund, po jednom klube dodali Francúzsko (AS Monaco), resp. Taliansko (Juventus Turín). “Kniežatá” v osemfinále eliminovali Manchester City, sériový taliansky šampión Juventus so poradil s FC Porto.

Real vyhral uplynulé tri súboje s Bayernom, vrátane semifinále v sezóne 2013/2014. Madridský klub, vtedy pod vedením súčasného kouča Bayernu Carla Ancelottiho, vyhral odvetu v Mníchove 4:0. Bola to rekordná prehra Bavorov na domácej pôde na európskej scéne. Vo vyraďovačke sa v pohároch stretli už desaťkrát, oba tímy boli úspešné v piatich prípadoch.

Reklama

“Mohlo to dopadnúť oveľa lepšie. Bayern je jeden z najsilnejších súperov, akého sme mohli dostať. To isté cítia určite aj oni. Poznáme sa navzájom veľmi dobre, navyše ich trénerom je Carlo Ancelotti, ktorý nás má zmapovaných do detailov. Disponujú špičkovými hráčmi a majú aj dostatok skúseností. Radšej by sme sa s nimi stretli v neskoršej fáze súťaže, ale taký je žreb. Domáca odveta je pre nás miernou výhodou, ale musíme odohrať dobrý zápas v Nemecku. Bude to určite skvelý dvojzápas,” povedal v reakcii Emilio Butragueňo, riaditeľ Realu Madrid.

Carlo Ancelotti, bývalý kouč Realu a terajší Bayernu, sa môže stať prvým kormidelníkom, ktorý získa najcennejší európsky klubový titul s tromi klubmi. Okrem Madridu vyhral Ligu majstrov dvakrát s milánskym AC: “Zápasy proti Realu budú mať pre mňa špeciálnu príchuť. Hrať proti nim je vždy vzrušujúce. Poznám ich veľmi dobre. Ale my si veríme a chceme v tejto sezóne Ligu majstrov vyhrať. Myslím si, že máme na to, aby sme Real vyradili. Ale netreba zabúdať, že aj oni majú fantastický tím s fantastickým trénerom.”

Predseda a šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge označil spojenie oboch klubov za najatraktívnejšie: “Bude to klasika. Je to najlepšia dvojica zo žrebu. Musíme mať pred súperom veľký rešpekt, veď vyhral LM dvakrát za uplynulé tri roky. Je to špičkový tím, na druhej strane pre nás veľká motivácia. Šance vidím 50 ku 50. Náš tréner súpera pozná ako vlastnú dlaň. A Carlo bude určite tiež mať obrovskú motiváciu.”

Monaco a Dortmund sa ešte nikdy nestretli v súťažiach riadených UEFA vo vzájomnom súboji. “Chceli sme sa hlavne vyhnúť Bayernu a určite aj oni nám. Z tohto pohľadu je to pre nás dobrý žreb. Videl som Monaco v súbojoch s Manchestrom City a hrali veľmi dobre. Navyše majú v lige neskutočný gólový rozdiel +58 a toho sa musíme obávať. Bude to veľmi ťažké. V tejto fáze je už v podstate jedno, kto hrá prvý zápas doma,” vyjadril sa Hans-Joachim Watzke, šéf Borussie Dortmund.

“Je to pre nás príjemný žreb. Rovnako ako my, aj Dortmund sa prezentuje útočným poňatím hry. Bude to atraktívne, každý navyše vie o atmosfére na ich štadióne a skvelých fanúšikoch,” uviedol Vadim Vasiljev, viceprezident AS Monaco.

Reklama

Atletico a Leicester na seba v pohároch narazili dvakrát a v oboch prípadoch bol úspešný španielsky zástupca. V sezóne 1961/1962 v PVP (1:1 vonku a 2:0 doma) a v ročníku 1997/1998 v prvom kole v Pohári UEFA (2:1 doma i vonku). Atletico ešte doma nikdy neprehralo so súperom z Anglicka – päťkrát vyhralo a päťkrát remizovalo. Uspelo aj naposledy na Ostrovoch, keď v roku 2014 v semifinále LM zdolalo Chelsea na jej trávniku 3:1 po bezgólovom výsledku v prvom dueli. “Skupinová fáza i osemfinále ukázali, že pred Leicesterom sa musíme mať na pozore. Je to mužstvo, ktoré si zaslúži byť medzi osmičkou najlepších a naposledy vyradilo Sevillu. Musíme sa dobre pripraviť,” povedal Clemente Villaverde, generálny manažér Atletica.

Barcelona a Juventus sa stretli vo finále LM v roku 2015, Katalánci v Berlíne vyhrali 3:1. Bol to iba ich siedmy vzájomný súťažný duel, Barcelona z nich vyhrala tri, Juventus dva a dva zápasy sa skončili nerozhodne. Skóre je mierne v prospech španielskeho tímu 10:8. Emocionálny návrat na Camp Nou tak zažije obranca Dani Alves, ktorý za Barcu odohral 247 stretnutí a vlani v lete prestúpil do Turína. Pred žrebom povedal jasne: “Chcem hocikoho okrem Barcelony…”

Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu v reakcii povedal: “Bude to s Barcelonou fascinujúci súboj. Je to jeden z najpopulárnejších tímov na svete, ale my vieme, že máme tiež veľmi silný tím a budeme bojovať o postup. Od finále v roku 2015 sme sa výrazne zlepšili a pred Barcelonou nemusíme mať strach. Nezáleží na poradí zápasov, jednoducho musíme zahrať najlepšie ako vieme počas 180 minút a možno aj viac.”

“Máme pred Juventusom maximálny rešpekt. V jeho kádri je aj Dani Alves a to je hráč, ktorého máme veľmi radi,” dodal Jordi Mestre, viceprezident Barcelony.

Prvé štvrťfinálové zápasy sú na programe 11./12. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18./19. apríla. Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční opäť v Nyone 21. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 2./3. mája a odvety 9./10. mája. Finále LM sa bude konať v sobotu 3. júna na Millennium Stadium v Cardiffe.

Reklama

 

Žreb štvrťfinále LM 2016/2017:

Atletico Madrid – Leicester City

Borussia Dortmund – AS Monaco

Bayern Mníchov – Real Madrid

Juventus Turín – FC Barcelona

 

Kalendár žrebov LM 2016/2017:

21. apríla: žreb semifinále a finále (Nyon)

 

Reklama

Zápasový kalendár LM 2016/2017:

11.-12. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

18.-19. apríla: odvety štvrťfinále

2.-3. mája: 1. zápasy semifinále

9.-10. mája: odvety semifinále

Reklama

3. júna: finále (Cardiff, Millennium Stadium)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali