Liberálni fašisti už dosahujú úroveň fašistov za protektorátu

Liberálni fašisti už dosahujú úroveň fašistov za protektorátu

Bratislava 6. júna 2019 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Dnes ich voláme slniečkari a predvádzajú nám to isté čo ich predchodcovia za protektorátu. Anonymné listy nahradili facebookove statusy a pomaľované výklady billboardy. Každý, kto s nimi nesúhlasí, má byť perzekuovaný, prepustený zo zamestnania, zbavený občianstva, alebo rovno zastrelený…

Fotografia zo statusu Ľuboša Blahu

Anonymné listy s vyhrážkami, nenávistné nápisy na stenách, výzvy na deportácie, udávanie, to všetko sprevádzalo ľudí, ktorí odmietali ísť so stádom a kritizovali protektorát pod Treťou ríšou. Užil si to aj spisovateľ Karel Čapek, keď mu vtedajší prívrženci „zjednotenej Európy pod nemeckým vedením“, denne posielali desiatky výhražných listov a rozbíjali okná kameňmi.

Reklama

Dnes sa nám tu títo pohrobkovia prívržencov nemeckej ríše namnožili znovu. Berlín vymenili za Brusel a fuhrera za Junckersa. Čistú rasu za multikulturalizmus a heslá „my sme súčasť ríše nahradili za „my sme Európa“.

Dnes ich voláme slniečkari a predvádzajú nám to isté čo ich predchodcovia za protektorátu. Anonymné listy nahradili facebookove statusy a pomaľované výklady, či billboardy. Každý, kto s nimi nesúhlasí, má byť perzekuovaný, prepustený zo zamestnania, zbavený občianstva, alebo rovno zastrelený.

Reklama

Blaha si už našiel prelepenú menovku s nápisom „besný pes“, či pohľadnicu s velebením Pinocheta za jeho liberálne reformy. S čím sa stretol najnovšie, opísal vo svojom statuse, ktorý prinášame v plnom znení. V Mlynskej doline sa totiž objavil kontroverzný reklamný billboard, ktorý cez komerčné nástroje šíri voči nemu nenávisť:

 

Odkaz pre verejnosť: máš iný názor, očakávaj šikanu

Ja osobne by som len mávol rukou, ale toto nie je otázka, či Blaha alebo Fico alebo Danko alebo ktokoľvek. Tu ide o dosť nebezpečný spoločenský proces, ktorý prekračuje všetky hranice slušnosti a ponižuje ľudí s iným názorom za ich výzor a vzhľad – a to je vážny problém.

Ak sa máte v demokratickej spoločnosti báť povedať iný názor, aby ste sa nestali predmetom pubertálnej šikany, potom už nehovoríme o demokracii, ale o fašizme. A preto túto tému treba otvoriť.

Reklama

 

Pozor, novodobí fašisti sa najnovšie neoháňajú svastikami, ale slniečkami

Nemôžeme takéto veci nechať bez povšimnutia. Ako sa hovorilo kedysi, najskôr prišli fašisti po komunistov a mlčal som, potom po Židov a mlčal som a potom po mňa a už sa nemal kto postaviť na moju obranu. Nenechajme liberálov, aby takto rozleptali Slovensko.

Adresátom tohto billboardu sú študenti z tamojších intrákov, ktorí sa majú vysmievať z toho, že Blaha má iný názor. A majú vyhrať tričko, ktoré ponižuje Blahu za to, aké má vlasy. Perfektné.

 

Reklama

Kde sú hranice slniečkarskeho hejtu?

Ja len rozmýšľam, kam sú ešte slniečkari ochotní zájsť. Možno by mohli skúsiť nejakú šťavnatú výzvu na likvidáciu Blahu – to by bola reklama! Waw!

To by úplne stačil jeden jediný billboard v Bratislave a aj tak by si ho každý všimol – úplný zázrak kreativity, no nie? Prečo nezájsť až sem?

Čo poviete, kamaráti? Však tu snáď nebudeme v demokracii tolerovať iný názor! Výsmech, zloba a útoky na výzor. To je to slušné, to je to progresívne.

Tlieskajte, detičky a bežte si rýchlo kúpiť tričko, v ktorom ponižujete politika, s ktorým nesúhlasíte.

A vysmievate sa mu, že má mastné vlasy. Júúj, to ale inteligentné a múdre. Úplne, že číre duchovno. Hotová erazmovská satira. Hlbočím sa.

 

Firma Anwell takto zarába na naivných deckách

Niekoľko faktov: celú túto detinskú trapošinu s bilboardom v Bratislave propaguje nenávistná stránka Zomri a bulvárny internetový odvar Hospodárskych novín na svojom webe.

Firma, ktorá si zadala takúto reklamu, sa volá Anwell. Jej konateľmi sú Michal a Štefan Porubský. Firma zarába prevažne na študentoch, ktorým kopíruje študijné materiály a viaže diplomovky – peniažky od detičiek sa sypú, rehlíme sa na zlých komunistoch a vlastencoch, hejtujeme, šírime zlobu a veselo na deckách ryžujeme. Aká pohodička. Americký sen.

Reklama

 

Peter Sekelský, Silvia Smolková, Marek Vandrák – autori nenávistnej kampane

Billboard, ktorý vidíte, vytvorila reklamná agentúra Digitálka, ktorú tvoria ľudia na obrázku – Marek Vandrák, Silvia Smolková a Peter Sekelský. Dvaja načačaní hipsteri a dievča s roztiahnutými nohami. A všetci plní zloby a nenávisti.

Kedysi takýchto intrigánov a podliakov v románoch vykresľoval Dickens ako Uriášov Heepov a ľudia nimi pohŕdali – dnes sa označujú ako “kreatívci” a my im vraj máme tlieskať za ich báječné reklamné nápady. Čudná doba.

Ja len, že všetci títo traja význační “kreatívci” sú kovaní slniečkari, ktorí podľa svojich profilov roky nenávidia Smer, Fica, Blahu, svoje profily majú oblepené Slušnými Slovenskami a už v minulosti kopali do Andreja Danka a ďalších koaličných politikov.

Reklama

 

Reklama zadarmo

Najnovšie som terčom ja, čo mi samozrejme lichotí – ak ste pre slniečka hlavným terčom, znamená to, že to robíte dobre.

A áno, je to reklama zadarmo na moju stránku. A je fajn, že výrazy ako “deti hamburgerov” takto pekne zľudoveli. Teším sa, detičky, že vás tak vytáča, že tu na mojej stene nemôžete nadávať ako v štvrtej cenovej a trolov blokujem. Tak je to fajn. Beriem s úsmevom.

 

Reklama

Však vy okúsite kapitalizmus, detičky – a bude po smiechu

A jasné, tí, študenti, ktorí chcú len zapadnúť do stádečka, sa budú hrozitánsky zabávať, že aha, Blaha nemá rád Západ a Ameriku, no chápeš, exot, hahahaha.

V pohode, však ich ten kapitalizmus za pár rokov zomelie, teraz si na intráčiku spriadajú plány, ako dobyjú svet ako druhý Bill Gates a o desať rokov budú robiť za pár sto eur zhrbení v nejakej korporácii, kopa dlhov, poníženia a vykorisťovania – a potom si spomenú na to, akí boli naivní a hlúpi.

 

Mladí múdri ľudia sa zamyslia

Ale pozor, medzi mladými ľuďmi nie sú len hamburgeroví konformisti. Je tam kopec inteligentných ľudí, ktorí chcú meniť svet a premýšľajú nad utrpením pracujúcich ľudí, nad konzumerizmom, nad ekologickou devastáciou, nad rastúcou mocou bánk a korporácií.

A tí sa pri pohľade na takýto billboard možno zamyslia, koľko vojen spáchali Američania a ako západná individualistická kultúra a biznis ubližujú Slovensku.

Reklama

A možno si otvoria niektorú z Blahových kníh a začítajú sa o tom, koľko chudoby, hladomorov a vojen napáchali ich slávne západné mocnosti a korporácie.

Čiže nie, fakt mi nevadí, že sa slniečka snažia komerčne zarábať na politickom hejte – pokiaľ je to len politika, je to v poriadku. Som na Slovensku nositeľom vyhranených ľavicových názorov, takže fóriky o Leninovi beriem naozaj s humorom.

 

Vysmievať sa z výzoru fakt nie je satira, detičky, už to konečne pochopte

To, čo považujem za primitívne a nebezpečné, sú útoky na výzor. Vysmievať sa jednému za “mastné vlasy”, druhému za to, že je “tučný”, tretí je akože smiešny “hranatou” hlavou a tak ďalej… A na tomto stavať antikampaň? Takto burcovať živočíšny hejt?

Toto ako vážne ideme klasifikovať ako humor? A dávať tomu priestor v médiách? A veselo sa tváriť, že to nie je šírenie pubertálnej nenávisti, ale politická satira? Akože toto je Voltaire? Toto je Diderot? To nemyslíte vážne!

A poďme to využiť v propagácii EÚ! Bilboardy o mastných vlasoch, vulgárne osočovanie na Zomri, vyhrážky fyzickou likvidáciou? Toto akože ideme legitimizovať?

Reklama

 

Dostaňme ich z anonymity, nech sa hanbia

Tu je niekde tá hranica, ktorú tie decká nechápu. A aj preto hovorím o liberálnom terore. O slniečkarskej totalite. O neschopnosti udržať politickú diskusiu v politickej rovine a neťahať do toho rodinu, výzor a osobnú nenávisť.

Chcem, aby sa takíto ľudia, ehm, “kreatívci” hanbili za to, čo robia. A budem zverejňovať ich tváre. Aby každý vedel, že toto sú oni. Tí, ktorí šíria nenávisť a zarábajú na tom. Lebo pod rúškom anonymity a firemných značiek je strašne jednoduché kopnúť si do človeka.

 

Toto je to Slušné Slovensko?

Rozdiel medzi nami, decká, je v tom, že kým vy sa vysmievate tomu, čo ja mám na hlave, vy ste na smiech pre to, čo máte v hlave.

Reklama

A takéto bilboardy sú vašou vizitkou. Nemáte morálku, nemáte dôstojnosť a nemáte cit pre mieru.

Ak vám za toto zatlieska zakomplexovaný anonym niekde na sieti, alebo študentík vracajúci sa z diskotéky po siedmom poháriku, to nech vás nemýli – toto nie je slušnosť. A toto nie je normálne. V žiadnej krajine, v žiadnej kultúre, v žiadnej galaxii.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali