Kresťanské strany k pochodu Hrdí na rodinu. Podľa KDŽP by sa každý pronárodný politik mal postaviť za inštitúciu, vďaka ktorej slovenský národ prežil. Hlina sa pochodu nezúčastní, vadí mu jedna vec

Kresťanské strany k pochodu Hrdí na rodinu. Podľa KDŽP by sa každý pronárodný politik mal postaviť za inštitúciu, vďaka ktorej slovenský národ prežil. Hlina sa pochodu nezúčastní, vadí mu jedna vec

Bratislava 18. júla 2019 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Strana KDŽP podporí pochod Hrdí na rodinu a oceňuje Andreja Danka, ktorý vyhlásil, že sa ho zúčastní. Predseda KDH účasť odmieta kvôli Chromíkovej petícii a pretože mu nie je jasné, či bude organizátor pochodu kandidovať za nejakú stranu

Na snímke účastníci pochodu Hrdí na rodinu v Bratislave 14. júla 2018

Strana KDŽP ocenila rozhodnutie Andreja Danka zúčastniť sa akcie Hrdí na rodinu, pretože dnes keď “vznikla ultraliberálna koalícia atakujúca rodinu, je historická potreba, aby každý pronárodný politik sa postavil za inštitúciu, vďaka ktorej slovenský národ prežil”.

Reklama

“Slovenská rodina ochránila našu národnú identitu aj počas maďarizácie. Sme jej dlžní sa za ňu postaviť,” píše strana na Facebooku.

Strategický spojenec KDH, strana Progresívne Slovensko naopak natočila video, “kde jeho noví politici, ktorí sú v politike už vyše 10 rokov ohadzujú prachom od radosti, že sa zúčastnia pochodu proti rodine”. A predseda KDH vyhlásil , že sa pochodu Hrdí na rodinu nezúčastní.  Čo je podľa KDŽP škoda, keďže silná rodina je základom silného štátu.

Reklama

Predseda KDH o svojej neúčasti informoval včera na Facebooku. “Bol som aj s rodinou na prvom Pochode za život v roku 2013 v Košiciach, rovnako aj na druhom, v roku 2015 v Bratislave, pôjdem aj na tretí v septembri 2019, ktorý bude opäť v Bratislave.”

A vraj pôjde aj na každý ďalší pochod za život, ktorý tak ako predchádzajúce bude organizovať KBS. Ale akcie Hrdí na rodinu, ktorú organizuje Chromík v rovnaký deň, ako je Gay Pride, sa nezúčastní, keďže to nepovažuje za najšťastnejšie. “Ale rešpektujem rozhodnutie Chromíka. Rovnako ako rešpektuje rozhodnutie niektorých členov KDH, zúčastniť sa na pochode.

Hlina by aj účasť na tejto akcií vraj zvážil, len na to potrebuje vedieť odpoveď na otázku: “Bude pán Chromík v najbližších parlamentných voľbách za niektorú politickú stranu kandidovať do NR SR?”

Ak chce Chromík rozhodne má na to plné právo, no potom má aj on právo nezúčastňovať sa na akciách, ktoré môžu byť politicky použité v prospech strany pána Danka, Harabina, alebo iného politického subjektu. “Rovnako chcem mať jasno aj v tom, či aj iné aktivity pána Chromíka, ako napríklad petičná akcia v ktorej nekorektne atakuje KDH, je vedená s čistým a poctivým úmyslom alebo je to akcia, ktorá má poškodiť KDH a pomôcť inej politickej strane.” Aliancia za rodinu totiž spustila petíciu, ktorou žiadajú, aby KDH a jeho predsedovia dištancovali od registrovaných partnerstiev a tiež aj od spájania sa s extrémnym liberalizmom. Petíciu doteraz podpísalo viac ako 6500 ľudí.

Reklama

“Mám svoju rodinu a som na ňu hrdý. Mám tú istú ženu už dvadsaťdva rokov, sľúbil som to pred oltárom a chlap svoje slovo dodrží. Neviem kto všetko mi teraz bude nadávať do neviem akého bezbožníka a zároveň vychvaľovať “etalóny rodinného politika” akými sú Kollár, Danko, Harabin, ale zvládnem to,” pretože pochodovať s prorodinnými politikmi ako Harabin a Danko on nebude.

V krajine kde sú, ako napísal, “ochrancami kresťanstva” Kotleba, Harabin, Danko a Fico a presne tá istá “suita” je zároveň “etalónmi prorodinnej politiky” je smutná krajina. A to podľa Hlinu treba zmeniť.

Dvaja najvyšší ústavní činitelia Slovenskej republiky sa rozhodli nepodporiť ani jeden zo spomínaných pochodov.

Napriek tomu, že sa prezidentka Čaputová ani na jednom z pochodov nezúčastní, tak “rešpektuje snahu všetkých komunít a menšín, angažovať sa a aktívne upozorňovať na svoje práva a uplatňovať svoju slobodu prejavu”, uviedol to hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Predseda vlády Peter Pellegrini zas “plne rešpektuje právo všetkých komunít slobodne a pokojnou cestou prezentovať svoje názory a postoje,” no ani jeden pochod nepodporí.

Reklama

Predseda parlamentu Andrej Danko naopak oznámil, že sa zúčastní podujatia Hrdí za rodinu. “Každý má právo žiť, ako sa rozhodne, nikto však nemá právo na to, aby maloleté deti nútil žiť vo zväzku dvoch mužov alebo dvoch žien. Pre SNS vždy bola hranica akceptovateľnosti to, aby si homosexuálne páry nemohli adoptovať maloleté deti,” skonštatoval Danko (viac v článku).

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali