Kresťanská kaviareň šokuje: Hanus z Postoja rezignoval voči požiadavkám LGBTI; Krajniak, Chromík, KDŽP reagujú

Kresťanská kaviareň šokuje: Hanus z Postoja rezignoval voči požiadavkám LGBTI; Krajniak, Chromík, KDŽP reagujú

Bratislava 23. júla 2019 (HSP/Foto:SITA-Diana Černáková)

 

Poslanec NR SR a nedávny kandidát na post prezidenta SR Milan Krajniak z hnutia Sme rodina otvorene kritizoval Martina Hanusa z konzervatívneho portálu Postoj, ktorý vo svojom článku názorovo priblížil k liberálom, keď uviedol, že liberálna agenda pôsobí z dlhodobého hľadiska víťazne

Na snímke Milan Krajniak

“Na zhovievavý článok Martina Hanusa o registrovaných partnerstvách na Postoji som musel zareagovať, pretože si myslím, že sa veľmi mýli. Keď raz vypustíme džina z fľaše, už ho nedostaneme naspäť. Nenechajme sa učičíkať, ak ustúpime v tomto, za chvíľu tu máme manželstvá, adopcie detí, transgender práva, tretie toalety… Nenechajme sa oklamať, takúto salámovú metódu použili progresívci a liberáli všade. Neskočme im na lep,” napísal na Facebooku Krajniak.

Reklama

Reagoval pritom na slová Hanusa z Postoja o tom, že z dlhodobejšieho hľadiska pôsobí liberálna agenda s požiadavkou registrovaných partnerstiev víťazne – “nezadržateľne víťazne”.

“Prečo bránime registrovaným partnerstvám s takou emocionálnou vehemenciou, keď malé počty budúcich registrovaných partnerstiev neohrozia klasickú rodinu?” Napísal tiež redaktor Postoja, ktorý sa deklaruje ako konzervatívny. Hanus uvádza, že prvotnou príčinou krízy rodiny sú rozvody. No so zničením rodiny súvisí tiež oddelenie sexu od prokreácie, ktoré sa stalo základom pre LGBTI. Registrované partnerstvá sú následne strmým skokom smerom k totálnej deštrukcii rodiny.

Reklama

Krajniak Hanusovi píše:

“Je preto takmer zákonité, že odporcovia registrovaných partnerstiev, ktorí sa na Slovensku dlho cítili ako súčasť väčšiny, sa onedlho ocitnú v spoločenskej aj argumentačnej defenzíve, keď budú nútení vysvetľovať, prečo sú takí tvrdohlavo neveľkorysí a nechcú homosexuálnym párom priznať ani to „ľudskoprávne“ minimum,” dodal.

“To máme naozaj kapitulovať pred liberálmi a progresívcami a vzdať sa presadzovania ochrany tradičnej rodiny v politike len preto, že je to teraz nemoderné alebo nevýhodné? Za seba hovorím nikdy!” Uviedol v komentári poslanec Krajniak.

Krajniak ďalej argumentuje: “Najskôr chceli registrované partnerstvá. A sľúbili, že to je ich posledná požiadavka. Že manželstvá a adopcie detí určite nechcú, oni predsa rešpektujú úlohu tradičnej rodiny v spoločnosti. Liberáli, progresívci a LGBTI aktivisti nehorázne klamali. Akonáhle spoločnosť akceptovala registrované partnerstvá, prišli s požiadavkou adopcie detí a s manželstvami osôb rovnakého pohlavia. Ak sa náhodou v nejakej krajine politici spätili, že takto sme sa nedohodli, to už je nad rámec, tak to liberáli a progresívci presadili cez európske súdy násilím. A viete s akým argumentom súdy prikázali, že daný štát musí akceptovať aj adopcie a manželstvá? Argument znel: Ak už máte registrované partnerstvá, potom musíte akceptovať aj manželstvá a adopcie, inak by to bola diskriminácia.”

“Lenže toto všetko Martin Hanus dobre vie. Prečo teda preberá argumentáciu liberálov a progresívcov? Asi sa mu zdá, že to aj tak nemá zmysel, stavať sa proti prúdu „historickej nevyhnutnosti“. Podľa neho aj tak skôr alebo neskôr preváži v spoločnosti príklon k akceptácii registrovaných partnerstiev. Ale neprispieva Martin Hanus svojim textom práve k tomu, aby sa tak stalo čím skôr? Tým, že problém bagatelizuje?,” pýta sa poslanec.

Reklama

Krajniak zároveň v reakcii pre Hlavné správy dodal, že “oficiálne stanovisko Sme rodina je od vzniku nemenné”. “Sme proti registrovaným partnerstvám, tak sme hlasovali jednotne doteraz a budeme aj v budúcnosti,” vysvetlil.

Na otázku o tom, že v zákulisí sa hovorí, že na jeseň bude do Národnej rady predložený návrh zákona o sprísnení pravidiel interrupcií Milan Krajniak uviedol: “Čo sa týka prípadného návrhu zákona o sprísnení interrupcií, bude záležať na obsahu návrhu, ale v tejto otázke má každý člen klubu Sme rodina právo hlasovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, tak to bude aj v prípade nejakej novej úpravy tejto legislatívy.”

 

Chromík: Tento zápas medzi dobrom a zlom neskončí do konca sveta

Na článok Hanusa blogom odpovedal aj predseda Aliancia za rodinu Anton Chromík: “Pred pár rokmi som sa stretol s jedným kresťanským právnikom, ktorý mi na obede povedal: ‘Tony, registrovaným partnerstvám aj tak nezabránime.’ To ma úplne dostalo a povedal som: ‘A to prečo? Nie! Nemusí sa to stať!’ Urobili sme referendum a zdá sa, že to v tej chvíli pomohlo. Tento zápas medzi dobrom a zlom však neskončí do konca sveta. Záleží len na ktorej strane na konci budete. Preto treba bojovať, bez ohľadu na počet bitiek a ich prechodné výsledky.”

Reklama

Podľa neho konzervatívci, ktorí prichádzajú s argumentáciou liberálov, vlastne v boji za hodnoty prebehli na druhú stranu. “Prestali ste bojovať a tým ste sa pridali k nepriateľovi. Porazenecká nálada je silne proti kresťanskej nádeji. Liberalizmus nezvíťazí, lebo zvíťazí Kristus a my s ním. Možno medzitým zažijeme ťažké časy. Možno nás nebude veľa. Možno bude. Viera sa nemeria množstvom veriacich, ale množstvom viery. Na obrátenie sveta stačilo, aby začalo dvanásť apoštolov. Vždy môže prísť nový začiatok.”

Chromík dodal, že registrované partnerstvá jeho aliancia neodmieta iba preto, lebo vedú k adopciám detí. “Registrované partnerstvá nemôžeme schváliť preto, lebo ubližujú rodinám, ubližujú deťom a ubližujú aj ľuďom, ktorí pociťujú príťažlivosť k rovnakému pohlaviu,” uviedol.

“Ak niekoho milujete, tak mu predsa neprajete nič zlé. Tí, čo žijú aktívny homosexuálny životný štýl však čelia závažným zdravotným rizikám, ako je vyššie riziko rakoviny prsníka u žien, vyššie riziko rakoviny konečníka u mužov, dožívajú sa kratšieho veku, oveľa viac ich zomiera na AIDS, čelia oveľa viac depresiám a vyššiemu riziku samovrážd. Skutočná láska nechce zle blížnemu. Priatelia, preto nemôžeme súhlasiť s registrovanými partnerstvami.  Škodia ľuďom, ktorí pociťujú príťažlivosť k rovnakému pohlaviu! To sú medicínske fakty,” dodal.

“Prijatie registrovaných partnerstiev vedie k rozšíreniu názoru, že o deti vedia rovnako dobre ako otec a mama vychovať akékoľvek dve ženy, či dvaja muži. Táto Potemkinovská lož desaťročia pracne „lepená“ štúdiami s mikrovzorkami a propagovaná médiami dostáva v poslednej dobe trhliny vďaka novým výskumom, ale najmä vďaka svedectvám detí, vychovanými týmito pármi,” vysvetlil Chromík.

 

KDŽP: Porazenectvo nie je znakom kresťanstva

Podľa mimoparlamentnej strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita, Hanus napísal porazenecký článok o tom, ako vyhrajú predstavitelia LGBTI ideológie nad rodinou.

“Každý kresťan vie, že víťazstvo patrí Bohu a preto žiadna bezbožná ideológia nemá večné trvanie. Porazenectvo nie je znakom kresťanstva,” uvádzajú členovia strany.

“Takže priatelia hlavu hore. Stačí ak každý jeden z nás, tam kde pôsobí, sa postaví na dobrú stranu. Liberálom nepomôže ani to, že ovládli KDH. Slovensko bude mať aj zákony na ochranu rodiny, aj života a aj korupcie,” uvádza hnutie predsedu Štefana Kuffu.

 

Reklama

Jaroslav Zajac

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali