Hrnko: Po kritike ESETU sa ma mňa vrhli “zhora, zdola ako vrany na sokola”. Už to dávno nie je slovenská firma

Hrnko: Po kritike ESETU sa ma mňa vrhli “zhora, zdola ako vrany na sokola”. Už to dávno nie je slovenská firma

Bratislava 4. marca 2019 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Podpredseda SNS a poslanec parlamentu Anton Hrnko koncom minulého týždňa kritizoval prezidentských kandidátov tzv. demokratickej pravice, Zuzanu Čaputovú a Roberta Mistríka, najmä v súvislosti s tým, že v pozadí oboch stojí známa bratislavská IT firma ESET (viac v článku). Po tomto komentári sa na Hrnkovu adresu sa spustila lavína nenávisti z liberálneho tábora, na ktorú teraz poslanec zareagoval

Na snímke Anton Hrnko

Poslanec za SNS v úvode svojho príspevku napísal, že pôvodne chcel písať o fašiangoch, o zvykoch, ktoré sa v jeho obci definitívne stratili, ale po udalostiach a nátlaku verejnosti na sociálnej sieti na jeho osobu to vraj nie je možné.

Reklama

“Na môj nevinný status o produkte firmy ESET, ktorý som pracovne nazval “ESET MADE”, sa vrhli troli i užitoční idioti, ako básnik povedal: “Vrhli sa naňho zhora, zdola ako vrany na sokola”.”

Hrnko uvádza, že toľko negatívnej energie ešte nezažil. “Musel som teda poriadne trafiť do živého, že boli na mňa vyslané celé svorky trolov. Ak by ste čakali, žeby sa tam vyskytovali nejaké argumenty, tak zabudnite. Poviem vám, nezvyknem mazať názory, ktoré sa priečia môjmu presvedčeniu, ale každý uzná, že nadávať si vulgárne od spratkov 20+ si na svojom statuse nedám. Keď nie sú argumenty, tak sa strieľa do ich nositeľov. Najlepšie zhadzovať výzor alebo pripisovať vlastnosti, ktoré sa hodia na šírenie zloby. Takže sa nikto nemôže čudovať, že som si cez tento víkend dosť zamazal.”

Reklama

“Teda poďme sa pozrieť na hlavné argumenty, ktoré mali boli postavené proti mojej osobe:

1. Výzor – tučná sviňa, tučné prasa, tlačenka, rôzne pomenovania mužského pohlavného údu atď. Nehovorím, že nie som tučnejší, ako by som na svoj vek mal byť. Nie som však malý a tučný, akého ma robí televízna obrazovka. Ale aj ja som mal 20+ a keď som sa ženil v 24 rokoch, tak som pri mojich 183 cm mal 88 kg. Vtedy sme však nesedeli za počítačmi, ale väčšinu voľného času sme trávili pri športe. v tom čase som mal už peši schodené aspoň 2/3 Slovenska. Prajem týmto posmeškárom, aby keď oni budú mať 64, vyzerali rovnako dobre ako teraz. Ale pochybujem, že keď budú tráviť svoj čas tak, ako to robia doteraz, že nebudú vypadať omnoho nevábnejšie ako ja. Škoda, že im to už nebudem môcť pripomenúť, ale predpokladám, že ak budú nejako angažovaní vo verejnom priestore, že im to za mňa vrátia vtedajší 20+.

2. Alkoholik, ožran, povaľač. Nuž vážení. Toto nie je nič nového pod slnkom. To už uhorská vláda po vyrovnaní (1867) v rámci maďarizácie predstavovala všetkých Slovákov ako pastierov, bačov, alkoholikov, skrátka spodinu spoločnosti, ku ktorej sa “slušní” ľudia ani len priblížiť nemôžu. Nuž veru tak, manipulátori z rôznych neziskoviek nevymysleli nič nové, len používajú starý uhorský manuál, ktorý do istej miery používali aj odporcovia slovenskej štátnej samostatnosti v 90. rokoch. Ale veď sa nečudujme. Sú to tí istí ľudia. Len sme ich prinútili, aby sa teraz balili do slovenských zástav, lebo s tými českými a ani s tými kozmopolitnými sa im nedarilo stiahnuť väčšie masy. Ale keď sa už tí moralisti starajú o to, aby sa nadmerne nepilo, možno by mali zájsť do jednej chatovej osady pri Pezinku a popýtali sa tamojších obyvateľov, v ktorej chate sa nadmerne počas víkendov používajú Bacchove nápoje až tak, že to budí pohoršenie.

3. Zlodej. Už som sa vyjadril, že jediné, čo som v živote ukradol, boli čerešne zo susedovej záhrady. Nebol som úžerník, nezmocnil som sa cudzích pozemkov a poctivo platím dane. Ak niekto v mojom okolí kradne, ja o tom nič neviem a ani som nič takého nepočul. Všetko, s čím som sa doteraz stretol, sú bláboly opozície, ktorá nevie, akoby by sa dostala k moci. Ak sa nejaké veci v SNS diali za Slotu, tak vtedy som členom SNS nebol.

4. Niktoš. Kto som, keď si dovoľujem niekoho kritizovať? Dokonca osobu, ktorá práve dostala nejaké medzinárodné ocenenie. Dráhe naše nové pokolenie, dejiny sveta nezačal vtedy, keď ste prestali pred pár rôčkami cikať do plienok. Okrem mojej vedeckej práce, na ktorú som patrične hrdý a ktorá sa stále cituje aj prácach, z ktorých sa citácie uvádzajú vo svetovom citačnom indexe, som mimo iného jeden z hlavných architektov našej štátnej samostatnosti roku 1993. Viete, málo komu sa podarí založiť úspešný štát, a predstavte si, mne sa to podarilo. Áno je to ten štát, na čele ktorého by teraz chcel ESET dosadiť svoj “Made”. Aj tú štandardu, ktorá veje nad prezidentským palácom, som navrhol a predložil do parlamentu ja. Kto neverí, nech sa pozrie do foyeru parlamentu. Je tam taká malá výstavka o založení SR. Aj tento návrh tam uvidí. A neverte na tie medzinárodné ocenenia. Opýtajte sa ockov a mamičiek, či si pamätajú na také ocenenie ako Ave Femina a pod. Kto ich dostal a čomu to slúžilo.

Reklama

5. Kritizujem vraj najúspešnejšiu slovenskú firmu. Nuž áno, ale to už dávno nie je slovenská, ale globálna firmy. To by však nebolo to najpodstatnejšie. Podstatné je to, že sa správajú rovnako oligarchicky ako hociktorá iná slovenská oligarchická firma a svoje peniaze a svoje peniaze chce premeniť pod rúškom boja proti nedefinovanému zlu na politickú moc! A to určite nie je to, čo by si Slovensko zaslúžilo. Rozpomeňme sa na udalosti, ktorá sa dnes eufemisticky nazývajú revolúcia dôstojnosti. Aj mnohí tí, čo dnes do roztrhania tela idú bojovať so zlom, sa v Kyjeve na týchto protioligarchických bojov.zúčastnili. Výsledok tejto “revolúcie” mi pripomína jednu scénku z francúzskeho filmu Manželia z roku 2. Niekdajší lump a zlodejíček neskôr Napoleonov maršal hovoril svojej manželke: “Ako dobre, že revolúcia nám umožnila stať sa kráľmi.” Veru tak. Proruských oligarchov vyhnali, ale či sa za dnešných protiruských oligarchov žije Ukrajincom lepšie, komentovať nebudem.

6. A na záver kuriozitu. Vraj kritizujem SZĽH za hanobenie štátneho znaku a prehliadam podobné konanie M. Ševčoviča (pozri obrázok). Opäť len bohapustá neznalosť. Slovensko má svoj štátny znak a národný symbol. Oni sa zhodujú v tom, že štátny znak je presne definovaný a národný symbol definoval jeden slovenský dejateľ v 19. storočí v básni ako “na troch vŕškoch z Krista kríž”. Národný symbol sa používa rôzne, možno z neho dokonca vybrať znamenie – trojvŕšie s dvojkrížom. Proti tomu nikto predsa nič nemá. Veď aj Olympijský výbor už roky používa tento národný symbol v svojom logu a nikto proti tomu nič nemal a nemá. Problém s logom SZĽH hokeja je v inom. Ten dvojkríž nie je Kristov kríž, ale svojím dvojitým zaťatím patrí niekomu úplne inému a usporiadanie hokejok do kvázi trojvŕšia ruší aj druhú časť národného symbolu. Ale ani to by nebolo to najhoršie. Oni to umiestnili do erbového štítu a umiestnili tam, kde predtým od roku 1918 bol vždy štátny znak, resp.upravený národný symbol. Skrátka z loga urobili karikatúru štátneho znaku. Ale na to som neupozornil len ja. Na to upozornili všetci, čo sa do toho rozumejú!

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Ceny ropy sa v pondelok podvečer takmer nezmenili. Vývoj na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy zo širšieho konfliktu na Blízkom východe. A na strane druhej správy z USA, kde zásoby komodity minulý týždeň výrazne vzrástli a signály o neskoršom znížení úrokových sadzieb americkej centrálnej banky Fed, ako sa pôvodne čakalo.

20:14

Európa a USA by sa mali vyhnúť ponúkaniu nadmerných ekonomických výhod v snahe podporiť hospodársky rast. Nemali by sa zapájať do dotačných pretekov, ktoré vytvárajú hru s nulovým súčtom. Uviedla to v pondelok prezidentka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová v prejave na americkej univerzite Yale.

20:06

Európska únia (EÚ) musí zabezpečiť, aby zákaz predaja nových automobilov so spaľovacím motorom od roku 2035 nemal privysokú cenu pre jej priemyselnú suverenitu a občanov. Upozornili na to pondelňajšie správy Európskeho dvora audítorov (EDA).

18:50

V meste Charkov na východe Ukrajiny sa v pondelok po ruskom útoku zrútila časť veľkej televíznej veže.

18:49

Na severe Arménska sa v pondelok uskutočnil protest proti plánom arménskej vlády vrátiť Azerbajdžanu štyri dediny v rámci úsilia o dosiahnutie mierovej dohody.

18:44

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan začal v pondelok zriedkavú návštevu Iraku zameranú na obnovenie vzájomných vratkých vzťahov. Počas návštevy plánuje uzatvoriť viacero dohôd o ekonomickej spolupráci i bezpečnostnej spolupráci proti militantnej Strane kurdských pracujúcich (PKK).

Abdal Latíf Rašíd Recep Tayyip Erdogan
Na snímke iracký prezident Abdal Latíf Rašíd (vpravo) a turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
18:12

Slovenská republika počas volebného obdobia 2020 – 2023 prvýkrát v histórii hospodárila zodpovednejšie ako v priemere krajiny EÚ. Uviedol to v pondelok Igor Matovič v súvislosti s predbežnými oficiálnymi údajmi o hospodárení SR za rok 2023, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR. Podľa zverejnených údajov deficit verejných financií bol vlani na úrovni 4,9 % hrubého domáceho produktu (HDP), pôvodne schválený rozpočet pritom počítal so schodkom 6,4 % HDP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke súťažiaci bežci prechádzajú cez Tower Bridge počas Londýnskeho maratónu v Londýne

Autor: TASR/AP-Aaron Chown/PA via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali