Historicky prvý úspech KB Košice – víťazstvo Eurovia Slovenský pohár v basketbale mužov na palubovke Interu Bratislava

Historicky prvý úspech KB Košice – víťazstvo Eurovia Slovenský pohár v basketbale mužov na palubovke Interu Bratislava

Banská Bystrica 19. februára 2017 (HSP/Foto:Anton Holienčin)

 

Basketbalisti bratislavského Interu nedokázali získať po tretí raz v rade Slovenský pohár v basketbale novej edície „Eurovia Slovenský pohár“. V ceste za týmto finálovým úspechom im stal košický basketbalový tím KB Košice, ktorý išiel od prvých minút za svojim cieľom.

Ústrednou postavou počas celého finálového turnaja Slovenského pohára v basketbale mužov vo víťaznom kolektíve Košíc bol stredný rozohrávač Milan Žiak, ktorý aj vo finálovom súboji s Interom Bratislava zaťažil konto súpera 21 bodmi. Na snímke vidieť Milana Žiaka s loptou v ruke (na snímke prvý zľava) v stretnutí vo štvrťfinále KB Košice – MBK Lučenec 98:64, ktorého sa snaží odzbrojiť Davis z Lučenca. V pozadí akciu sledujú tréner Košíc Richard Leško a rozhodca Miroslav Matejčík

Inter Bratislava síce v prvom polčase už jeho prvej polovici viedol o 7 bodov, ale tento sľubný náskok žlto-čierni  rýchlo pred koncom prvého polčasu stratili. V druhom polčase už Košičania zapli na vyššie obrátky a keďže v domácom  družstve bol nebezpečný iba Radoslav Rančík autor 30 bodov bolo postupom času jasno, že misky váh sa pomaly, ale isto naklonia na stranu Košíc, ktorí ešte navyše aj keď bránili viac ako domáci, dopúšťali sa menej osobných chýb ako domáci Inter a pri lepšej streleckej úspešnosti trestných hodov a troch bodov spoza trojkového oblúka v súčte dosiahli lepší až 10-bodový rozdiel, s ktorým slávili Košičania aj svoj prvý historický úspech dokonca na palubovke súpera doteraz najväčšieho súpera aj v základnej časti Eurovia SBL, kde práve v najbližšom 34.kole, ktoré je na programe už v stredu 22.februára a do Košíc zavíta práve Inter  Bratislava.

Reklama

 

Fakty z finále Eurovia Slovenský pohár mužov v basketbale:

Reklama

BK  INTER  BRATISLAVA –  KB  KOŠICE  85 : 95  ( 45 : 43 )

Body zaznamenali – Inter Bratislava : Radoslav Rančík 30/2, Mrviš 12/2, Nuhanovič 10, Bilík 8/2, Vlahovič 6/1 (Kinney 11/2, Kozlík 6/2, Radukič 2, Páleník 0, Hoferica 0) – KB Košice : Žiak 21/1, White 20/2, Matovič 16, Nikolič 10/2, Baťka 10 (Siladji 11/2, Baldovský 7/1, Galata 0). Fauly: 24 – 20, trestné hody: 16/14 – 30/23, trojky: 30/11 – 21/8. Nešportová technická chyba: R.Rančík (Inter Bratislava) v 39.min. Pred 500 divákmi rozhodovali: Tomašovič, Ženiš, Igor Pipíška.

Hlasy po stretnutí:

Oliver VIDIN  (tréner Interu Bratislava) : „ Myslím si, že v tomto zápase rozhodli trestné hody. Košice mali výhodu 30 pokusov, my iba 16 a to bol hlavný dôvod našej prehry. Košičania hrali podkošový basketbal a po odpískaných osobných chýb mali lepšiu streľbu z čiary trestných hodov, pretože máme menej stratených lôpt, viac získaných lôpt v útočnom doskakovaní, ale napriek tomu sme prehrali až o desať bodov, hoci aj streľbu za tri body aj trestné hody sme mali percentuálne lepšiu. Teraz ideme do Košíc, kde sa chceme pokúsiť zvíťaziť, pretože liga je pre nás dôležitejšia ako pohár a preto chceme vyhrať súťaž v základnej časti, čo by znamenalo lepší žreb pred play-off.“

Richard  LEŠKO   ( KB  Košice ): „ Teraz potom, ak to úspešne pre nás dopadlo sa to hodnotí dobre, ale nebolo to také jednoduché. Zostali sme koncentrovaní počas celého dnešného súboja. V semifinále so Svitom to bolo so šťastím, pretože sa to nedá povedať, že to bolo jasné a dnes si myslím, že za tu bojovnosť, srdce a prípravu, ktorú sme mali na Inter si myslím, že víťazstvo sme si plne zaslúžili.“

Reklama

Jozef Cvajniga

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:08

Českí meteorológovia vydali vo štvrtok výstrahu pred očakávaným snežením a nízkymi teplotami. Pod nulu by mali klesnúť v noci na piatok takmer na celom území. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tiež upozornil, že mrazy môžu poškodiť tohtoročnú úrodu na ovocných stromoch či zeleninu, preto ich odporučil chrániť.

16:06

Francúzsky súd v stredu odsúdil 67-ročnú zdravotnú sestru, ktorá okradla francúzsku štátnu zdravotnú poisťovňu o viac než 1,5 milióna eur prostredníctvom žiadostí o fiktívne vyšetrenia.

16:00

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa vo štvrtok predĺžila pozastavenie letov do iránskej metropoly Teherán a libanonského hlavného mesta Bejrút do konca apríla.

15:59

Plánovaná výstavba visutého mosta, ktorý má spojiť Sicíliu s talianskou pevninou, vyvoláva čoraz častejšie protesty miestnych obyvateľov. Po zverejnení plánov na vyvlastnenia v súvislosti s výstavbou sú podľa správy denníka Corriere della Sera “pripravení bojovať” a hrozia, že sa pripútajú k svojim domom.

15:58

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 635 miliónov eur. O tieto dlhopisy prejavili záujem švajčiarski investori a po 10 rokoch sa tak podarilo SR diverzifikovať portfólio aj do inej meny ako euro. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

15:52

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave patrí medzi desať najlepších letísk vo východnej Európe. V ankete najlepších letísk sveta – Skytrax sa v kategórií letísk východnej Európy umiestnilo na 10. mieste. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová.

15:35

Britský princ William sa vo štvrtok účasťou na charitatívnych podujatiach vráti k svojím oficiálnym povinnostiam, ktoré prerušil minulý mesiac, keď jeho manželke Catherine diagnostikovali rakovinu.

15:07

Nová eurofondová výzva z Programu Slovensko za 350 miliónov eur je zameraná na modernizáciu verejnej osobnej dopravy a udržateľnej mestskej mobility v regiónoch. Uviedol to vo štvrtok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) na tlačovej konferencii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali