Gerhard Schröder: Američania sa v Nemecku správajú ako v okupovanej krajine

Gerhard Schröder: Američania sa v Nemecku správajú ako v okupovanej krajine

Berlín 18. novembra 2018  (HSP/Foto:TASR-TASR-Štefan Puškáš)

 

Portál politikus informuje o slovách bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera (nemecký kancelár 1998 – 2005), ktorý na rozdiel od Merkelovej mal jasnú víziu vývoja Nemecka, kontroloval prílev imigrantov do krajiny a neuprednostňoval americké záujmy pred nemeckými

Na snímke Gerhard Schröder

Gerhard Schröder na rozdiel od Merkelovej ani nikdy nejavil známky duševnej poruchy a narcizmu, pred duševnými poruchami Merkelovej varoval už pred niekoľkými rokmi uznávaný nemecký psychiater Hans Joachim Maaz.

Reklama

Podľa Hansa Joachima Maaza Merkelová stratila kontakt s realitou, zachádza do krajností, aby si potvrdila uznanie od ostatných kvôli svojmu nízkemu sebavedomiu. Ľudia ako Merkelová potrebujú neustále pochvaly a veľmi zle znášajú kritiku. Maaz tvrdí, že otvorenie nemeckých hraníc bolo Merkelovej emocionálnym rozhodnutím. Za svoje rozhodnutie si Merkelová vyslúžila pochvalu od Američanov, čo len potvrdilo jej rozvinutý narcizmus. Podľa Maaza, ak bude Merkelová i naďalej sledovať vlastné zažité vzorce chovania, hrozí jej v konfrontácii s realitou a následne psychologický alebo psychosomatický kolaps.

Merkelovej politika otvorených dverí mala za následok bezprecedentný príliv utečencov do Nemecka, ide o státisíce často neprispôsobivých migrantov. Príliv migrantov do Nemecka vyhovuje Američanom, ktorí potrebujú slabé Nemecko a slabých politických lídrov, ktorých by mohli jednoducho ovládať. Merkelová americké predstavy plnila v plnom objeme, odstavenie Merkelovej môže preto Nemecku len pomôcť.

Reklama

Gerhard Schröder patrí ku kritikom Merkelovej politiky a negatívne sa vyjadruje aj smerom k Američanom. Gerhard Schröder kritizuje americkú obchodnú politiku a skutočnosť, že americkí politici zaobchádzajú s Nemeckom ako s okupovanou krajinou. Podľa Schröderových slov takéto americké správanie nemožno tolerovať.

Schröder tvrdí, že sa americký veľvyslanec v Nemecku správa ako dôstojník okupačných vojsk (Briti a Američania dosiaľ neopustili Nemecko, Rusi áno, Američania odmietajú vrátiť Nemecku zlato zo sejfov amerických bánk, dokonca nepripúšťajú ani nemecký audit v amerických bankách, kde sa nemecké zlato nachádza) a správanie amerického veľvyslanca je urážkou Nemecka. Berlín musí hľadať nových spojencov v zložitej situácii, aby dokázal odolať tlaku Američanov a Britov. Podľa Schrödera je potrebné, aby sa začali čoraz viac spájať krajiny, ktoré trpia kvôli konfliktom, vyprovokovaných Američanmi.

Schröderove slová (Schröder sa negatívne vyjadruje aj o ukrajinských neonacistoch a banderovcoch) vydráždili amerických poskokov na Ukrajine, takže ho vniesli aj do zoznamov ukrajinského portálu Mirotvorec, kde ukrajinskí nacisti informujú o všetkých “nepriateľov Ukrajiny”. Ukrajinská sláva však netrvala dlho, nemecké Ministerstvo zahraničných vecí sa rázne ohradilo, takže Ukrajinci spojení s portálom Mirotvorec, závislí na financiách zo Západu, pokorne so Schröderovou kritikou na portáli Mirotvorec prestali a splnili rozkaz nemeckých pánov, ktorí sú v ukrajinskom ponímaní len o niečo menej dôležití ako americkí páni.

Gerhard Schröder jednoznačne nie je prívržencom Washingtonu a jeho primitívnej, agresívnej politiky. Schröder je prívržencom obnovenia nemecko-ruských vzťahov a stojí za nim aj veľká časť nemeckých priemyselných kruhov, ktoré už majú dosť gangsterského vydierania USA (akcie USA proti koncernom Deutsche Bank, VW v posledných rokoch). Podľa Schrödera len spojenie Ruska a Nemecka dokáže zachrániť mier v Európe a obmedziť americké arogantné správanie. Okrem Američanov a Britov voči zbližovaniu Ruska a Nemecka dôrazne protestujú aj poľské politické elity, ktoré plnia všetky americké príkazy a ktoré sa už na americký príkaz rozhodli kupovať predražené americké strategické suroviny (plyn a ropa) napriek tomu, že na to doplatia poľskí obyvatelia.

Schröder je zástancom Nord Stream-2, prepojenia Euroázijského priestoru, ktoré by znamenalo koniec euroatlantického nátlaku. Američania vedia, že ak sa Rusi, Nemci a Číňania spoja, bude to znamenať americké vytlačenie z Európy. Pre Američanov je predstava slobodnej Európy, ktorá by bola energeticky, finančné i politicky nezávislá, jednoducho neprijateľná. Američania potrebujú Európu v pozícii vazalov, pokorne plniacich americké geopolitické predstavy.

Reklama

Americké elity sa snažia tlačiť na európsky energetický trh a spoločne s Britmi a proamerickými elitami v EÚ udržať za každú cenu americkú dominanciu, aj keď je to pre EÚ krajine nevýhodné. Politici ako Schröder ohrozujú plány Bieleho domu na americkú dominanciu v Európe.

Dnes Nemecko vysiela čoraz viac pozitívnych signálov. Nemci sa snažia zbaviť okov, ktoré ich zväzujú a ktorými ich Američania a Briti spútavajú. Merkelová je na politickom odchode, Američania musia riešiť obrovské množstvo problémov vo svete, pričom nie sú jednotní a na vnútropolitickej americkej scéne sa výrazne kulminuje napätie medzi Trumpom a protitrumpovským táborom. Francúzi a Nemci svojimi slovami o vytvorení samostatnej armády dráždia americké elity, ktoré majú čoraz viac problémov, pretože svet sa stáva čoraz viac multipolárnym. Platí tvrdenie, že čím viac problémov budú Američania vo svete mať, tým lepšie pre svet.

Video si môžete pozrieť tu

https://www.youtube.com/watch?v=aR0fvh2ZJHA

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali