Hrubá produkcia hovädzieho mäsa v EÚ klesne podľa očakávaní EK v roku 2019 o takmer 1 %. Napriek tomu medzi členskými štátmi existujú podľa komisie významné rozdiely. “Celkový klesajúci trend stáda dojčiacich kráv bol potvrdený v hlavných producentských krajinách. Napokon, prístup na nové trhy a zvýšenie objemov pre existujúcich partnerov viedli k očakávanému zvýšeniu vývozu hovädzieho mäsa z EÚ o 8 % v roku 2019,” ozrejmila v správe EK.
V roku 2019 bude výroba hydiny v EÚ podľa EK naďalej rásť, a to o 2,5 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom, a to vďaka dobrému domácemu a medzinárodnému dopytu. Rast by mal navyše pokračovať v roku 2020 z dôvodu spotrebiteľských trendov. Európska komisia tiež očakáva, že v roku 2019 sa celková spotreba mäsa na obyvateľa EÚ zníži o 0,5%.