Dvojaký meter mainstreamových médií: Do Ruska kopú, pritom Ukrajina má zákon o statuse veteránov zúčastnených na okupácii Československa 1968 už dávno v platnosti

Dvojaký meter mainstreamových médií: Do Ruska kopú, pritom Ukrajina má zákon o statuse veteránov zúčastnených na okupácii Československa 1968 už dávno v platnosti

Bratislava 5. júna 2019  (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

Médiá hlavného prúdu opäť raz ukázali svoj neobjektívny dvojaký meter a šírenie rusofóbie. Spustili obrovskú hystériu kvôli tomu, že opozičná komunistická strana podala návrh zákona, ktorý by prisudzoval vojakom zúčastneným na okupácii Československa v roku 1968 status vojnových veteránov, čím by Rusko podľa nich okupáciu legitimizovalo. Zaujímavé je však to, že Ukrajina má podobný zákon prijatý už od roku 1994 a našim médiám to vôbec nevadí

Ilustračné foto

Mainstreamové médiá si našli ďalšiu tému na to, aby si opäť mohli kopnúť Ruska. Najnovšie šíria hystériu kvôli tomu, že vraj Rusko chce uznať okupáciu Československa v roku 1968 za legitímnu.

Reklama

Aké sú fakty? Návrh zákona o statuse veteránov pre účastníkov okupácie roku 1968  podali komunisti, ktorí sú v ruskej dume opozičnou stranou.  Teda im to ani nemusí prejsť, keďže sa už o to v minulosti pokúšali a jednoducho ostatní vládni poslanci to odmietli.

Podobný zákon o statuse veteránov má aj Ukrajina

Reklama

Prečo hlavnoprúdoví “objektívni” novinári nepriniesli ľuďom aj túto informáciu? Prečo nešíria hystériu ako v prípade Ruska? Opäť môžeme vidieť dvojaký meter mainstreamových médií.

Ich úlohou je zrejme šíriť nenávisť výhradne proti Rusku. A pri ich jednoduchších liberálnych čitateľoch sa im to darí excelentne. Tu je malá ukážka z Denníka N .

Bombastický názov článku a pod ním nenávistné komentáre, niektoré z nich zrejme spadajú pod trestný čin hanobenia národa. Jeden progresívny “slušňák”, volič Čaputovej píše :

“Pri*ebaní Rusi. Vždy boli, vždy budú.”

Reklama

Ďalší si kopol aj do poslanca Blahu, ktorý často kritizuje nekriticky preberanú nenávisť voči Rusku:

“Blahu by na ceste z Úradu práce mala vziať NAKA. Putinove Rusko je rovnaká kun*a ako ZSSR,”

Podobných komentárov pod statusmi mainstreamových médií sú stovky.

Mainstreamové médiá sa radi pasujú do role akýchsi ochrancov demokracie, bojovníkov proti nenávisti, proti rasizmu a podobne. Pritom sami šíria nenávisť na základe vymyslených, alebo prekrútených informácií.

Reklama

Čo sa týka statusu veteránov, prečo sa títo “špičkoví” a “objektívni”novinári nevenujú tiež tomu, ako je možné, že napríklad v Spojených štátoch amerických majú status veteránov aj vojaci, ktorí sa zúčastnili zjavne nelegitímnych vojenských intervencií napríklad vo Vietname, v Iraku a podobne, je otázne. Prečo sa nepohoršujú nad tým, že tieto intervencie v rozpore z medzinárodným právom USA považujú za oprávnené?

Samuel Gdovin

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali