Ďalší diel telenovely SaS. Galko s Blahovou vracajú úder Nicholsonovej: “Používa ľudí ako ponožky. Po použití zahodí”

Ďalší diel telenovely SaS. Galko s Blahovou vracajú úder Nicholsonovej: “Používa ľudí ako ponožky. Po použití zahodí”

Bratislava 9. októbra 2019 (HSP/Foto:TASR-Oliver Ondráš, Martin Baumann, Jakub Kotian)

 

Poslanci NR SR Natália Blahová a Ľubomír Galko sa opäť vyjadrili ku vnútorným konfliktom v opozičnej SaS a najmä k osobe poslankyne Európskeho parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ktorá tento týždeň v médiách na plné ústa hovorila o internej komunikácii s Blahovou a o spravodajských hrách v SaS, ktorých “kmotrom” má byť podľa nej práve Galko (viac v článku)

Na snímke Natália Blahová, Lucia Ďuriš Nicholsonová a Ľubomír Galko

Natália Blahová, ktorú cez víkend z SaS vyhodili, vysvetlila viac o tom, prečo nazvala Luciu Nicholsonovú v súkromnej správe “veľmi hnusným stvorením”. Znovu išlo o osobu bývalého SIS-kára Pavla Forischa, ktorý podľa Nicholsonovej stojí za jej niekdajšou diskreditáciou a za rozširovaním správy, že údajne v minulosti v Kanade robila prostitúciu. Nicholsonovej prekážalo, že Forisch patrí ku spolupracovníkom poslanca SaS Jozef Rajtára, ktorý je tiež prívržencom Galkovho Demokratického jadra SaS.

Reklama

“To som napísala, keď si opakovane a po stýkrát hrubo urazila Jozefa Rajtára tým, že je zodpovedným za konanie človeka, s ktorým sa stretol dávno pred tým, než ti začal robiť úklady. Dobre to vieš a vedela si to. Napriek tomu si ho opakovane urážala. Si nezodpovedná, ľahkovážna a sebastredná osoba a ľudia majú problém s tebou spolupracovať. lebo ich používať ako ponožky. Po použití zahodíš. Vedia to tvoji bývalí kolegovia z mediálnej brandže, ktorým si kazila investigatívu tým, že si vybehala s nedorobeným vecami, ohrozovala si svoje vlastné zdroje na živote len pre vlastný kus slávy.”

“Vedia to ľudia, s ktorými si nadviazala spoluprácu vrámci poslancovania, vedia to straníci, ktorí ťa pre tvoju neschopnosť kologiálnosti a tímovosti nezvolili do republikovej rady. Už si prázdna. Lebo tvoja sila bola v účelovom vyhraňovaní sa proti Sulíkovi. Túto dohodnutú hru ste istý čas zvládali dobre. Teraz si však nútená držať stranícku líniu a tvoja jediná karta, ktorou si bez programu. bez agendy dokázala hrať, je na konci,” uviedla a dodala:

Reklama

“Osobne som s tebou neprichádzala do konfliktu, lebo viem, ako s konfliktnými ľuďmi komunikovať. No ak niekto ubližuje druhým, považujem za moju povinnosť sa ich zastať. Aspoň k voličom by si mohla byť tak úprimná ako bol úprimný Ďuro Droba, ktorý rovno povedal, že je na kandidátke na parádu.”

Na tento príspevok Blahovej v komentári krátko reagovala aj Lucia Nicholsonová ktorá napísala: “Naty… veľmi smutné. Drž sa. Si bojovníčka.”

 

Podľa Galka Nicholsonová stojí na zlej strane

Svoju odpoveď Nicholsonovej na utorkový rozhovor v Denníku N publikoval aj poslanec Ľubomír Galko, ktorý v blogu písal o “skutočnej tvári” Nicholsonovej. “Zostáva jej len používať lož ako pracovnú metódu, špiniť moje meno, aby zakryla banálny fakt, že viditeľne stojí na zlej strane,” myslí si Galko.

Reklama

“Tvrdenie, že som sa Luciu snažil odstaviť z kandidátky v roku 2016, je lož. Richard Sulík ju navrhol na siedme miesto, lebo na prvých šesť miest chcel dať autorov ekonomického reformného programu Agenda 2020, a takto to aj republiková rada na predsedov návrh schválila. Lucia dostala siedme miesto, peniaze na individuálnu kampaň, ktoré bohato zúročila. Zatiaľ čo autori Agendy 2020 kampaňovali tímovo za stranu, Lucia naháňala svoje „krúžky“ a hrala len a len na seba,” pripomína.

Ďalej tvrdí, že Nicholsonovú nezvolili členovia do Republikovej rady SaS a dosiahla v tejto voľbe katastrofálne nízky počet hlasov nie pre antikampaň z Galkovej strany, ale údajne výlučne preto, lebo členmi pohŕdala, nechodila do regiónov, neodpovedala im na maily, nežila so stranou. “V strane, ktorá ma pred pár dňami nedala spolu s ostatnými na kandidátku, je vylúčené, aby som mal nad Luciou takú moc, aj keby som chcel.”

“V roku 2010 sa Lucia k SaS pridala ako politička až tesne pred voľbami, teda potom, ako bolo jasné, že SaS smeruje do parlamentu. Ostatní rok predtým makali. Richardovi Sulíkovi jeden politológ poradil, že by bolo dobré mať na kandidátke na pozícii číslo dva ženu, a navrhol Luciu. Postavil som sa proti tomu a navrhol som, aby šla do popredia Jana Kiššová, ktorá s nami drela od začiatku. Tak sa aj stalo, Jana dostala číslo tri a Lucia šla na miesto číslo jedenásť. Lucia mi toto posunutie na kandidátke zrejme nikdy nezabudla,” dodáva v komentári pre Denník N.

Aktuálna kandidatúra Lucie Nicholsonovej z pozície čerstvej poslankyne Európskeho parlamentu je podľa Galka unfair na voličoch. “Nikdy sa z Bruselu nevráti. Vie, že jej plnenie akože záväzku, že ak dosiahne vo februári 2020 väčší počet preferenčných hlasov ako v roku 2016 pri súčasných polovičných preferenciách oproti volebnému výsledku v minulých voľbách, „zváži“ návrat na Slovensko, nenastane. Zatiaľ čo ona „zváži“, župan Juraj Droba aspoň rovno oznámil, že kandiduje len ako podpora SaS a do Národnej rady nenastúpi.”

“Mohol by som písať ešte oveľa viac, napríklad o tom, ako a prečo mali ľudia s Luciou problémy spolupracovať, ako brala iným témy a nápady, o jej mnohých hysterických výpadoch na našich zasadnutiach, ale neurobím to,” napísal v utorok Ľubomír Galko.

Reklama

 

Galko a Rajtár ohlásili odchod z SaS

V stredu poslanec Ľubomír Galko na sociálnej sieti informoval, že u opozičných liberálov končí. “Pociťujem sklamanie z toho, kam sa strana, ktorú som pred desiatimi rokmi spoluzakladal, dostala. Šiel som do politiky bojovať proti korupcii a pomôcť zlepšiť život ľuďom na Slovensku. Dnes na tieto ušľachtilé ciele nevidím v SaS pre mňa priestor.”

“Či budem pokračovať v politike niekde inde alebo s ňou definitívne skončím sa rozhodnem v blízkej budúcnosti, zatiaľ sú všetky možnosti otvorené. Je mi ľúto, že naši voliči museli byt svedkami rozkolu a rozpadu SaS v priamom prenose,” uviedol Galko.

Jozef Rajtár takisto nebude pokračovať ako člen SaS. “Priatelia, dnešným dňom a po 11 rokoch opúšťam SaS. Bol som s ňou v dobrom aj zlom. Keď padala aj keď stúpala. Snažili sme sa o zmenu. Na začiatku sme dva roky chodili do ulíc, zbierať podpisy a rozprávať sa s ľuďmi.”

“Odkedy som bol poslancom, snažil som sa o zmenu z plných síl a do boja s mafiou ovládajúcou štát som dal všetko, čo som vedel. Ďakujem všetkým, ktorí spolupracovali a prispeli k zmenám, ktoré sme dosiahli!”

Z SaS neochádza len Galko a Rajtár ale celé tzv. Demokratické jadro. Jeho členovia o tom dnes informovali na sociálnej sieti.

Jaroslav Zajac

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali