Čo nového v Kocúrkove? Výsmech do očí a pomýlený chlapec

Čo nového v Kocúrkove? Výsmech do očí a pomýlený chlapec

Bratislava 25. januára 2023 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann, Jaroslav Novák)

 

Dnes sa možno rozhodne o novele Ústavy. Ak nie, tak sme sa mýlili. Matovič vysvetlil opozícii dôvod septembrového termínu predčasných volieb. Predviedla sa aj Kolíková spôsobom sebe vlastným a ozval sa aj mládenec vo fukncii štátneho tajomníka ministerstva zahraničia

Matovič Kollár Krajniak Šipoš
Na snímke zľava poslanec NRSR Igor Matovič (OĽANO), predseda parlamentu SR Boris Kollár (Sme rodina), minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Kajniak (Sme rodina), poslanci Martin Fecko a Michal Šipoš (obaja OĽANO) počas 78. schôdze NRSR 24. januára 2023 v Bratislave

Naša vzácna hlava štátu si išla do Nemecka prevziať ocenenie od nadácie, o ktorej poslanec Ľuboš Blaha píše, že ju zakladali nacisti a bývalí esesáci, a ktorá na svojej stránke o sebe píše, že sa snaží, aby sa z mladých ľudí stali aktívni európski občania a bojuje proti pravicovému extrémizmu, antisemitizmu a rasizmu. Ľavicový extrémizmus sa tam nespomína, čo je dobre, lebo práve naša ozdoba na čele štátu z jednej ľavicovo-extrémistickej strany vzišla.

Reklama

Mimochodom, práve ľavicoví extrémisti pred pár dňami v Bratislave zdemolovali jediné kamenné kníhkupectvo, ktoré ešte predáva nezávislú literatúru – aká nie je odfiltrovaná dominantnými kníhkupectvami, ktoré obsadili drvivú väčšinu knižného trhu (písali sme o tom tu).

 

Reklama

Výsmech občanom do očí

Poslankyňa a bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková už nemôže robiť čistky v justícii, tak si našla inú aktivitu, pri ktorej môže Slovensku a jeho obyvateľom… napíšem sem výraz „pomôcť“, ale vy si namiesto toho môžete doplniť slovo aké len chcete – len to nehovorte príliš nahlas, mohli by to počuť deti. Tri dni potom, ako sa 1,2 milióna občanov dožadovalo možnosti referendom odvolať vládu, ktorá by ľudí a ich záujmy zradila, poslankyňa Kolíková v mene koalície predložila novelu ústavy, z ktorej vyhodili ustanovenie o možnosti referendom takto rozhodnúť. Jednoducho paráda.

Mária Kolíková
Na snímke poslankyňa NRSR Mária Kolíková (SaS) počas 78. schôdze NRSR

Opozícia sa zato rozčuľuje a hovorí, že za týchto okolností za zmenu Ústavy hlasovať nebude. Koaličníci sa zase čudujú: predtým ste predčasné voľby chceli, teraz ich už nechcete? A oni im pritom tak pekne vyšli v ústrety: navrhli konať predčasné voľby takmer rok potom, ako padla vláda, len päť mesiacov pred konaním regulárnych volieb.

Ten nezmyselný termín vysvetlil líder rozpadu koalície Igor Matovič. Povedal, že termín predčasných parlamentných volieb treba oddialiť na september, aby mali orgány činné v trestnom konaní časový priestor na vyšetrovanie zločinov predošlej vládnej garnitúry. Prezradil tým čosi o svojom duševnom stave, o svojom gangsterskom chápaní politiky, ale tiež o tom, ako vidí šance svojej bandy v blížiacich sa voľbách. Divné, nie? Naivný človek by povedal, že keď po údajných vagabundoch prišla vláda, ktorá nekradne, neklame a je úplne transparentná, tak ľudia budú šťastím celí bez seba a vo voľbách im renomovaná firma naráta zisk nie 100, ale možno aj 110 percent. A oni sú pritom takí maloverní… čím to je?

Matovič to však nevzdáva. Ak mu 1,2 milióna voličov ukázalo prostredník, tak on a jeho súdruhovia vraj budú „robiť všetko pre to, aby zobudili zvyšných 3,2 milióna ľudí,“ povedal. Jeho bývalá poslankyňa Romana Tabák, ktorá mu utiekla do Sme rodina, mu odkázala, že táto vláda urobila všetko pre to, aby sa „Hlasosmer“ vrátil k moci, a to spôsobom, akým komunikuje. Ktovie, či si všimla, že súčasťou vlády je aj Sme rodina…

 

Reklama

Ten chlapec je úplne pomýlený

Počuť sa nechal aj štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Andrej Stančík (OĽaNO). Človek by povedal, že štátnym tajomníkom ministerstva zahraničia, tak ako to je v krajinách s normálnymi pomermi, bude skúsený diplomat, ktorý váži slová, lebo práve na jeho pleciach by mali spočívať najvážnejšie problémy ministerstva (minister je pozícia politická, ale na zvládnutie najväčších odborných výziev tam má byť top expert – štátny tajomník). Namiesto toho tam máme 28-ročného doktoranda Masarykovej univerzity v Brne, ktorého zahraničnopolitický obzor sa končí seminárkou o mierovom charaktere NATO.

Andrej Stančík
Na snímke Andrej Stančík

„Ak by Rusko skutočne bojovalo proti NATO, o ruskej armáde by sa hovorilo len v minulom čase. Naopak, NATO robí všetko preto, aby sa priamemu konfliktu s Ruskom vyhlo a na Ukrajine nebojuje ani jeden vojak NATO,“ napísal Stančík na sociálnej sieti. A napísal tiež: „Na dodávky zbraní máme právo aj podľa Charty OSN a je to nie len správne morálne, ale je to aj v našom záujme, keďže mať Rusko na hraniciach by bola bezpečnostná a ekonomická katastrofa.“

Tieto vyjadrenia sú čistou diplomatickou katastrofou. Po prvé, ak by Rusko bojovalo s NATO, tak by neexistovala nielen ruská armáda, ale už žiadna armáda a žiadny štát. Po druhé, Ukrajina je plná vojakov z krajín NATO. Po tretie, dodávanie zbraní to dejiska ozbrojených konfliktov je katastrofou a nie je to v záujme Slovenska, ale je to presne naopak. A napokon veta „mať Rusko na hraniciach by bola bezpečnostná a ekonomická katastrofa“ patrí medzi vyhlásenia, aké môžu mať opoziční politici, ktorí sa potrebujú zviditeľniť, ale naozaj neprináleží štátnemu tajomníkovi ministerstva zahraničia. Mimochodom, mať na hraniciach NATO tiež nie je príliš veľká výhra (pred rokom si to zrejme uvedomili aj Rusi)…

Ivan Lehotský

 

Reklama

Súvisiaci článok: Pravda a láska víťazí! Šokujúci útok protislovenských živlov na malé kníhkupectvo v Bratislave

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali