Český poslanec Radim Fiala: „USA vydávajú na zbrojenie jedenásťnásobne viac ako Rusko, ale podľa slniečkarov je agresorom Rusko, nie USA“

Český poslanec Radim Fiala: „USA vydávajú na zbrojenie jedenásťnásobne viac ako Rusko, ale podľa slniečkarov je agresorom Rusko, nie USA“

Praha 11. mája 2020 (HSP/Foto:Facebook)

 

Európu rovnako, ako pandémia koronavírusu, zachvátila aj „pandémia rusofobstva“. Slniečkari a liberáli stále obviňujú Rusko z údajnej agresie a podozrievajú Moskvu z mýtických plánov dobytia jednotlivých regiónov Starého kontinentu. Napriek tomu, že Rusko sa vo vojenskom zmyslu prejavuje iba v Sýrii, kde na požiadavku legitímnej vlády bojuje proti teroristom a bráni celistvosť a nezávislosť krajiny, vlády, analytici a média prakticky všetkých európskych krajín „badajú“ agresívne plány Kremľa

Na snímke Radim Fiala

Na druhej strane, akoby neexistovali žiadne iné príklady vojenských konfliktov a NATO sa na čele s USA nezúčastňovalo hneď na niekoľkých vojnách, ktoré pritom sami rozpútali. Slniečkari a liberáli to považujú za úplne „prirodzený jav“ a na adresu USA a NATO nepovedali ani jedno kritické slovo. Zároveň je „ruský medveď“ stále obviňovaný z údajnej agresie, aj keď sa zo svojho brlohu nepohol ani o meter. Na druhej strane sa ruský Maco „zázračne priblížil“ ku vojenským základniam USA a NATO a to iba z toho dôvodu, že… tie základne v ostatných rokoch obkľúčili takmer celý brloh ruského Maca…

Reklama

Vôbec si liberáli a slniečkari nevšímajú ani skutočnosť, že NATO utráca na zbrojenie neporovnateľne, mnohonásobne viac finančných prostriedkov, ako Rusko. Český poslanec za SPD Radim Fiala v tejto súvislosti pripomenul, že iba Spojené štáty vydávajú na zbrojenie jedenásťkrát viac finančných prostriedkov, ako Rusko. Podotýka, že to nič nemení na skutočnosti, že aj napriek tomu slniečkari a liberáli za agresora považujú Rusko, ale nie USA. Vo svojom komentáru na facebooku sa v tejto súvislosti dotkol viacerých problémov.

„V kontexte výročia Druhej svetovej vojny treba odmietnuť klamstvá, že druhá svetová vojna bola výsledkom existencie národných štátov a národností. Ako vo svojej knihe ukazuje Hannah Arendtová, pôvod totality, alebo ako hovoril samotný vodca Tretej ríše Adolf Hitler, nacizmus bol nadnárodný rasizmus na zjednotenie germánskych árijských národov do jedného celku – demonštráciou v praxi boli nadnárodné jednotky Waffen SS. Súčasná EÚ v niektorých bodoch nadväzuje na Hitlerov projekt Novej Európy. Prosím, podporte hnutie SPD a bráňte sa pred ďalšími pokusmi o totalitné ovládnutie Európy,“ vyzýva český poslanec.

Reklama

 

https://www.facebook.com/radimfiala.cz/posts/3180707528614699

 

„Nacisti plánovali európsku integráciu, ktorá sa v mnohom podobala súčasnej Európskej únii. Takže veci sa majú naopak, ako hovoria slniečkári: nacistov vlastne porazili vďaka vlasteneckému a národnému odporu občanov národných štátov, ktorí bojovali za suverenitu svojich krajín proti ich snahe vytvoriť nadnárodnú európsku ríšu,“ vysvetľuje.

„Nacisti vždy úprimne pohŕdali úzkoprsým nacionalizmom a opakovane tvrdili, že ich „hnutie“ je medzinárodné, rovnako ako boľševické hnutie, je pre nich dôležitejšie ako ktorýkoľvek štát,“ píše Arendtová (ARENDT, Hannah: Pôvod totality I – III, Oikoymenh, Praha 1996, s. 52) . „Volksgemeinenschaft bol len propagandistickou prípravou na „árijskú“  rasovú spoločnosť, spoločnosť, ktorá nakoniec odsúdi k zániku všetky národy, vrátane Nemcov.“ (To isté, s. 497). Hitlerov výnos dňa 9. 8. 1941 dokonca zakázal užívať pojem „nemecká rasa,“ pretože „by to viedlo k obetovaniu rasovej myšlienky ako takej v prospech obyčajného národného princípu…“ ( To isté, s. 560),“ pripomína Fiala.

Reklama

„Adolf Hitler vyzýval národné štáty, aby sa vzdali svojej suverenity v prospech Novej Európy  budovanej Nemeckom…“ „…v období, keď osud sveta určujú veľké štáty, štáty s rozlohou 11 až 17 miliónov kilometrov štvorcových, keď o osude sveta rozhodujú štáty so stovkami miliónov obyvateľov, nemôže byť ani reč o suverenite malých národných štátov,“ tvrdil  Hitler. V tomto zmysle sa vyjadroval aj nacistický minister propagandy Joseph Goebbels v príhovore českým novinárom: „Verím, že do päťdesiatich rokov sa to nebude myslieť len v (pojmoch) krajín – mnohé dnešné problémy zmiznú a mnohé tu nezostanú; budú myslieť v  (pojmoch) kontinentov a európske myslenie budú napĺňať a budú im hýbať oveľa väčšie problémy,“ prízvukuje autor komentáru.

„A v tomto zmysle sa arogantná a nehanebná nemecká kancelárka Angela Merkelová vydáva po stopách Hitlera a Goebbelsa. Merkelová nedávno povedala, že národné štáty by sa mali vzdať svojej suverenity. „Nationalstaaten müssen heute – sollten heute, sage ich – bereit sein, Souveränität abzugeben“, vyhlásila. O tom, ako sa súčasná Európska únia podobá na niekdajšie nacistické plány európskej integrácie, dobre píše britský historik John Laughland vo svojej knihe „Znečistený prameň,“ uvádza Radim Fiala.

„Existuje aj mnoho ďalších citátov Hitlera, Goebbelsa a iných nacistických pohlavárov, ktorí ospevujú zjednotenú Európu. Tu je ďalšia kniha na stiahnutie: http://desitka.org/nkbeu.pdf. Nemecko porodilo Marxa, nemecký imperializmus vyvolal Prvú svetovú vojnu a Nemecko podporilo Lenina a nástup boľševikov k moci v Rusku. Nemecko vyvolalo Druhú svetovú vojnu a bolo porazené len kvôli spoločnému úsiliu národných štátov, ktoré bojovali za obnovenie ich suverenity a slobodu. Druhá svetová vojna, vyvolaná Nemeckom, prispela k nárastu moci Sovietskeho zväzu a k tomu, že ovládol Východnú Európu a štáty Stredovýchodnej Európy sa dostali do područia ZSSR,“ uviedol český poslanec.

„Projekt Nemeckom ovládanej Európskej únie je ďalším totalitným projektom po nacizme a komunizme, ktorý má zničiť suverenitu a demokracie národných štátov v prospech centrálnej nedemokratickej diktátorskej moci. Prosím, podporte hnutie SPD a bráňte sa pred ďalšími pokusmi o totalitné ovládnutie Európy,“ vyzval v závere svojho komentáru český poslanec za SPD Radim Fiala.

Eugen Rusnák

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali