Aby bolo ešte menej slobody, zdigitalizuje menu Mikloš?
Ivan Mikloš
icon

Aby bolo ešte menej slobody, zdigitalizuje menu Mikloš?

13. novembra 2021iconiconicon

Bratislava 13. novembra 2021 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

Skončil sa týždeň, v ktorom náš parlament odmietol maličké sprísnenie potratového zákona o jeden hlas, zato však schválil vyššiu kontrolu a pokuty, ako najhlavnejšie opatrenia na porazenie covidu. Zákon je z dielne Kolikovej, ministerky spravodlivosti odskočenej od Za ľudí. V čase vlády Smeru však údajne Bugárovej špiónky vo funkcii štátnej tajomníčky na tomto ministerstve.

Zvuk: Kolíková o novom zákone.

A katolíci z Bratislavského arcibiskupstva už zase nemusia chodiť do kostola, dostali od svojho šéfa dišpenz. Blížia sa Vianoce a cez tie zrejme kresťania už do kostolov nebudú smieť. Veď tá čierna farba na údajne informačnom Lengvarského covid automate! No hrôza. Však sledujete médiá hlavného prúdu. Len strach a strach.

Reklama

A čo na nás ešte pripravujú? Ako nás zbavia aj posledných zostatkov slobody?

Možno ďalším krokom bude zrušenie platieb v hotovosti a zavedenie len bezhotovostných platieb kartami. To by malo priniesť stopercentnú kontrolu nad naším životom. Bezhotovostné peniaze sú ďalším spôsobom, ako ešte väčšmi utiahnuť skrutky a vziať ľuďom aj posledné zvyšky slobody. Vlády a banky budú môcť kontrolovať všetky naše transakcie a keď sa im zneľúbime, tak nás jednoducho zablokujú.

Reklama

Nasleduje citát z knihy „A ide sa na to!“, ktorú napísal Američan Michael Morris a v češtine vyšla v roku 2014. Ale ako keby ju obyvateľ Floridy napísal práve pre dnešnú dobu. Aby si ľudia uvedomili, že celá táto falošná pandémia je len psychologickým nástrojom na zotročenie ľudstva.

Michael Morris prezrádza, že v októbri 2012 usporiadala Deutsche Bundesbank – nemecká centrálna banka – vo svojom sídle vo Frankfurte nad Mohanom sympózium na tému hotovostných peňazí. Zišli sa na ňom špičkoví predstavitelia banky s kolegami z bankovníctva a verejnej správy. Predmetom ich debaty bolo odstránenie fyzických peňazí. Masmédia túto udalosť samozrejme zamlčali, ale nemecký portál Goldseiten.de o tom napísal: „Z finančného hľadiska by mal byť občan celkom priehľadný. Ten, kto bude nútený aj ten najmenší nákup zaplatiť elektronickými peniazmi, za sebou nutne zanechá digitálnu stopu. Presnosť a informačný obsah týchto dát by tak zatienil všetko, čo v tomto smere dosiaľ vieme. V niekoľkých štátoch sú obchody v hotovosti od určitých súm už zakázané a existuje tendencia tieto hranice ešte rozšíriť. V štruktúrach Európskej komisie je zákaz platenia v hotovosti považovaný za príliš neohrabaný spôsob, ako sa dostať k vytúženému cieľu. Uvažuje sa tiež o akejsi „transakčnej dani“, ktorá by sa účtovala za každú hotovostnú peňažnú operáciu v banke. Ako testovací štát bolo vybrané Maďarsko.

A od roku 2013 je to naozaj tak – predstavte si, nie u nás, pričom tu sa skúšala „rovná daň“, druhý dôchodkový pilier, ktorý Maďarsku dovolili zrušiť – nám nie, pred rokom sme ako jediný štát absolvovali celoplošné testovanie na covid… Vráťme sa však k Maďarsku, tam je už niekoľko rokov každá hotovostná transakcia banke v peňažných automatoch zvýšená o transakčnú daň vo výške 0,3%. Kto si v Maďarsku zo svojho konta vyberie 1000 eur, zaplatí tri eurá navyše. V tomto systéme budú banky pokračovať tak dlho, pokiaľ nezmiznú skoro všetky fyzické peniaze. Malú časť však musia ponechať, aby tajné služby a organizovaní zločinci mohli robiť svoje nekalé obchody. Lebo je len ťažko predstaviteľné, že by od svojej klientely na ulici požadovali zaplatenie kreditnou kartou. Ale kto napokon vie.

Vo Švédsku platia zákazníci od roku 2013 v kioskoch a stánkoch so špekáčikmi aj tie najmenšie sumy platobnou kartou. Kto sa chce v Štokholme odviezť autobusom, môže pri nástupe zaplatiť kartou alebo cez mobilný telefón. Túto vymoženosť už máme aj u nás.

Väčšina ľudí je celkom neinformovaných, a tak bezhotovostné transakcie považujú za pokrok. A politická elita Európy i sveta, ktorá pozostáva prevažne z bývalých bankárov – na čele Trilaterálnej komisie je bývalý šéf ECB Trichet, predsedom talianskej vlády je iný bývalý šéf ECB Draghi – túto ilúziu podporuje. Cieľom finančnej elity je globálna vláda s globálnou menou.

Reklama

Predstava sveta bez štátnych hraníc je, či už len bola lákavou teóriou, ale málo realistickou. Funguje totiž len vtedy, ak sú všetci ľudia rovnakí. Pokus o jednu menu – euro – ukazuje svoje trhliny, pretože štáty ako Grécko a Nemecko nemožno stavať na jednu rovinu. Ich kultúra, dejiny i ekonomika sú príliš odlišné. A čo Slovensko? S kým sme porovnateľní? S Gréckom či Nemeckom? Alebo Rakúskom a Albánskom? A čo ešte celosvetové porovnávanie… Nie, svetová mena by – pri momentálnom stave ľudstva znamenala katastrofu. Fungovala by iba vtedy, pokiaľ by… všetci ľudia boli zotročení a zbavení svojich slobôd. A nemáte pocit, že sa k tomu míľovými krokmi blížime?

Američan Morris končí svoju informáciu tým, že cieľom ľudstva by mala byť predsa nezávislosť nielen na bankách, ale naopak, odstránenie akejkoľvek totalitnej kontroly. Čo však so štátmi, ktoré sa zriekli práva „vytvárať“ peniaze? A Slovenská republika medzi ne patrí od 1. januára 2009.

Všetko sa rodí pomaly, ale isto. Banky už začínajú niektoré svoje pobočky rušiť. Nedávno odznela naliehavá žiadosť prezidentky na odstúpenie súčasného guvernéra NBS.

Zvuk: Čaputová Kažimírovi.

Nemal by ho nahradiť známy „reformátor“ Ivan Mikloš, ktorý ako jediný zo Slovenska bol dvakrát v Bilderberskom klube, čo je jedna z utajených svetovlád?

Reklama

„Do kontaktu s touto skupinou som prišiel tak, že ma najskôr pozvali prednášať o našich reformách, potom som bol pozvaný ako účastník,“ priznal Mikloš. Zdá sa, že práve digitalizácia meny by mohla byť jeho najaktuálnejšia úloha v rámci reforiem sveta. Napokon finančníctvo je mu blízke, bol zakladateľom Sorošovej nadácie, po ňom sa tam objavila aj Radičová.

Hovorí sa aj o ďalšej pandémii, vraj sa už pripravujú vakcíny na ešte neexistujúci vírus „Marburg“.

Zvuk: Vigano (začiatok)

Súčasná falošná pandémia – ako o nej hovoril aj arcibiskup Vigano, bývalý nuncius v USA – je psychologickou operáciou, ktorá nás má na všetko ešte horšie, čo príde, pripraviť. Covid pasy uložené v mobile sú náučným mechanizmom, aby si ľudia zvykli používať aplikácie, „apky“ v mobile na preukazovanie sa. V budúcnosti sa plánuje aplikácia, ktorou budeme bezhotovostne platiť, preukazovať svoju totožnosť, zdravotnú dokumentáciu, naše príjmy a tiež, či máte nejaký trestný záznam a aký máte „sociálny kredit“. Zablokovanie takejto aplikácie sa bude rovnať absolútnemu vyradeniu z verejného života. Tak, ako to už je dnes v Číne.

Ozaj – Čína. Tá bude namiesto dnes všemocnej Ameriky „výkonným centrom“ sveta. Preto dnešní vládnúci neomarxisti už vonkoncom nekritizujú čínskych marxistov. Naopak, ich skúsenosti uplatnia na nás ostatných. Napokon – skade prišiel ten záhadný vírus? No predsa z Číny.

Dagmar Vanečková

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali