Ruskí motorkári Noční vlci zasa prejdú celú Európu pri príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny. A znova sa zastavia aj na Slovensku

Ruskí motorkári Noční vlci zasa prejdú celú Európu pri príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny. A znova sa zastavia aj na Slovensku

Moskva 10. apríla 2016 (HSP/Foto:Facebook)

 

Ruskí motorkári Noční vlci opäť prejdú tisíce kilometrov od Moskvy do Berlína pri príležitosti Dňa víťazstva – výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Dúfajú, že nebudú mať toľko komplikácií ako vlani: zabezpečili si totiž schengenské víza

Noční vlci v akcii
Noční vlci v akcii

Jeden z členov klubu Andrej Bobrovskij pre médiá pripomenul, že vlani v Európe zorganizovali skutočnú poľovačku na vlkov a Nočných vlkov nechceli pustiť do Poľska, Nemecka, pobaltských štátov a mali komplikácie aj v iných krajinách. Podčiarkol, že mnohé európske vlády sa boja pravdy a Noční vlci práve šíria pravdu a mier.

Reklama

Prezradil, že v tomto roku kolónu Nočných vlkov bude tvoriť 40 motorkárov. „To sú tí, ktorí prejdú celú trasu. Samozrejme, ako aj v minulých rokoch sa k nám v rôznych krajinách pripoja domáci motorkári a v kolóne bude 100 až 200 ľudí. Nemienime rozčuľovať a privádzať do zúfalstva viacerých európskych politikov a neprajníkov Ruska sovietskou a ruskou symbolikou, ale zástavu Víťazstva so sebou predsa budeme mať,“ podčiarkol.

„Európski politici sa neboja bajkerov, ale tej pravdy, ktorú nesieme. Veď všetci uvidia, že prichádzame v mieri, nešírime žiadnu propagandu a nenávisť, naopak vyzývame, aby ľudia žili v mieri. A to „nepasuje“ do tých „štandardov“ a stereotypov, ktoré vytvárajú o nás a o Rusku mnohí politici, takzvaní experti a médiá v Európe. Nechceme konfrontáciu, propagujeme mier,“ zdôraznil Andrej Bobrovskij.

Reklama

Kolóna Nočných vlkov odštartuje 29. apríla v Moskve. Trasa povedie cez územie Ruska, Bieloruska, Poľska, Slovenska, Rakúska, Česka a Nemecka. Plánuje sa, že jazda skončí 9. mája v Berlíne. Ako povedali viacerí členovia tohto pochodu, dúfajú, že na bielorusko-poľskej hranici im poľské orgány nebudú robiť problémy a žiaden škandál už nebude. Takisto počítajú s normálnym prístupom nemeckých, rakúskych a iných „kompetentných“ v ďalších krajinách. Dúfajú, že sa minuloročná „poľovačka na vlkov“ opakovať nebude.

Noční vlci 3. mája by mali doraziť do Brna. Stretnú sa tam s partnerským motorkárskym klubom Red Eyed Crüe a v spoločnej kolóne prídu na miestny cintorín, kde sú pochovaní sovietski vojaci, ktorí padli v druhej svetovej vojne. Hneď potom nasmerujú svoje motocykle na Slovensko. Prídu do Bratislavy a ako aj vlani položia vence a kvety na Slavíne. Potom odídu do Viedne a odtiaľto do Prahy, kde, ak povolí pražská radnica, 7. mája uskutočnia netradičnú jazdu: absolvujú niekoľko kôl okolo Václavského námestia a potom sa zúčastnia na spomienkovej akcii na Olšanskom cintoríne. Následne odídu do Berlína, kde sa zúčastnia na spomienkovej akcii v Treptower-parku.

Andrej Bobrovskij novinárom prezradil, že po ceste z Moskvy do Berlína navštívia Noční vlci okrem iného aj dedinu Chatyň a Brestskú pevnosť v Bielorusku, cintorín sovietskych vojakov v poľskom mestečku Vratislav, bývalý nacistický koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau v poľskom Osvenčime, pomníky sovietskych vojakov vo Viedni a v Drážďanoch.

Na tomto motorkárskom pochode cez celú Európu sa tentoraz pravdepodobne nezúčastní prezident klubu Noční vlci Alexander Zaldostanov prezývaný Chirurg. Prezradil, že sa mu „nedarí zohnať schengenské víza“. Mnohé európske úrady sa obávajú tohto populárneho človeka a nechcú ho pustiť na územie EÚ.

Napriek tomu verí, že tohtoročný slávnostný pochod motorkárov bude ešte úspešnejší ako vlaňajší. „Určite sa k Nočným vlkom pripojí viac ľudí ako vlani. Čím viac sa nám budú snažiť uškodiť nepriatelia alebo ľudia, ktorí sa snažia prepísať dejiny, „zmeniť“ históriu a ponížiť význam Veľkého Víťazstva, tým viac ľudí po celom svete nás bude podporovať,“ zdôraznil Alexander Zaldostanov.

Reklama

P.S.: Bobrovskij a Zaldostanov sa však mýlili, keď dúfali, že sa tentoraz jazda Nočných vlkov bude bezproblémová. Problémy sa už vyskytli. Napríklad, v Pobaltsku. O tom podrobnejšie porozprávame zajtra…

 

Eugen Rusnák

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali