Vydarený halový turnaj v Čadci aj so slabšími výkonmi rozhodcov – Najviac však zaujal prítomných trénerov z futbalu prvý Work show trénerov Guľu, Vrbu, Nosického, ale aj asistenta reprezentačného Štefana Tarkoviča

Vydarený halový turnaj v Čadci aj so slabšími výkonmi rozhodcov – Najviac však zaujal prítomných trénerov z futbalu prvý Work show trénerov Guľu, Vrbu, Nosického, ale aj asistenta reprezentačného Štefana Tarkoviča

Čadca 29. decembra 2016 (HSP/Foto: Jozef Cvajniga)

 

Celé Kysuce už tradične medzi sviatkami žije futbalom. Aj keď na Slovensku je populánosť tohto športu ďaleko za očakávaním a v nevyhovujúcich poveternostných podmienkach by bolo žiaduce venovať sa viac v celej oblasti od Martina, cez Žilinu až ku Čadci, keď je teraz ďalšia možnosť spopularizovať tento halový šport aj u nás na Slovensku počas dlhého prípravného obdobia od decembra do polovice februára, kedy sa v prípade možnosti lepších poveternostných  podmienok môže začať hrať a pripravovať v plnej sile na jarnú odvetnú časť súťaže  

 Trénerský Work shope mal najväčší ohlas na vydrenom XXI.ročníku Štefanského halového turnaja v Čadci. Na snímke zľava: Eduard Gábriš (hlavný organizátor podujatia), Ľuboš Nosický – športový riaditeľ mládeže MŠK Žilina, Adrián  Guľa – tréner MŠK Žilina, líder Fortuuna ligy po skončení jesennej časti ročníka 2016/2017, Štefan Tarkovič – asistent reprezentačného trénera A mužstva Slovenska a Pavel Vrba – bývalý úspešný tréner MŠK Žilina, FC Viktória Plzeň, Českej futbalovej reprezentácie a súčasný tréner Anži Machačkala mužstvo ruskej superligy
Trénerský Work shope mal najväčší ohlas na vydrenom XXI.ročníku Štefanského halového turnaja v Čadci. Na snímke zľava: Eduard Gábriš (hlavný organizátor podujatia), Ľuboš Nosický – športový riaditeľ mládeže MŠK Žilina, Adrián Guľa – tréner MŠK Žilina, líder Fortuuna ligy po skončení jesennej časti ročníka 2016/2017, Štefan Tarkovič – asistent reprezentačného trénera A mužstva Slovenska a Pavel Vrba – bývalý úspešný tréner MŠK Žilina, FC Viktória Plzeň, Českej futbalovej reprezentácie a súčasný tréner Anži Machačkala mužstvo ruskej superligy

Teraz je k dispozícii nová viacúčelová nafukovacia hala v Korni, kde by sa mohlo začať nové ďalšie podujatie s možnosťou konfrontácie aj s mužstvami spoza rieky Moravy, takže bolo by načase dať hlavy dohromady a začať v novom roku 2017 po novom. XXI.ročník Štefanského turnaja v Čadci mal síce priemernú úroveň, ale slabé výkony rozhodcov z tohto regiónu nepridali k jeho kvalite. Napriek tomu, že turnaj moderovali až dvaja zbytočne platení moderátori Marcel Merčiak a Ľuboš Hlavena futbaloví komentátori z RTVS a diváci sú často radi, že ich nepočujú, tieto vynaložené finančné prostriedky na ich strávený deň v Čadci mohli organizátori turnaja vložiť do kvalitnejšieho obsadenia rozhodcov na tomto halovom turnaji.

Reklama
Trofeje, o ktoré sa hralo na turnaji XVII.ročník Memoriálu Milana Piteľa
Trofeje, o ktoré sa hralo na turnaji XVII.ročník Memoriálu Milana Piteľa

 

Turnaj mal aj pomerne početnú divácku kulisu, ale priestory pre divákov v kultúrnom prostredí v Športovej hale PRATEX v Čadci sú ďaleko od toho, čo by náročný futbalový fanúšik v hale potreboval, keď príde na turnaj ráno od 09,00 hod. a pokiaľ chce vydržať v hale do samého konca do neskorých večerných hodín nepostačí iba podanie základných občerstvujúcich produktov, ale k vyššiemu štandardu tohto podujatia je potrebné o niečo viac. Taktiež aj „Halový Štefansky turnaj“, ktorý vstúpil do ďalšej v poradí už tretej desiatky by mal mať vyššiu kvalitu rozhodcov a nie iba priemerným obsadením tých svojich „vyvolených“, ktorí to skúšajú aj v druhej futsalovej lige Open, ale aj tam nedokážu svoje rozhodcovské naplno odovzdať, pretože iné sú pravidlá futbalu, halového futbalu a futsalu, takže tieto tri druhý športov s tou istou futbalovou loptou (nie však menšou) na futsal robilo problémy aj na tomto populárnom turnaji.

Reklama
 Na halovom turnaji v Čadci nechýbal aj bývalý hráč MŠK Žilina a úspešný reprezentant Slovenska do 21 rokov Lukáš Čmelík (na snímke prvý sprava), ktorý je v súčasnosti na hosťovaní vo švajčiarskom FC Sion. Aj on považoval za potrebné stretnúť sa so svojimi priateľmi a bývalými spoluhráčmi na tomto turnaji a v tomto roku obliekal dres Vanessy.
Na halovom turnaji v Čadci nechýbal aj bývalý hráč MŠK Žilina a úspešný reprezentant Slovenska do 21 rokov Lukáš Čmelík (na snímke prvý sprava), ktorý je v súčasnosti na hosťovaní vo švajčiarskom FC Sion. Aj on považoval za potrebné stretnúť sa so svojimi priateľmi a bývalými spoluhráčmi na tomto turnaji a v tomto roku obliekal dres Vanessy.

Najviac zo všetkého zaujal prvý trénerský Works hop, kde všetci záujemcovia z radov trénerov nižších trénerských licencii z regiónu Kysúc mohli pozorne počúvať slová trénerov odborníkov Adriana Guľu – súčasného trénera MŠK Žilina, vedúceho mužstva Fortuna ligy, Ľuboša Nosického riaditeľa mládeže MŠK Žilina a zodpovedného trénera za mládežnícky futbal od prípraviek až po kategóriu U-19. Veľmi zaujímavú takmer hodinu mal aj Pavel Vrba súčasný tréner ruskej Anzi Machačkala, predtým reprezentačný tréner Českej futbalovej reprezentácie ako aj majstrovského teamu FC Viktória Plzeň, ktorý však s vysokou úctou podotkol, že do profesionálneho futbalu vstúpil prvým veľkým svojim trénerským úspechom v Žiline, keď so svojou trénerskou kariérou vôbec začínal. Tento jeho výrok potešil tam prítomného aj majiteľa MŠK Žilina Ing.Jozefa Antošíka. V neposlednom rade mal „stále omieľajúci“ prejav hodnotenie účinkovania Slovenskej futbalovej reprezentácie aj asistent trénera Štefan Tarkovič, ktorý však na  nie príliš presvedčivé účinkovanie na Euro 2016 vo Francúzsku toho veľa prítomným zvedavým trénerom nepovedal. Zaujímavosťou je tiež skutočnosť, že tak na ocenenie roka Športovec roka 2016 22.decembra v Bratislave, kde futbalisti Slovenska v hodnotení kolektívov skončili až na druhom mieste za slovenským štvorkajakom chýbal tréner Ján Kozák, ktorý „rád zbiera iba cenné trofeje“ a prehry nemá v žiadnom prípade rád ani teraz nemeral cestu z Košíc do Čadce hoci niektorí prvoligoví futbalisti tam práve došli a po roku si spolu mali čo povedať nielen o futbale, ale aj o svojich súkromných veciach.

Ako posledný zavítal na trénerský Work shope medzi trénerov aj Anton Dragúň (na snímke prvý sprava)  v červenom svetri, ktorý si mal čo povedať s oboma trénermi Adriánom Guľom (uprostred) a Pavlom Vrbom (na snímke prvý zľava)
Ako posledný zavítal na trénerský Work shope medzi trénerov aj Anton Dragúň (na snímke prvý sprava) v červenom svetri, ktorý si mal čo povedať s oboma trénermi Adriánom Guľom (uprostred) a Pavlom Vrbom (na snímke prvý zľava)

Na záver turnaja XVII.ročníka Memoriálu Milana Piteľa pred samotným finále sa uskutočnil vložený zápas  ČESKOSLOVENSKÝ  LEV  vs  Výber KYSÚC  po výsledku 4 : 6.  Za mužstvo Československý lev nastúpili pod vedením trénera Antona Dragúňa a  Ladislav Borbély (asistent trénera) hráči ako Tomáš Skuhravý, Štambachr, Libor Petru (muzikálový spevák), Ladislav Molnár (brankár), Ladislav Jurkemik, Vladimír Kinder, Ján Pardavý ( bývalý hokejový reprezentat, teraz tréner HK Dubnica nad Váhom) a Peter Pačut (spevák slovenský Fredy Mercury). Hlavným vedúcim teamu bol Eduard Šatan (otec slávneho slovenského hokejistu Miroslav Šatana a Ján Ďureje (prezident Československého leva), súčasný podnikateľ z Partizánskeho.

Jozef  Cvajniga

 

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:23

Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz pomohol gólom a dvoma asistenciami k triumfu Slavie Praha nad Baníkom Ostrava v 1. kole skupiny o titul v českej lige. Slavia má na konte 75 bodov a v tabuľke je druhá, o bod zaostáva za vedúcou Spartou Praha.

20:10

Labouristický starosta Londýna Sadiq Khan si v sobotu zabezpečil rekordné tretie, po sebe nasledujúce funkčné obdobie a niekoľko mesiacov pred očakávanými všeobecnými voľbami uštedril konzervatívcom ďalšiu porážku.

Sadiq Khan
Znovuzvolený labouristický starosta Londýna Sadiq Khan vystupuje s príhovorom v Londýne
19:58

Taliansky tenista Jannik Sinner sa odhlásil z turnaja ATP v Ríme. Dôvodom nútenej pauzy svetovej dvojky je zranenie bedra, pre ktoré odstúpil v tomto týždni z turnaja ATP v Madride. Stalo sa tak pred plánovaným štvrtkovým duelom štvrťfinále, v ktorom mal byť jeho súperom Felix Auger-Aliassime z Kanady.

19:45

Futbalisti KFC Komárno oslavujú historický postup do najvyššej slovenskej súťaže. Účasť v budúcom ročníku Niké ligy si definitívne zabezpečili sobotným víťazstvom v dueli 28. kole MONACObet ligy na ihrisku Slavoja Trebišov 3:1.

18:45

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.

18:33

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu odsúdil útok na svojho spolustraníka a europoslanca Matthiasa Eckeho a uviedol, že takéto útoky predstavujú hrozbu pre demokraciu.

18:06

Berlínska polícia v sobotu oznámila, že otvorila viacero vyšetrovaní po tom, čo musela v piatok zasiahnuť proti propalestínskemu protestu na Humboldtovej univerzite v Berlíne.

Demonštranti na piatkovom proteste kričali kontroverznú frázu: “Od rieky až po more Palestínčania budú slobodní”. Berlínska polícia pritom chce túto frázu klasifikovať ako antisemitskú.

propalestínsky protest
Ľudia sa zhromaždili na propalestínsky protest pred Humboldtovou univerzitou v Berlíne v piatok 3. mája 2024
17:25

Študenti prestížnej univerzity Trinity College v írskom Dubline zabarikádovali hlavný vchod do univerzity a v sobotu zorganizovali protest proti konaniu Izraela v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

16:50

Dráma o utečencoch “Ja kapitán” režiséra Mattea Garroneho sa v piatok večer stala tohtoročným hlavným víťazom talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello).

Matteo Garrone
Taliansky režisér Matteo Garrone (vpravo) stojí na pódiu počas ďakovnej reči na 69. ročníku talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello) v Ríme
16:23

Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

16:09

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas dorazila v sobotu do Káhiry na rokovania o možnom prímerí v Pásme Gazy, v rámci ktorého by mohli byť do Izraela vrátaní aj niektorí rukojemníci, uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj z Hamasu. Podľa egyptských zdrojov by na rokovaniach mal byť prítomný aj riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns.

15:58

Dánska spoločnosť Pandora, najväčší producent šperkov na svete, oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb o viac než desatinu a prevádzkového zisku o takmer pätinu. Podporil ju najmä kľúčový americký trh, na ktorom zvýšila podiel. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania trhov a v reakcii na vývoj na začiatku roka zlepšila prognózu vývoja tržieb za celý rok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali